Hearthstone
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Hearthstone
Ja też tego nie kumam, a gram w tą grę odkąd wyszła ;p ludzie wymyślają jakieś głupie nazwy dla talii wg mnie
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
A i token, mill roque, miracle roque wtf
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Aggro-zalew minionów, szybkie wykończenie przeciwnika
Control-secure przewagi na stole
Midrange-deck z silną fazą środkowa 4-7 many
Face/cancer-full damage w opponenta z nadzieją że sie nie pozbiera
Miracle rouge- rouge ktory w ture potrafi zagrać dużo kart i w te jedna ture praktycznie może odwrócić losy potyczki
Handlock- warlock zbierający karty i dmg opierajacy sie na giantach i kartach ktore daja taunta
Tempo- to chyba najlepiej wyjaśni Ziemko
Control-secure przewagi na stole
Midrange-deck z silną fazą środkowa 4-7 many
Face/cancer-full damage w opponenta z nadzieją że sie nie pozbiera
Miracle rouge- rouge ktory w ture potrafi zagrać dużo kart i w te jedna ture praktycznie może odwrócić losy potyczki
Handlock- warlock zbierający karty i dmg opierajacy sie na giantach i kartach ktore daja taunta
Tempo- to chyba najlepiej wyjaśni Ziemko
tempo - utrzymanie przewagi nad przeciwnikiem stołu i ręki oraz szybkie dojeżdżanie go
mill - najprościej? zmielenie ręki przeciwnika aby sam siebie zabił
mill - najprościej? zmielenie ręki przeciwnika aby sam siebie zabił
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Tempo bym okreslil najlepiej jako idealne trzymanie sie krzywej many (jak to brzmi z utrzymywaniem ciagle stolu za pomoca removali.
Token - gra na malych minionach, ktore sa czesto boostowane lub w talii sa karty na synergie miedzy nimi, np. token druid na power of the wild i savage roar.
Token - gra na malych minionach, ktore sa czesto boostowane lub w talii sa karty na synergie miedzy nimi, np. token druid na power of the wild i savage roar.
na małych minionach ktore najcześciej się tworzy z czegoś ;D
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
no prawie ;]Ziemko pisze:Tempo bym okreslil najlepiej jako idealne trzymanie sie krzywej many (jak to brzmi z utrzymywaniem ciagle stolu za pomoca removali.
po uzyskaniu przewagi, to bycie aktywna stroną w grze, przez cala dalszą gre. a nie reaktywną. musisz caly czas zagrywac moby, lub je usuwac, nie mozesz miec tury w ktorej nic nie zagrywasz. po prostu trzymasz tempo ;] nie zwalniasz.
przyklad^^
chociaz ja bym wyrzucil fireballa i ragnarosa, i wstawil arcane missile i arcymaga ;] 8 manowy drop w tempie to za duzo imo
edit, teraz gram na duplicate flamewalker mage. nowa magowa legenda sprawiła ze ten deck jest jeszcze lepszy ;]
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
duplicate flamewalker mage... dobra sprawdze w google
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Jakis starawy ten deck tempa wrzuciles, po wyjsciu tgt troche sie pozmienialo.
Aldeen to co piszesz to teoria oczywiscie, bo w praktyce czasem ujowe rozdanie rozbija gre.
Aldeen to co piszesz to teoria oczywiscie, bo w praktyce czasem ujowe rozdanie rozbija gre.
Cos nowego czy stare ?Gokish pisze:Wybacz Ziemuś xD xD xD
A obejrzałem sobie grę Ziemka wczoraj za paczuszke a w niej Mukla
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
WartoGokish pisze:A obejrzałem sobie grę Ziemka wczoraj za paczuszke a w niej Mukla
Szkoda, ze nie mozna wymienaic sie kartami goldem i pylem ;P
Gokish jest malo litosciwy. Meczy mnie troche ta meta, bo na zmiane przwijaja sie 3 glownie decki:
- hunter, w wiekszosci face
- secret paladin
- dragonpriest
Paladynem i hunterem to 10latek pooralby doswiadczonego gracza przy dobrym rozdaniu.
P.S. Wczoraj tempem (ktore przestalo byc takie skuteczne juz) dostalem najbardziej chore rozdanie, 1 tura mana wyrm, druga tura uczennica maga, coin, portal z portalu van cleef 8/8 za free. GG
- hunter, w wiekszosci face
- secret paladin
- dragonpriest
Paladynem i hunterem to 10latek pooralby doswiadczonego gracza przy dobrym rozdaniu.
P.S. Wczoraj tempem (ktore przestalo byc takie skuteczne juz) dostalem najbardziej chore rozdanie, 1 tura mana wyrm, druga tura uczennica maga, coin, portal z portalu van cleef 8/8 za free. GG
E tam. Jak grałem z magiem, to na stole było łącznie 5 malygosów.
Na szczęście 1 zabiłem, jednego skopiowałem mu z decku, 3 przejąłem.
Na szczęście 1 zabiłem, jednego skopiowałem mu z decku, 3 przejąłem.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów