WFB: Reworked and Rebalanced
Re: Warhammer 9 edycja?!
Dobra robota ! Oby tak dalej !
Komunizmu nie będzie, balansu na poziomie jednostka vs jednostka nie będzie. Będzie balans na poziomie armia vs armia. Zbalansowanie warhammera na poziomie jednostka vs jednostka czy stałym koszcie punktowym jest niemożliwe, ponieważ - dla przykładu - buff +1 do trafienia inaczej zmienia wartość bojową 10 halabardników a inaczej 50.Murmandamus pisze:hehe no normalnie komunizm battlowy się robi Wszyscy po równo.
No i przestańcie te jałowe dyskusje o spearmenach. Postaram się, żeby było ok.
Oczywiście, już teraz tworząc te armybooki konsultowałem się z wybranymi graczami. Sam nie jestem w stanie tego zrobić dobrze, muszę się z kimś konsultować.Meekee pisze:
@Furion
Pytanie zasadnicze:
- czy przewidziane jest zaangażowanie jeszcze kogoś do prac, albo do pomocy przy pracach, albo umozliwienie stworzenia shareowanej listy propozycji do kolejnych AB ?
meekee pisze: Wiele osób chciałoby więcej AB już teraz..
WIPandrzej pisze: A ty furion ciśnij, im szybciej skończysz booki i zaczniemy w to grać na turniejach, tym większa szansa, że się przyjmie
Ja jestem ciekaw, czy będzie to grało. Bo od kiedy jest ta 8ma edycja, to na stole tego nie widziałem.Jarlaxle pisze:Dragoni z 4 siły, 2 ataki i 9MWygląda dobrze. Jeśli każdy book zostałby przerobiony na podobieństwo HE, mogłoby się to upowszechnić.
Aż jestem ciekaw podręcznika do DE
Andrzej pisze:Najśmieszniejsze jest to, że najgłośniej w tym temacie krzyczą i krytykują osoby, które nie mają żadnego pojęcia o tej grze, jej mechanice a często nawet o podstawowych zasadach z RB Bełkotu co po niektórych nawet nie da się czytać, jakieś wyliczenia kosztu jednostek z dupy, dziwne obliczenia i teorie poparte zerowym doświadczeniem w grze z topowymi graczami. Szczególnie rozwala mnie to, że krytykuje się AB, które nawet nie wyszły Serio ludzie, ogarnijcie się i rozmawiajcie o tych bookach które już są, a jeśli się nie znacie, to lepiej milczeć niż pisać bzdury
pozdro
Na tą skalę projektu, to podejście nie ma szans.Janus pisze:Raczej chodzi o to, aby został stworzony zespół co najmniej 3 ludzi, którzy by te podręczniki przerabiali/ pisali. W przypadku 1 osoby mimo nawet dużych chęci, nie będą one wystarczająco obiektywne, czyli też zbalansowane. Dobry pomysł był z PKS- polskimi ograniczeniami, bo tam było zebranych kilkunastu najlepszych graczy armiami i razem dochodzili do porozumienia.
Ostatecznie jest to trochę living project, który będzie update'owany. Wyniki turniejów są obiektywne i przy zgromadzeniu ostatecznie dużej puli wyników można z tego wyciągnąć jakieś wnioski.
Robię kolejne podręczniki.
Mam nadzieję, że się będzie podobać.
Uważam, zapewne nie tylko ja , że przydałoby się w pierwszym podsumowującym poście jakieś info nad czym trwają obecnie prace i jaki będzie następny jeden bądź dwa AB.Furion pisze:Robię kolejne podręczniki.
Mam nadzieję, że się będzie podobać.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Raltariki pisze:Jak zbalansować armie? Wzorem niektórych gier komputerowych: niech każda strona ma identyczne jednostki o identycznych parametrach. Jeśli zamaskujemy to nazewnictwem i wyglądem modeli, to może nikt się nie zorientuje...
Empire/Napoleon/Shogun2/Rome2 Total War?
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Tępo to ty po słownik ortograficzny sięgasz http://sjp.pwn.pl/sjp/tempo;2529324.html
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
Mam to rozkminione. Narazie jest jak jest, potem będzie to ładnie wydane, za free, w PDF.diuk pisze:Swietna sprawa. Tylko te skany nie przejda.
Na poczatek jest ok ale pozniej trzeba jakiejs lepszej metody sporzadzania tych plikow.