Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Re: Hearthstone

Post autor: Artein »

W Naxx są bardzo fajne karty, które przydają się w wielu taliach ale jak masz mało kart ogólnie to chyba lepiej kupiwać zwykłe paczuszki.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

IMO warto otwierać skrzydła - przynajmniej masz pewne picki, kupowanie paczek to jest robota głupiego.
Ja osobiście otworzyłem wszystkie skrzydła, a cały hajs jaki zarobię wydaję na arenach - przy 3 winach już bardziej opłaca się arenę niż paczkę.

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

chwileczke co to sa skrzydla ? w sklepie moge kupic boahterow ale to chyba to co jest podstawowe pakiety albo przygody ..

kevinior
Chuck Norris

Post autor: kevinior »

@barbara - jak by to powiedziec nawet amazowi i trumpowi zdarza sie zrobic arene 0/3 jak zrobili to obaj jako 1 na swiecie :D po wyjsciu TGT wiec arena dla poczatkujacych to nie jest jak to okresliles
swieta_barbara pisze:kupowanie paczek to jest robota głupiego.
bo po 1 jak ktos chce paczki z np podstawki to nie moze robic aren bo nie ma tam paczek zwyklych ze zwyklymi kartami ktore sa w 80% deckow

i jak ktos chce konkretnie np TGT bo ma reszte to aren tez nie powinien robic bo jest losowa paczka na arenie teraz mi juz x2 polecialy gvg wiec dupa

ja osobiscie kupilem i otworzylem chyba 70 paczkow i nie zaluje nic a nic w sumie gdybym mial kase to bym kupil jeszcze raz albo wiecej ;P
Ostatnio zmieniony 27 sie 2015, o 14:36 przez kevinior, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja na moim kutrze, sam sobie sterem, wędkarzem i rybą !

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Albo_Albo pisze:questow jeszcze zadnych nie robilem stad moje pytanie :)

Kupuj Naxxramas
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

kevinior pisze:@barbara - jak by to powiedziec nawet amazowi i trumpowi zdarza sie zrobic arene 0/3 jak zrobili to obaj jako 1 na swiecie :D po wyjsciu TGT wiec arena dla poczatkujacych to nie jest jak to okresliles
swieta_barbara pisze:kupowanie paczek to jest robota głupiego.
bo po 1 jak ktos chce paczki z np podstawki to nie moze robic aren bo nie ma tam paczek zwyklych ze zwyklymi kartami ktore sa w 80% deckow

i jak ktos chce konkretnie np TGT bo ma reszte to aren tez nie powinien robic bo jest losowa paczka na arenie teraz mi juz x2 polecialy gvg wiec dupa

ja osobiscie kupilem i otworzylem chyba 70 paczkow i nie zaluje nic a nic w sumie gdybym mial kase to bym kupil jeszcze raz albo wiecej ;P
Jeśli chodzi o konkretny dodatek, to nawet mógłbym się zgodzić, bo faktycznie losowy boosterek niekoniecznie się przyda.
Z drugiej strony, jeśli nie gra się aren, to nie nauczy się człowiek grać aren, więc ten argument akurat do mnie nie trafia.
No i wreszcie, wszystko pięknie, kupujesz boosterek, bo masz 70% kolekcji, pełny klasyk i GvG - ale dla początkujących i średnio zaawansowanych graczy, tzn. takich którzy nie skleili jeszcze całości - arena wciąż jest IMO najlepszą inwestycją hajsu, bo:
- właściwie z każdego boostera wpadają nowe karty, bo nie mają pełnych kolekcji
- power level tych 3 części jest podobny
- mają potencjalnie największą szansę na zwrot inwestycji (bodaj za 7 winów można już spokojnie 150 otworzyć za arenę)
- na arenach trzaska się najwięcej pyłu, który pozwala świadomie kupować potrzebne karty, a nie liczyć na to, że wpadnie "ta jedna, której akurat potrzebuję"

Ale nie będę się upierał, Tobie się chce grać tak, mi srak, wszyscy są happy, a HS jest zajebisty ;)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

swieta_barbara pisze:IMO warto otwierać skrzydła - przynajmniej masz pewne picki, kupowanie paczek to jest robota głupiego.
Ja osobiście otworzyłem wszystkie skrzydła, a cały hajs jaki zarobię wydaję na arenach - przy 3 winach już bardziej opłaca się arenę niż paczkę.
Robota glupiego to jest dozbierac 3500 golda na calosc skrzydel z kazdej przygody :P

A np taki lava shock to jest must have
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

-Qc- pisze:
swieta_barbara pisze:IMO warto otwierać skrzydła - przynajmniej masz pewne picki, kupowanie paczek to jest robota głupiego.
Robota glupiego to jest dozbierac 3500 golda na calosc skrzydel z kazdej przygody :P

A np taki lava shock to jest must have
700 golda to jest 5-7 dni. Bez przesady Nie jest wcale tak ciężko uzbierać.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

zbierasz 100-140 Golda dziennie? :shock:
Obrazek

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

oczko pisze:zbierasz 100-140 Golda dziennie? :shock:
Generalnie tak. Wszystkie questy za 40 wymieniam na inne. Jak wejdzie za 60 golda to wpada te 100 golda dziennie.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jestem zniesmaczony ze jest losowy boosterek, przez co aren nie bede gral, bo z gvg i podstawki mam z 80% kart. Na 25 paczek 0 legend ciagle... a z 4-5 bym przytulil z tego dodatku.
Jaki dragonpriest sie zrobil nagle popularny, ale jak patrze na zlozenie to w teorii ma kontre na wszystko. W early mocny w lejcie mocny, chyba tylko patron go w miare jedzie.

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

No priest całkiem całkiem. Nawet OTK na Velenie wygląda lepiej. Szkoda ze Velena brak :( :wink:

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Kolejny dzień, kolejni Face Hunterzy. Ale dziś przynajmniej fart mnie nie opuścił. Wygrać 2 razy pod rząd z 1 HP nie zdarza mi się zbyt często. Paladyn jest OK.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Ja pierwszy raz odczuwam mocno brak ysery, w dragonladinie mam alexe, chromagusa i nefara, ale ysera tez by byla syta.

Podoba mi sie ten priest ale brakuje mi ysery, senjina i 2xkabalek (nigdy nie grywalem priestem dlatego).

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

To ja Ci Ziemuś nie piszę co miałem w moich 8 paczkach TGT bo mnie zabijesz jak zobaczysz xD
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Gokish pisze:To ja Ci Ziemuś nie piszę co miałem w moich 8 paczkach TGT bo mnie zabijesz jak zobaczysz xD
Gokish - Ty fantasto [-X ... Ziemuś, nie słuchaj go, plecie farmazony, nic nie dostał i tyle :mrgreen: :wink: ...

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Widzieliście Secret Paladyna ? To jest dopiero deck :wink:

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

@smiejagreg

Mam o wiele lepszy drop rate niż Ziemko i on już wie, że trafiłem co nieco :D czuje to.

@Bretonnian

Pomysł fajny ale bardziej mi się opcja podobała Lothara którą grał niż ta z rozgrywek drużynowych. (bardziej kontrol + sekrety niż tępy wjazd)
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Gokish pisze:@smiejagreg

Mam o wiele lepszy drop rate niż Ziemko i on już wie, że trafiłem co nieco :D czuje to.
Oj tam, oj tam - nic nie masz i tylko znęcasz się nad nim, Ty sadysto :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mi też się czasem coś trafi. Dzisiaj w packu z karczemnej bójki był... Czarny Rycerz :wink: . A jego akurat nie miałem :P ...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

No mow farcie.

ODPOWIEDZ