Da Old'Bwoy's- Da Jailbreakaz

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kriz Da Old'Bwoy
Powergamer Rozpiskowy

Da Old'Bwoy's- Da Jailbreakaz

Post autor: Kriz Da Old'Bwoy »

Tak, jak obiecałem ponad pół roku temu :wink: , nadszedł czas w końcu pochwalić się osiągnięciami po powrocie do malowania (i mam nadzieję, że i gry niebawem), po chyba 18 latach :twisted:.
Mądrzejszy o kilkanaście (set) tutoriali i zdolniejszy o parę machnięć pędzla, postanowiłem uporządkować swoje dokonania z ostatniego półrocza i troszkę uaktywnić się na forum.

W ramach Prologu:

Odkopane z piwnicy, malowane 2 dekady temu, jedyne co zostało po mojej armii O&G...(chociaż dalej szukam całej armii klonów w piwnicy;)):

Obrazek

i ponownie sfotografowane po latach:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

Niesamowite konwersje armii klonów z 1997 roku:)))) Z tego co widzę kleiłem wszystkie możliwe plastiki jakie wpadły mi pod rękę (albo skalpel;)). Łezka mi się w oku kręci...
Malowanie też klasyczne- podstawki na Goblin Green, freehandy, konwersje z modeliny..ach, piękne chwile..

To zostało na pamiątkę mojej armii z 4 edycji Warhammera...

...
Ostatnio zmieniony 10 paź 2015, o 12:46 przez Kriz Da Old'Bwoy, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Kriz Da Old'Bwoy
Powergamer Rozpiskowy

A tek wyglądają pierwsze prace z zeszłego roku po 18 letniej przerwie:

Talisman 2014:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i najnowszy WiP z Talismana (już 2015):

Obrazek

Dostałem w prezencie.. odpakowałem.. zobaczyłem szare i figurki.. i nie mogłem się powstrzymać przed znalezieniem najbliższego sklepu z farbami!! :lol2:

Awatar użytkownika
Kriz Da Old'Bwoy
Powergamer Rozpiskowy

A ponieważ farbek sporo zostało :wink: postanowiłem odbudować utraconą potęgę:

GPIV 2014:

Obrazek

i nadchodzący wielkimi ale bardzo wolnymi krokami pierwszy oddział " DA JAILBREAKAZ" naszpikowany fluffem(WiP)... :lol2:

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Bardzo fajny oddział, ale mógłbyś coś zrobić z tymi umazanymi rantami podstawek.
Skarsznik też elegancki.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Zapowiada się niesamowicie dobrze. :)

Awatar użytkownika
Kriz Da Old'Bwoy
Powergamer Rozpiskowy

W przerwie od regimentu gobbosów i w ramach treningu machnąłem takie osobistości do gry planszowej Wiedźmin:

Obrazek
Przy okazji tej pracy eksperymentowałem i ćwiczyłem:
- po raz pierwszy Non Metalic Metal (naramienniki Geralta, miecze),
- glaze'owanie (malowałem parę elementów monochromatycznymi przejściami od czerni do bieli, a następnie jednym kolorem glaze'a zmieniałem odcień - spodnie Geralta i kaptur Triss)
- lakier Glossy Varnish na kamienną podłogę
- Purity Seal na całość na koniec (2 warstwy);
- i po raz drugi Object Source Lighting na Triss (i widzę, że jeszcze trochę ćwiczeń się przyda :D )

Na zdjęciu jasno brązowy kolor (kamienna podłoga, skórzane elementy na Geralcie) wpada trochę w zieleń (może to mój monitor?), dziwne, bo cała reszta jest OK.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Triss wyszła bardzo fajnie, trochę lepiej niż Geralt. :)

Awatar użytkownika
Kriz Da Old'Bwoy
Powergamer Rozpiskowy

Jakiś czas temu zmalowane, ale nie miałem czasu wrzucać :)
Rodzina w komplecie:

Obrazek

I dla kontrastu na białym tle:

Obrazek

i skadrowane w kwadracie:

Obrazek

Czyli dalsza część ćwiczeń:
- moja pierwsza konwersja z Green Stuffu!!! Czuprynka Yarpena(krasnolud) :))
- NMM na toporze nie wyszedł najlepiej.. chyba jeszcze sporo praktyki przede mną.. lepiej troszkę na tarczy
- pierwsze gemy chyba całkiem udane
- na Yarpenie testowałem obrys konturów cienką czarną linią, żeby troszkę bardziej komiksowy wygląd uzyskać(trochę przypadkowo na początku, ale spodobała mi się ta technika:) ). A poza tym baaardzo dużo washa i glaze'ów na próbę.
- cały czas mam problem z malowaniem skóry (materiał), jeszcze szukam dobrego klucza
- podstawki w zasadzie nie ruszone w stostunku do oryginału (troszkę washa i drybrush)

Kolorystyka miała być trochę przygaszona (na zdjęciu z czarnym tłem podciągnąłem trochę kontrast, więc kolory wyszły żywsze), żeby dobrze pasować do planszy gry. Na planszy prezentują się super i gra się o niebo lepiej! (przy najbliższej okazji wrzucę zdjęcie)

To na razie tyle. Wracam do dalszego szkolenia się na Talismanie.
Warhammer dopiero, jak się dowiem na jakich podstawkach (i w jakiej krainie) moje Gobbosy wylądują :)

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

Powiem tak. Wszystko git tylko co się stało z głową wiedźmina o.0?

Awatar użytkownika
Kriz Da Old'Bwoy
Powergamer Rozpiskowy

Szrama trochę za świeża? ;)
Na początku zrobiłem go 100% czarno-białego(niebieskie elementy to glaze na koniec) i krwawa szrama była takim kontrastem, trochę jak w SinCity. Niestety nie do końca wyszedł efekt zamierzony na początku i podkolorowałem Wiesława. Kiedy indziej spróbuję monochromu
Ostatnio zmieniony 26 maja 2015, o 23:23 przez Kriz Da Old'Bwoy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

Chodzi mi bardziej o kształt głowy jest nieproporcjonalnie mała i jakby spłaszczona

Awatar użytkownika
Kriz Da Old'Bwoy
Powergamer Rozpiskowy

Niestety taki model..

Awatar użytkownika
Kriz Da Old'Bwoy
Powergamer Rozpiskowy

Dawno nie wrzucalem nic, wiec uzupelniam. Powiedzmy, ze skonczony oddzial (docelowo bedzie 2x wiecej gobbosow).
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
I ostatnie na powstajacej makiecie do AoS:
Obrazek

Sent from my iPad using Tapatalk

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Świetnie się prezentują, zwłaszcza skóra =D>

ODPOWIEDZ