Odleciałeś na orbitę.scoutmaster pisze:jaki wysiłek?
moim zdaniem jest to próba uzyskania finansowania stosunkowo małym nakładem pracy.
widzę prosty mechanizm:
uznać ze nie da się grać w 8 ed
skopiować co się da z GW
rozpropagować i opracowac tanim kosztem czyli wolontariuszami
zastrzec prawa autorskie
czerpać korzyści przez płatne aplikacje
Ja w ten projekt włożyłem już prawie 500 roboczogodzin.
Co do kwestii prawnych, to jest wiele życzliwych osób które mi pomaga.
Cała praca którą robię będzie - zgodnie z oświadczniem w tym filmiku (klik) - dostępna ZA DARMO, nawet dla buraków.
Etam, po prostu zmienię armię.Aldean pisze:Ciezko powiedziec co bedzie w przyszlosci. mi sie bardzo podoba co robi furion. nie wyobrazam sobie ze gra w którą gram prawie 18 lat umiera. problem w tym ze furionowy balans musi sie przyjąć na całym swiecie aby sie udalo. no i najlepiej jakby furion juz nigdy nie gral w battla ;] niestety, taka cena. bo zaraz jakaś lapa zacznie krzyczec ze HE to i HE tamto ;]
Właśnie teraz robię bretkę.dagnus pisze:swietna robota :> mi osobiscie bardzo sie podoba :>. mam tylko pytanie czy beda planowane porawki pozostalych armii ? (najbardziej mnie bretka interesuje :>)
Niestety nakład pracy jest większy niż się spodziewałem.
Book jest napisany fatalnie i jest nieziemsko przestarzały.
Zintegrowałem erratę, ale bez wymyślania paru rzeczy, jednostek, to ta armia dalej pozostanie kawalerią z trebami.
Klaudel pisze:Demony:
- Skullcannon ma Daemon Engine, którego treść została zmieniona i nie pasuje już do tej jednostki
- Exalted Chariot na str. 53. ma S4, na str. 94. S5
W ogóle te HE jakieś przejebane, wszystko po kolei wygrywają jak leci.Jędrul pisze:czytam sobie HE i wstępnie widzę rzeczy które są moim zdaniem trochę za dobre na swój koszt
Źle na to patrzysz. Save na 1+ kosztuje 15 punktów. Enchanted Shield + Dragon Armour. Bo konia przecież masz pod herosem tak czy siak.armour of caledor - za 25 = połączenie armour of silvered steel (30) i dragon armour z mundane items 20 pkt. (2++ na ogień/6++) chyba trochę za tanio
W obliczu łatwo dostępnego i taniego save na 1+ ten save na 2+ jest sensowny wyłącznie dla ziomków na piechotę. Widziałeś jakichś herosów do bicia HE na piechotę? Ja nigdy. A jak będzie za drogi, to po prostu ziomki na piechotę nie będą w ogóle grali.
Armour of Silvered Steel kosztuje 30 z racji takiej, że ponieważ jest ogólniedostępny, to jego cena musi być dostosowana do najsilniejszego dostępnego złożenia. Na chwilę obecną są to moim zdaniem herosi ogrów, orków i może WE jeżeli armia idzie bardziej w combat, co przy podrożeniu strzałek wcale nie jest takie głupie.
OWszem, tylko co to do końca daje. Heros z 1++ z przerzutem jest już sam z siebie właściwie niezabijalny, a takie złożenie kosztuje 30 punktów i może być hultajem z siłą 7. z Vembraces masz maksymalnie siłę 6. Tracisz, moim zdaniem, niewiele na przeżywalności a bardzo dużo na sile ataku.vembraces of defense - za 55 pkt mamy prezerwatywe (45) i dawnstone (25) i to wszytko jako jeden talizman
Chyba, że nie mam racji, wtedy cena się zmieni.
One Use only. Waham się czy ceny nie podnieść do 30 punktów. Po testach zobaczymy.ring of corin - niszczarka przedmiotów z power level 3?
Są znacznie lepsze arcany w tej grze niż dodatkowy czar.silver wand - 10 pkt za dodatkowy czar?
Dajesz.Janus pisze:Imo He Furion powinien się zająć na końcu, bo w tym słabym booku jest jeszcze więcej smaczków;)
Serio uważacie, że robię ten tytaniczny projekt, żeby zbuffować sobie 1 z moich armii? Faktycznie jestem chyba mistrzem zła.
Chciałem go przywrócić, ale tego przedmiotu nie da się rozsądnie wycenić w taki sposób, żeby był grywalny.Rasti pisze:W takim wypadku juz nie mogę się doczekać powrotu Khaeleta za 10pts
[/quote]Lore wybierasz, zaklęcie losujeszOkoń pisze:Ja mam 2 pytania do lizaczków.
Czy za pomocą spotless mind za 35 pkt losujemy lore i losujemy z niego dodatkowe zaklęcie, czy też wybieramy lore, a dopiero zaklęcie randomizujemy?
Czy twórca nie rozważyłby możliwości wykupienia 1 unitowi saurus warriorsów magicznego sztandaru do 25 pkt? Byłaby to przemiła opcja wrzucić na nich Jaguar Standard.
EDIT: Literówka. Nie lubię literówek.
Wybierasz lore, losujesz zaklęcie. Zmieniłem wording, co by był jasny, będzie w kolejnym update.
Rozważę, ale po testach.
Patrz na changelog. Elfy cały czas idą w górę.Specjalxx pisze:Na haj elfy uwaga byla zwracana od samego początku i dalej jest. Na tym zagramanicznym forum tez pierwsze do czego sie przyczepili to elfiaki. Jako że Furion w dużej części opiera sie na feedbacku, możliwe że coś wreszcie z tym fantem zrobi. Nawet jeśli darzy tą armie większym uczuciem niż inne.
???P.S
O ile wczesniej mialem jeszcze jakies chęci spróbować sie w Kings of war, ta ostatnia reklama ostatecznie mnie z tego wyleczyła
Nie, +2 do siły to już dość dużo.Lenar pisze:"Page 91, Spear (foot) (...) +2 Initiative, Fight in Extra Ranks (always)"
Czy lance nie powinny dostać analogicznej zasady (bonus do In. lub ASF w szarży)?
Całą ideą tych moich zmian jest pozostawienie:debelial pisze:Ja jeszcze proszę o przemyślenie usunięcia przerzutów do trafienia z zasady ASF (lub przynajmniej utrudnienie ich uzyskania). Sam fakt uderzania przed wrogiem powinien być wystarczającym bonusem, jak to miało miejsce we wcześniejszych edycjach. Przerzut hita niech pozostanie domeną Hatred.
1. rulebooka w prawie 100%
2. oryginalnych zasad jednostek tam, gdzie się da.
Zgodnie z tymi założeniami nie zmieniam żadnych zasad, poza tym gdzie to absolutnie konieczne.
W tej grze włócznicy nie występują w stanie naturalnym. Zatem coś z nimi było nie tak.Nie za bardzo rozumiem czemu nie usunąłeś jednego z gorszych baboli 8 ed czy asf dla 1/5 armii w battlu. Ta umiejętność jest tak gięta że albo elfy powinny naprawde kosztować tyle ile kosztowały (czyli np 9 pk za tego nieszczęsnego włócznika) albo wprowadzić np coś takiego jak elite warriors do wykupienia za daną ilość pk albo wbudowana w jednostki specjalne
--------------------------------
Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Jak ktoś chce pomóc jako wolontariusz w przeklepywaniu tekstu, to mam jeszcze parę stron do rozdania.
Przypominam o UDERZENIU TWF - info w pierwszym poście.
pozdrawiam
Furion