Plotki na temat army booka do 7. edycji

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Aj tam Wcale nie będzie takie złe to. Ale małe odziały skinków będą jeszcze bardziej upierdliwe jak się dorwą w bezpośrednią bliskość.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Hate dla DE super, armia będzie już prawie jak z frenzy
Wątpie że z dobrym przeciwnikiem pojedziesz tam gdzie chcesz.
DE mają na tyle mocne strzelanie, że żadne śmieci nie będą w stanie zaszarżować w cenniejsze jednostki. Ja się bardzo cieszę z hate'a dla wszystkiego.
Swoją drogą, to smieszy mnie to narzekanie na zagranicznych forach, że hate osłabia armię, DE mają być zdyscyplinowane, każdy spokojnie bedzie ganiał jednostki DE po stole, jak mu się podoba etc.
Choć z drugiej strony, nie dziwię się, że dzieci z zachodu wolałyby killingblowa na 2+ i ASF, bo przecież myslenie w trakcie bitwy jest zbyt męczące.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Wogóle jakaś jałowa ta dyskusja o obowiązkowym gonieniu.

Jeśli to my zaszarżujemy w swojej turze, to chyba wiemy, że musimy gonić i widzimy na stole ewentualne płapki czy zasadzki. Szarżując samemu, wiesz w co się pchasz i spokojnie możesz z szarży zrezygnować, lub zarazdić na sytuację w sekcji "remaining moves" innymi oddziałami (screenem, czy szarżą pomocniczą).

Jeśli zostaniemy zaszarżowani, wygramy HtH i będziemy zmuszeni do pościgu, to i tak następna tura znów jest nasza, i mamy te same możliwości, co w wypadku pierwszym.

Profity płynące z Hate dla całej armii są wręcz przytłaczające w porównaniu do strat, jakie poniesiemy w związku z obowiązkowym gonieniem.

pzdr: JP

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

jeśli jeździec na smoku ma hate to smok rzecz jasna nie przerzuca nietrafień ?

Ogólnie mega skorzystają na tym egzekutorzy, zwłaszcza jeśli dostaną po 2 ataki i jak dobrze pójdzie - 4 siły bazowo :)
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

jeśli się nie mylę to mounty też przerzucają, w 7edycji psychologia jeźdźca przechodzi na wierzchowca

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Ritchie pisze:jeśli jeździec na smoku ma hate to smok rzecz jasna nie przerzuca nietrafień ?

Ogólnie mega skorzystają na tym egzekutorzy, zwłaszcza jeśli dostaną po 2 ataki i jak dobrze pójdzie - 4 siły bazowo :)
zdziwilbym sie niepomiernie, gdyby jakakolwiek jednostka DE dostala S4.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Aye! Hte bedzie fajny, Wiczki z hatem i moze bonusami z kowadla beda goraca(jakby nie byly). Chociaz zycei wszystko zweryfikuje i tak kazdy przesiadzie sie na COk - badz co badz ciezka kawa z hatem bedzie przyjemna jesli psychologia przejdzie na mounty, a i sama jednostka ( jak dragonprinces) dostanie kopa.

Jesli dostaniemy poison na strzelaniu to bedzie bardzo milo i przeszakdzajki wroga sie jeszcze latwiej wystrzela.

A smok z Hatem i lordem z dobrym magic itemem ( do bicia) proaktycznie bedzie mogl lykac slabsze klocki od frontu.

Przerzut to przeciez najlepsza opcja likwidowania 'pecha' w kosciach w CC.

Z hatem nauczymy sie zyc, jak paraszczak napisal- to co dostajemy z hate jest duzo lepsze niz to co tracimy.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Gobos pisze:
Ritchie pisze:jeśli jeździec na smoku ma hate to smok rzecz jasna nie przerzuca nietrafień ?

zdziwilbym sie niepomiernie, gdyby jakakolwiek jednostka DE dostala S4.
już możesz się nastawiać na dziwienie się, na 90% jakaś jednostka dostanie bazowe S4, tylko nie wiadomo która (BG, Egzeki, CoK)

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

Psychologia jeźdźca przenosi sie na wierzchowca dlatego smok tez ma przerzuty

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Witam wszystkich na forum, chciał bym się dowiedzieć czy ktoś ma jakieś wiadomości dotyczące terminu wydania nowego army booka. Mój kumpel siedzi teraz w BG i twierdzi że po Wampirach wychodzą Demony a DE będą jeszcze musiały poczekać.

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

z tego co ja słyszałem, a taka informacja jest zawarta w tym temacie, to za rok :( :cry: :evil: :x
Obrazek

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Z warseera pisze:I am sorry to all fellow VC players but i have heard that jervis johnson has confirmed that Dark Elves are released before VC. Meaning will have to wat even longer
Buahahah oby była to prawda :P

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

jakbyś dał datę tej plotki bo coś mi się nie chce wierzyć

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Wpis był dzisiajeszy: 21-11-2007, 16:16

Osobiście uważam że to bzdura.
Żadnych modeli nie pokazali do tej pory (oprócz CO) co w porównaniu z VC jest bardzo mało itp....

Jednym słowem: BZDURA... a szkoda :(

Awatar użytkownika
Shenq
Chuck Norris

Post autor: Shenq »

to w cale nie musi być bzdura, figurki DE sa w miarę nowe i ładne. Pewnie nie zmienią sie w nowej edycji co za tym idzie wystarczy wydrukować nową księgę armii i po sprawie

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

i zmienic CO czyli 1 model żadna sztuka. Ale może być pięknie. Ale...nieufny jestem oj nieufny w stosunku do GW.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

to czego można się spodziewać nowych to Korsarze, DR, RBT i może rydwan, do tego bohaterowie (dwa plastikowe zestawy)
pokazany CO zapewne będzie tylko do tych plastikowych zestawów bohaterów, nowych COK raczej bym się nie spodziewał

Awatar użytkownika
Blasz
Wodzirej

Post autor: Blasz »

co do daty wydania nowego AB do DE to też wydawało mi się bardziej prawdopodobne, że po HE bedą ich zaciekli wrogowie DE. W październiku tego roku byłem w Dublinie w sklepie GW i oytałem o plany wydawnicze. Pracownik (totalny luzak tak na marginesie) mówił, że wg niego nastepne powinny być DE.
Natomiast co do wypuszczenia sameko kodeksu bez nowych figurek, to GW taki manewr się zwyczajnie nie opłaca - zwykły boks z nowym smokiem jest prawie 2 razy droższy niż książka, którą można (w niektórych krajach 8) ) skopiować.
Z drugiej strony nowe figurki mogą być przygotowane ale zwyczajnie nie pojawiły się na Games Dayach (bo np. są malowane)
I mam nadzieję, żę w marcu dostaniemy nową armię DE. :D

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

też bym chciał jak najszybciej dostać AB w swoje rece. (o ile go nam nie skopią :roll: :roll: . wtedy bede grał na 6ed.)Bardzo ciekawi mnie co bedzie nowego i co (może)porawią
Obrazek

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Fajnie by bylo, ale mimo wszystko bardziejprawdopodobne wydaje mi sie ze pierwsze beda wampiry:

bo wiecej wiemy, widzielismy, bo takie plotki byly z wielu roznych zrodel itd...
Ostatnio zmieniony 23 lis 2007, o 10:38 przez wrogu, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany