WFB: Reworked and Rebalanced

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Re: Warhammer 9 edycja?!

Post autor: Furion »

debelial pisze:Oraz Wrathmongerami i Skullreaperami, bo to podobne twory?
co to jest?

---------------------
Szykuję duuuuży patch ;) mnóstwo tweak'ów punktowych, dodane nowe jednostki, a jak się uda to będzie i nowy podręcznik - wszystko dziś koło 22.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

.
Ostatnio zmieniony 22 sie 2015, o 10:21 przez Azgaroth, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

EoT
Obrazek

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Totwór taki jak Putridzi tyle że do Khorna i znacznie słabszy - mimo to szkoda by go nie uwględnić skoro modele wydali:
http://1.bp.blogspot.com/-lX-KJqGj5H0/V ... PiAPGQ.jpg

http://www.warseer.com/forums/attachmen ... 1423681790

Są w Army Builderze jakby co.

Specjalxx
Wałkarz

Post autor: Specjalxx »

trudno porównać frosta do slaughter shitu. Frost i z 1 atakiem byłby must have w każdych elfach :) chodzi o to zeby ten felek dostał cokolwiek co chociaz troche przyciagnie gracza.
Sprzedam Primarhów Fulgrima, Lorgara

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

No i frost ma warda i lata. Brute nie.

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Mag Lord do wochu z Ld8 jest wypadkową przyjętego od wielu edycji w warhammerze przelicznika, że mag 3lvl dostaje +1Ld w stosunku do bazowej staty z danej armii, natomiast Lord generał dostaje +2Ld.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Lucid
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lucid »

to ja poprosze chaos lorda z 10ld, poza tym bazowe ld dla puszek to 8 więc mag lord z 9ld i chaos lord z 10 sie zgadza dopiero
Ostatnio zmieniony 22 sie 2015, o 12:09 przez Lucid, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
WoC W9 D1 L6

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Lucid pisze:to ja poprosze chaos lorda z 10ld
done.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Durin pisze:No i frost ma warda i lata. Brute nie.

Ward Save, Latanie i Aura to Zasady Specjalne, które kosztują dodatkowo, chyba że Frostheart i Slaughterbrute dostały od Furiona tą samą liczbę punkcików? Ja tutaj mówię, że jeśli Slaughterbrute z 4 atakami nic nie zabija, to i Frostheart nic nie zabija, więc coś trzeba z tym zrobić 8)

Co do Sorcerer Lorda, to on ma LD8 ze względu na swoją rasę zapewne. W końcu to Człowiek jest i zawsze miał LD8 :wink:
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Powiedz to arcylektorowi

Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Poza tym moja propozycja ld9 jest zwiazana z wieksza elastycznoscia rozpisek i mniejsza liczba autowyborow a nie fluffem

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Jeżeli wojownik chaosu to zwykły człowiek w Twoim mniemaniu to tracisz wiarygodność jako osoba do polemiki w temacie uzasadniania fluffu statystykami.
Weź no podejdź do lustra w kąpielówkach i zastanów się czy przypominasz choć marudera, o wojowniku nie wspominając :lol2:

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

jak coś, to na fejsa wrzuciłem preview do wampirów. Komentarze mile widziane, najlepiej właśnie tam, bo tam mi to najłatwiej ogarnąć (multifora)

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

O północy duży update zasad... razem z bookiem do Vampire Counts!
Parę nostalgicznych / znienawidzonych itemów wraca do gry.

Hasło tego AB to "czyżby wszystkie cory były grywalne?"

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

banner, hełm ? :)

ghoule w skrimishu hm ;)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Specjalxx
Wałkarz

Post autor: Specjalxx »

patrząc na tempo i skuteczność Twojej pracy zastanawiam sie co robiła ekipa GW przez te wszystkie lata skoro jedna chętna osoba może usprawnić prawie całą gre w ciągu jednego miesiąca
Sprzedam Primarhów Fulgrima, Lorgara

Aseoks
Chuck Norris

Post autor: Aseoks »

Jak niesamowicie, tchnienie nowego życia w warhammera :) Wiem, że komentarz bez krytyki/konstrukcji/pomocy ale rób to co robisz, jest superancko ;)

Awatar użytkownika
Dziad
Chuck Norris

Post autor: Dziad »

Furionie , bardzo podoba mi się twoja inicjatywa. Jako gracz Wood Elfów mam do ciebie kilka pytań związanych z zmianami wprowadzonymi w tej armii. Generalnie mam pytanie czy w niektórych kwestiach była by możliwość powrócenia do statystyk jednostek i ich zasad specjalnych z poprzedniego kodexu. W aktualnym kodexie jednostki elfów ( wardancers , wild raiders , waywatchers i inne ) zostały dość mocno wzmocnione kosztem lekkiego pogorszenia statystyk leśnych duchów ( dryiady , tree kiny ). Czy możliwa była by zmiana statystyk tych jednostek bez zachwiania balansu ? Pytam raczej z ciekawości i sentymentu , ponieważ i tak uważam że Wood Elfy są dość silną armią. Pozdrawiam i życzę powodzenia w twoim projekcie

ODPOWIEDZ