Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Re: Hearthstone

Post autor: Afro »

Ja też tego nie kumam, a gram w tą grę odkąd wyszła ;p ludzie wymyślają jakieś głupie nazwy dla talii wg mnie :D
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

A i token, mill roque, miracle roque :D wtf
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Aggro-zalew minionów, szybkie wykończenie przeciwnika
Control-secure przewagi na stole
Midrange-deck z silną fazą środkowa 4-7 many
Face/cancer-full damage w opponenta z nadzieją że sie nie pozbiera
Miracle rouge- rouge ktory w ture potrafi zagrać dużo kart i w te jedna ture praktycznie może odwrócić losy potyczki
Handlock- warlock zbierający karty i dmg opierajacy sie na giantach i kartach ktore daja taunta
Tempo- to chyba najlepiej wyjaśni Ziemko
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

tempo - utrzymanie przewagi nad przeciwnikiem stołu i ręki oraz szybkie dojeżdżanie go ;)

mill - najprościej? zmielenie ręki przeciwnika aby sam siebie zabił :)
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Tempo bym okreslil najlepiej jako idealne trzymanie sie krzywej many (jak to brzmi :) z utrzymywaniem ciagle stolu za pomoca removali.

Token - gra na malych minionach, ktore sa czesto boostowane lub w talii sa karty na synergie miedzy nimi, np. token druid na power of the wild i savage roar.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

na małych minionach ktore najcześciej się tworzy z czegoś ;D
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Ziemko pisze:Tempo bym okreslil najlepiej jako idealne trzymanie sie krzywej many (jak to brzmi :) z utrzymywaniem ciagle stolu za pomoca removali.
no prawie ;]

po uzyskaniu przewagi, to bycie aktywna stroną w grze, przez cala dalszą gre. a nie reaktywną. musisz caly czas zagrywac moby, lub je usuwac, nie mozesz miec tury w ktorej nic nie zagrywasz. po prostu trzymasz tempo ;] nie zwalniasz.

Obrazek

przyklad^^

chociaz ja bym wyrzucil fireballa i ragnarosa, i wstawil arcane missile i arcymaga ;] 8 manowy drop w tempie to za duzo imo

edit, teraz gram na duplicate flamewalker mage. nowa magowa legenda sprawiła ze ten deck jest jeszcze lepszy ;]
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

QQrydza
Prawie jak Ziemko

duplicate flamewalker mage... dobra sprawdze w google :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Jakis starawy ten deck tempa wrzuciles, po wyjsciu tgt troche sie pozmienialo.

Aldeen to co piszesz to teoria oczywiscie, bo w praktyce czasem ujowe rozdanie rozbija gre.

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

rozumiem cię - właśnie skończyłem serię 6 gier z Face huterem w której nie wylosowałem nawet jednej konsekracji. 3 udało mi się wygrać ale proste to to nie było
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Wybacz Ziemuś xD xD xD
Brettonia 23/1/13

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Gokish pisze:Wybacz Ziemuś xD xD xD
Cos nowego czy stare :) ?

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

A obejrzałem sobie grę Ziemka wczoraj za paczuszke a w niej Mukla :D
Brettonia 23/1/13

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Gokish pisze:A obejrzałem sobie grę Ziemka wczoraj za paczuszke a w niej Mukla :D
Warto

Szkoda, ze nie mozna wymienaic sie kartami goldem i pylem ;P

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Gokish jest malo litosciwy. Meczy mnie troche ta meta, bo na zmiane przwijaja sie 3 glownie decki:

- hunter, w wiekszosci face
- secret paladin
- dragonpriest

Paladynem i hunterem to 10latek pooralby doswiadczonego gracza przy dobrym rozdaniu.

P.S. Wczoraj tempem (ktore przestalo byc takie skuteczne juz) dostalem najbardziej chore rozdanie, 1 tura mana wyrm, druga tura uczennica maga, coin, portal z portalu van cleef 8/8 za free. GG

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

ja dzisiaj miałem jakieś mega chore rozdanie - łotr w wyniku dwóch włamów wystawił 3 tyrionów jeden po drugim( gram palkiem oczywiśćie) myślałem że mnie szlak trafi
Obrazek

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

E tam. Jak grałem z magiem, to na stole było łącznie 5 malygosów.
Na szczęście 1 zabiłem, jednego skopiowałem mu z decku, 3 przejąłem. :mrgreen:
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

a ja tam moim midrange huntem bawie sie znakomicie;]
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Każdy może malagosa wystawić, podobnie manipulatora. A wiecie jaka jest szansa że spośród kart palka koleś wylosuje Tyriona Fordinga? 1:45. A on dociągając 4 karty wylosował ich 3
Obrazek

Awatar użytkownika
rychu022
Chuck Norris

Post autor: rychu022 »

a z 2 webspiderow, 5 kart zyskanych z lock and load zdobyc wszystkie 4 legendy? :D. Tak mialem wczoraj na rankedzie grajac handlockiem xp

ODPOWIEDZ