Seriale wszelakie
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Seriale wszelakie
Nie uda się Afro bo Rouge One to film...
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Constantine - serial
Jestem po pierwszych 4 odcinkach...
Narazie mieszane uczucia. Mam wrażenie, że coś grają na siłę.
Mam wrażenie że Constantine to taki James Bond, tyle że z Hejtem. Wg mnei fabuła ciekawa, tyle że przygody takie bez polotu...
Jestem po pierwszych 4 odcinkach...
Narazie mieszane uczucia. Mam wrażenie, że coś grają na siłę.
Mam wrażenie że Constantine to taki James Bond, tyle że z Hejtem. Wg mnei fabuła ciekawa, tyle że przygody takie bez polotu...
Skończ lepiej teraz
serial anulowany (i bardzo dobrze )

Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Constantine był super, i nie podoba się gokishowi bo nie było jego ulubionej postaci - Raya Palmera z serialu Arrow
btw - kiedy te fajne seriale wchodzą? Legendy, lucyfer itd?
btw - kiedy te fajne seriale wchodzą? Legendy, lucyfer itd?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Lucyfer totalnie wymiata 

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
QC ale bądźmy szczerzy i odpuść tego Palmera
bardzo słaba adaptacja komiksu i postać bardzo słaba w serialu inna bajka w komiksie a tutaj jakaś popierdółka
bardzo słaba adaptacja komiksu i postać bardzo słaba w serialu inna bajka w komiksie a tutaj jakaś popierdółka
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13

Oooo;) znowu moj ulubiony temat. Constantine'a warto sobie doogladac!
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
The Strain (Wirus) - jedyny chyba serial który - obstawiam - mógłby się podobać jednocześnie mi i
mającemu całkowicie odmienny (mówiąc dyplomatycznie) gust w tej dziedzinie Piotrowi B
https://www.youtube.com/watch?v=_42rx8Dm6OQ
opowieść o wampirach jako bestiach, pladze - bez cienia uczuć , sentymentów, ludzkiej strony
post apokaliptyczny świat na podstawie Guillermo del Toro - ale nie ruiny a żyjące wielkie miasto
trochę też takie bardziej epicko, filmowo nakręcone Walking Dead
i to co mi najbardziej się spodobało - długie, wiarygodnie nakręcone i klimatyczne reminiscencje z drugiej wojny światowej, dawnej Rumunii, Wiednia lat 60 tych< albańskiej prowincji sprzed kilkudziesięciu lat
Mocna rzecz sprzed roku - dwóch:
amerykańska wersja The Bridge (całość miała dwa sezony)
Pogranicze US/Meksyk morderstwa, psychopaci, kartel i meksykańska nie lepsza od kartelu policja, znikające kobiety jako towar jednorazowego użytku - utylizowane po użyciu, jest też i odpowiednik słynnego El Chapo Guzmana w akcji, zawikłane śledztwo z udziałem policji z obu stron granicy i pary dziennikarzy o mentalności straceńców.
Drugi sezon był The Bridge najlepszym sezonem serialu jaki widziałem - obok pierwszego True Detective.
https://www.youtube.com/watch?v=rReGona8sks
mającemu całkowicie odmienny (mówiąc dyplomatycznie) gust w tej dziedzinie Piotrowi B
opowieść o wampirach jako bestiach, pladze - bez cienia uczuć , sentymentów, ludzkiej strony
post apokaliptyczny świat na podstawie Guillermo del Toro - ale nie ruiny a żyjące wielkie miasto
i to co mi najbardziej się spodobało - długie, wiarygodnie nakręcone i klimatyczne reminiscencje z drugiej wojny światowej, dawnej Rumunii, Wiednia lat 60 tych< albańskiej prowincji sprzed kilkudziesięciu lat
Mocna rzecz sprzed roku - dwóch:
amerykańska wersja The Bridge (całość miała dwa sezony)
Pogranicze US/Meksyk morderstwa, psychopaci, kartel i meksykańska nie lepsza od kartelu policja, znikające kobiety jako towar jednorazowego użytku - utylizowane po użyciu, jest też i odpowiednik słynnego El Chapo Guzmana w akcji, zawikłane śledztwo z udziałem policji z obu stron granicy i pary dziennikarzy o mentalności straceńców.
Drugi sezon był The Bridge najlepszym sezonem serialu jaki widziałem - obok pierwszego True Detective.
https://www.youtube.com/watch?v=rReGona8sks
This. Strain jakoś omija mainstream, a serial jest bardzo dobry. Drugi sezon fajnie się rozwija, jest sporo akcji (porównując właśnie do walking dead, które jest okrutnie nudne). Klimatycznie wg mnie to prawie Blade tylko serialDZIK pisze:The Strain (Wirus) - jedyny chyba serial który - obstawiam - mógłby się podobać jednocześnie mi i

"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Skończyłem w końcu drugi sezon True Detective - jest moc, po pierwszym odcinku myślałem że sezon będzie przeciętny, ale podobał mi się tak samo jak pierwszy, mimo braku bagien Luizjany
.
Zacząłem drugi sezon The Wire, główne skrzypce grają, zamiast murzynów, amerykanie polskiego pochodzenia. Uśmiałem się przy kłótni o to kto ma prawo do witraża w kościele
. Do tego fabuła dobra jak zawsze oraz Jimmy Fucking McNulty.
Widziałem też pilot Lucyfera - Całkiem fajny, kojarzy mi się z czymś pomiędzy Constantine a Dr Who, tylko z porządnymi zdjęciami. Będę oglądać.
Próbowałem wrócić do Mr Robota - nie dam rady, kaka na poziomie powieści dla nastolatków.

Zacząłem drugi sezon The Wire, główne skrzypce grają, zamiast murzynów, amerykanie polskiego pochodzenia. Uśmiałem się przy kłótni o to kto ma prawo do witraża w kościele

Widziałem też pilot Lucyfera - Całkiem fajny, kojarzy mi się z czymś pomiędzy Constantine a Dr Who, tylko z porządnymi zdjęciami. Będę oglądać.
Próbowałem wrócić do Mr Robota - nie dam rady, kaka na poziomie powieści dla nastolatków.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Troche tak, ale zauroczył mnie aktor i jego interpretacja postaciGokish pisze:QC ale bądźmy szczerzy i odpuść tego Palmera

A Palmera NIGDY Ci nie zapomne

To zacznij się już radować bo ma się pojawić w 1/2 odcinkach Arrowa
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13

No to najlepsze przed tobą bo tam każdy sezon podnosił poprzeczkę wyżej. Najlepsze że w ostatnich latach były wśród społeczności murzyńskiej w stanach przypadki dosłownego naśladowania postaci z sezonów gdzie trup słał się najmocniej ale o tym kiedyś żeby nie spoilerować.Majestic pisze: Zacząłem drugi sezon The Wire, główne skrzypce grają, zamiast murzynów, amerykanie polskiego pochodzenia. Uśmiałem się przy kłótni o to kto ma prawo do witraża w kościele. Do tego fabuła dobra jak zawsze oraz Jimmy Fucking McNulty.
.