WFB: Reworked and Rebalanced

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Andrzej
Pan Spamu

Re: WFB: Reworked and Rebalanced

Post autor: Andrzej »

Furion, w takim razie pomyśl może nad zorganizowaniem jakiejś zrzuty, żeby odpalić komuś jakąś symbliczną kwotę za rzeczy które mało kto potrafi zrobić, jak choćby z tym plikiem do AB czy grafiką. Sam bez zastanowienia przelałbym co najmniej 2-3 dychy i myślę, że nie byłbym jedynym. To śmieszne pieniądze w porównaniu z kasą jaką już wrzuciliśmy w battla oraz jako że spora część z nas to już ludzie pracujący. Z budżetem paru stówek, bo imo tyle spokojnie się nazbiera, da się już to wszystko poprowadzić znacznie bardziej profesjonalnie no i nada to imo większej rangi temu projektowi.

Ja na przykład bardzo chciałbym pomóc w tym projekcie, ale po prostu nie mam czasu, ledwo co nadążam ze śledzeniem na bieżąco zmian w AB. Myślę, że wiele osób jest w tej samej sytuacji. A w dzisiejszych czasach jest to norma, patrz choćby te wszsytkie startupy w sieci tworzace gry za kase anonimowych internautów.

Przemyśl to :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

ślivek
Kretozord

Post autor: ślivek »

Battlescribe (przynajmniej ten którego mam bo pewnie wersje na winde i androida się różnią) ma w sobie CatalogueEditor gdzie można edytować sobie jego pliczki. Nie potrzeba wielu umiejętności do tego z tego co spojrzałem za to sporo czasu to zajmie za pomocą tego przez bardzo komponentową strukturę.
Osobiście uważam Battlescribe'a za bardzo wygodny program do wyklikiwania i przejrzysty ale format w jakim wypluwa rozpiski jest już dużo gorszy od armybuilderowego (choć pewnie można pokombinować by nie drukował wszystkiego).
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Andrzej pisze:Furion, w takim razie pomyśl może nad zorganizowaniem jakiejś zrzuty, żeby odpalić komuś jakąś symbliczną kwotę za rzeczy które mało kto potrafi zrobić, jak choćby z tym plikiem do AB czy grafiką. Sam bez zastanowienia przelałbym co najmniej 2-3 dychy i myślę, że nie byłbym jedynym. To śmieszne pieniądze w porównaniu z kasą jaką już wrzuciliśmy w battla oraz jako że spora część z nas to już ludzie pracujący. Z budżetem paru stówek, bo imo tyle spokojnie się nazbiera, da się już to wszystko poprowadzić znacznie bardziej profesjonalnie no i nada to imo większej rangi temu projektowi.

Ja na przykład bardzo chciałbym pomóc w tym projekcie, ale po prostu nie mam czasu, ledwo co nadążam ze śledzeniem na bieżąco zmian w AB. Myślę, że wiele osób jest w tej samej sytuacji. A w dzisiejszych czasach jest to norma, patrz choćby te wszsytkie startupy w sieci tworzace gry za kase anonimowych internautów.

Przemyśl to :)
Kickstarter yo! :D

Narazie nie ma sensu. Po wyborze ETC się zobaczy.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Glonojad
Kretozord

Post autor: Glonojad »

Kickstarter niezla mysl,ale... Jak z tym prawnikiem?
Uprawa warzyw od 1997 roku
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Bezcelowy trud Furionie w to wkładasz - bez wsparcia GW WFB pozostanie martwy a fanprojekt będzie zawsze tylko fanprojektem w jakie piórka by go nie ubrać. GW zablokuje wszelkie komercyjne aspekty jakie mogły by się pojawić typu dotacja kasy , kickstarter jesli coś będzie tam z zastrzeżonych nazw. Ludzie będą mieli zawsze zastrzeżenia a dlaczego tak wymyślono a nie inaczej, a bo to ktoś z kraju X kluby Y myśli że jest ważny i robi projekt i chce narzucic wszystkim swoją wizję, a to gremium z raju Z robi podobnie i robi chujowo. Nawet jesli część osób pójdzie na to to jest reanimacja trupa. Osobiście liczę na to że system Mantica zajmie to miejsce Warhammera a potencjał jest naprawdę duży a producent z ludzką twarzą pasjonaty a nie księgowego tylko.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

Idz narzekać gdzie indziej 8)

Wsparcie czy nie gra żyje dopóki są gracze:)

P.s Furion kiedy zrobisz update do demonow z naszymi uwagami?

scoutmaster
Chuck Norris

Post autor: scoutmaster »

niestety ta 9 ed wygląda coraz bardziej na próbę zarobienia kasy. niby ok ale balansuje to na krawędzi piractwa.

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

A ja to widzę inaczej - wydaje mi się, że taki wysiłek ma szansę na sukces. Oczywiście GW będzie przeszkadzać w używaniu nazw związanych z ich produktami. Dlatego następne podręczniki trzeba pisać tak jak Mantic albo Avatars of War - z użyciem innych nazw jednostek :)

I dalej - jestem pewien, że ludzie mocno ograni w battlu są w stanie w ciągu paru tygodni wymyślić lub zredagować zasady 8edycji tak, by były zrównoważone. Dowodem na to jest praca Furiona. W kontakcie ze środowiskiem ludzi często grających mogą być one poddawane nieustannym playtestom i poprawkom.
Natomiast gdyby zaprosić do współpracy ludzi mających doświadczenie w tworzeniu innych gier, można by stworzyć zupełnie nowy zestaw zasad: nie tylko zrównoważonych, ale też łatwych do przyswojenia czy dających większy fun z gry.
I taki twór - same zasady, bez pretensji do produkcji własnych figurek - mógłby się sprzedawać, o ile tylko byłby napisany po angielsku i dystrybuowany na cały świat. I tutaj bez kickstartera i większego zespołu - który traktuje zadanie jako robotę, a nie jako hobby - nie da rady.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Ciezko powiedziec co bedzie w przyszlosci. mi sie bardzo podoba co robi furion. nie wyobrazam sobie ze gra w którą gram prawie 18 lat umiera. problem w tym ze furionowy balans musi sie przyjąć na całym swiecie aby sie udalo. no i najlepiej jakby furion juz nigdy nie gral w battla ;] niestety, taka cena. bo zaraz jakaś lapa zacznie krzyczec ze HE to i HE tamto ;]
Murm tez ma duzo racji, bez figurek gra w koncu padnie, bo przeciez nie bedzie co kupować mlodym graczom. a jak cos, we will always have paris(8th ed.)
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

scoutmaster
Chuck Norris

Post autor: scoutmaster »

jaki wysiłek?
moim zdaniem jest to próba uzyskania finansowania stosunkowo małym nakładem pracy.
widzę prosty mechanizm:
uznać ze nie da się grać w 8 ed
skopiować co się da z GW
rozpropagować i opracowac tanim kosztem czyli wolontariuszami
zastrzec prawa autorskie
czerpać korzyści przez płatne aplikacje

dagnus
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: dagnus »

swietna robota :> mi osobiscie bardzo sie podoba :>. mam tylko pytanie czy beda planowane porawki pozostalych armii ? (najbardziej mnie bretka interesuje :>)

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

scoutmaster pisze:jaki wysiłek?
moim zdaniem jest to próba uzyskania finansowania stosunkowo małym nakładem pracy.
widzę prosty mechanizm:
skopiować co się da z GW
zastrzec prawa autorskie
wat?

poki nikt nie wzial za to kasy, to wyloguj sie pls ;]
moment w którym ktoś weźmie, zaloguj sie i krzycz.
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Będą wszystkie podręczniki łącznie z Dogs of War
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

widzę prosty mechanizm:
skopiować co się da z GW
zastrzec prawa autorskie
Sam jesteś płatna aplikacja. Póki co nikt na tym ani grosza nie zarobił, a projekt jest od gracza dla graczy.
Zastrzeżenie praw autorskich jest niemożliwe, bo prawa autorskie do tekstu tych podręczników już i tak są zastrzeżone. Ogarnij się.

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

widzę prosty mechanizm:
skopiować co się da z GW
zastrzec prawa autorskie
No nie musisz sie juz az tak wyzywac na furka i reszte, ze Twoje uwagi i argumenty byly przez nich ignorowane.
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

Post autor: Klaudel »

Demony:
- Skullcannon ma Daemon Engine, którego treść została zmieniona i nie pasuje już do tej jednostki
- Exalted Chariot na str. 53. ma S4, na str. 94. S5
We can't stop here. This is bat country.

Asmodai
Chuck Norris

Post autor: Asmodai »

Póki co nikt na tym ani grosza nie zarobił
Nie musi. Wystarczy sam fakt rozpowszechniania dzieła bez zgody wydawcy/autora. Bezpieczniej byłoby od razu na czysto zapisywać zmodyfikowane zasady, bez fluffu i grafik, podać, że oryginalny tekst zasad opracował taki i taki a dzieło ma charakter nieoficjalny i w zasadzie żaden prawnik już tego nie ugryzie. Ale to ma jeden minus - nie da się wypuszczać podręczników w jedno czy dwa popołudnia i nie ma pewności, czy taka forma będzie strawna dla wszystkich chcących jeszcze grać w 8mą edycję.
Może kol. scoutmaster zamiast posądzać Furiona o próbę nieuczciwego zarabiania na kolegach pomógłby mu np. przepisywać te tony tekstu?

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Durin pisze:Będą wszystkie podręczniki łącznie z Dogs of War
Shit, a sprzedałem większość. Ale i tak tym grałem raz na rok, a za to kupiłem Morghasty. Super deal.

Jędrul
Chuck Norris

Post autor: Jędrul »

czytam sobie HE i wstępnie widzę rzeczy które są moim zdaniem trochę za dobre na swój koszt

armour of caledor - za 25 = połączenie armour of silvered steel (30) i dragon armour z mundane items 20 pkt. (2++ na ogień/6++) chyba trochę za tanio
vembraces of defense - za 55 pkt mamy prezerwatywe (45) i dawnstone (25) i to wszytko jako jeden talizman

ring of corin - niszczarka przedmiotów z power level 3?

silver wand - 10 pkt za dodatkowy czar?
MARK OF MARKI MARK

ODPOWIEDZ