Seriale wszelakie

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Re: Seriale wszelakie

Post autor: Gokish »

Nie uda się Afro bo Rouge One to film...
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

kurde, czytałem gdzieś, że to ma być serial, a jednak film :(
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Wracaj do schronu :D
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Narcos od Netflixa wyszło niedawno, po pierwszym odcinku zapowiada się całkiem spoko serial :)
Ostatnio zmieniony 31 sie 2015, o 14:21 przez Afro, łącznie zmieniany 1 raz.

@Cichy
Mudżahedin

Post autor: @Cichy »

The Wire. Szczerze polecam.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Constantine - serial
Jestem po pierwszych 4 odcinkach...
Narazie mieszane uczucia. Mam wrażenie, że coś grają na siłę.
Mam wrażenie że Constantine to taki James Bond, tyle że z Hejtem. Wg mnei fabuła ciekawa, tyle że przygody takie bez polotu...

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Skończ lepiej teraz :D serial anulowany (i bardzo dobrze )
Brettonia 23/1/13

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Constantine był super, i nie podoba się gokishowi bo nie było jego ulubionej postaci - Raya Palmera z serialu Arrow

btw - kiedy te fajne seriale wchodzą? Legendy, lucyfer itd?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Lucefera wyszedł pilot/1 odcinek. Ja sprawdzam sobie na epguides.com kiedy co się pojawia.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Lucyfer totalnie wymiata :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

Fear of the Walking dead

oraz lektura obowiązkowa, World War Z Max Brox (syn Mela)

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

QC ale bądźmy szczerzy i odpuść tego Palmera

bardzo słaba adaptacja komiksu i postać bardzo słaba w serialu inna bajka w komiksie a tutaj jakaś popierdółka
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Oooo;) znowu moj ulubiony temat. Constantine'a warto sobie doogladac!

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

The Strain (Wirus) - jedyny chyba serial który - obstawiam - mógłby się podobać jednocześnie mi i
mającemu całkowicie odmienny (mówiąc dyplomatycznie) gust w tej dziedzinie Piotrowi B
https://www.youtube.com/watch?v=_42rx8Dm6OQ

opowieść o wampirach jako bestiach, pladze - bez cienia uczuć , sentymentów, ludzkiej strony
post apokaliptyczny świat na podstawie Guillermo del Toro - ale nie ruiny a żyjące wielkie miasto
trochę też takie bardziej epicko, filmowo nakręcone Walking Dead
i to co mi najbardziej się spodobało - długie, wiarygodnie nakręcone i klimatyczne reminiscencje z drugiej wojny światowej, dawnej Rumunii, Wiednia lat 60 tych< albańskiej prowincji sprzed kilkudziesięciu lat

Mocna rzecz sprzed roku - dwóch:
amerykańska wersja The Bridge (całość miała dwa sezony)
Pogranicze US/Meksyk morderstwa, psychopaci, kartel i meksykańska nie lepsza od kartelu policja, znikające kobiety jako towar jednorazowego użytku - utylizowane po użyciu, jest też i odpowiednik słynnego El Chapo Guzmana w akcji, zawikłane śledztwo z udziałem policji z obu stron granicy i pary dziennikarzy o mentalności straceńców.
Drugi sezon był The Bridge najlepszym sezonem serialu jaki widziałem - obok pierwszego True Detective.

https://www.youtube.com/watch?v=rReGona8sks

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

DZIK pisze:The Strain (Wirus) - jedyny chyba serial który - obstawiam - mógłby się podobać jednocześnie mi i
mającemu całkowicie odmienny (mówiąc dyplomatycznie) gust w tej dziedzinie Piotrowi B
https://www.youtube.com/watch?v=_42rx8Dm6OQ

opowieść o wampirach jako bestiach, pladze - bez cienia uczuć , sentymentów, ludzkiej strony
post apokaliptyczny świat na podstawie Guillermo del Toro - ale nie ruiny a żyjące wielkie miasto
trochę też takie bardziej epicko, filmowo nakręcone Walking Dead
i to co mi najbardziej się spodobało - długie, wiarygodnie nakręcone i klimatyczne reminiscencje z drugiej wojny światowej, dawnej Rumunii, Wiednia lat 60 tych< albańskiej prowincji sprzed kilkudziesięciu lat
This. Strain jakoś omija mainstream, a serial jest bardzo dobry. Drugi sezon fajnie się rozwija, jest sporo akcji (porównując właśnie do walking dead, które jest okrutnie nudne). Klimatycznie wg mnie to prawie Blade tylko serial :)

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Skończyłem w końcu drugi sezon True Detective - jest moc, po pierwszym odcinku myślałem że sezon będzie przeciętny, ale podobał mi się tak samo jak pierwszy, mimo braku bagien Luizjany ;).

Zacząłem drugi sezon The Wire, główne skrzypce grają, zamiast murzynów, amerykanie polskiego pochodzenia. Uśmiałem się przy kłótni o to kto ma prawo do witraża w kościele :D. Do tego fabuła dobra jak zawsze oraz Jimmy Fucking McNulty.

Widziałem też pilot Lucyfera - Całkiem fajny, kojarzy mi się z czymś pomiędzy Constantine a Dr Who, tylko z porządnymi zdjęciami. Będę oglądać.

Próbowałem wrócić do Mr Robota - nie dam rady, kaka na poziomie powieści dla nastolatków.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

The Strain ma mocny początek, ale im dalej w las tym mniej sensu. Z ciekawego robi się groteskowy i śmieszny, później juz nie chce sie oglądać. Może polegli na budżecie, a moze scenariusz wcale nie taki dobry?
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Gokish pisze:QC ale bądźmy szczerzy i odpuść tego Palmera

bardzo słaba adaptacja komiksu i postać bardzo słaba w serialu inna bajka w komiksie a tutaj jakaś popierdółka
Troche tak, ale zauroczył mnie aktor i jego interpretacja postaci :)

A Palmera NIGDY Ci nie zapomne :D

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

To zacznij się już radować bo ma się pojawić w 1/2 odcinkach Arrowa
Brettonia 23/1/13

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Majestic pisze: Zacząłem drugi sezon The Wire, główne skrzypce grają, zamiast murzynów, amerykanie polskiego pochodzenia. Uśmiałem się przy kłótni o to kto ma prawo do witraża w kościele :D. Do tego fabuła dobra jak zawsze oraz Jimmy Fucking McNulty.
.
No to najlepsze przed tobą bo tam każdy sezon podnosił poprzeczkę wyżej. Najlepsze że w ostatnich latach były wśród społeczności murzyńskiej w stanach przypadki dosłownego naśladowania postaci z sezonów gdzie trup słał się najmocniej ale o tym kiedyś żeby nie spoilerować.

ODPOWIEDZ