A potem dopada cię syndrom pokemona i zaczynasz zbierać szóstą frakcjęArbiter Elegancji pisze:armia składa się z kilkunastu modeli

A potem dopada cię syndrom pokemona i zaczynasz zbierać szóstą frakcjęArbiter Elegancji pisze:armia składa się z kilkunastu modeli
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
No aspekt modelarski dlatego do mnie przemawia. Ariadna ma tych snajperow cudownych, ktorzy mi sie tak podobaja, aczkolwiek nie lubie grac na mase i miec slabe jednostki. (skinki nie sa slabeArbiter Elegancji pisze:Ziemas, nie ma się co zastanawiać, system do łatwych nie należy ale jest fantastyczny i ma najładniejsze na rynku metalowe figurkiJa też jestem świeżak ale wciągnąłem się na maxa, ostatnio zagrałem pierwszy turniej i jestem jeszcze mocniej nakręcony.
Tak jak Pierzasty napisał; ogólny ju jing jest bardziej uniwersalny, Ariadna jest też najpopularniejszą armią więc wybierając azjatów będziesz w bardziej elitarnym gronie. Na twoim miejscu jednak wybrałbym armię w oparciu o aspekt modelarski, malować potrafisz a te figsy mają baaardzo duży potencjał, armia składa się z kilkunastu modeli więc też można poświecić więcej czasu na malowanie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Kempei jest zajebisty w sektorówce i prawie nie grany w ogólnej bo w ogólnej nie ma wariantu z Chain of Command. Ale przyda Ci się na później.Ziemko pisze:Pierzasty mega dzieki.
Zagralem jedna gre dzisiaj, podobalo mi sie, choc gralismy na wyrzynke, a nie na misje wiec mialem wrazenie, ale jak to ta figurka robi tyle akcji i strzela, strzela, strzela.
Nie ukrywam, ze chcialbym kupic przede wszystkim to co mi sie podoba doradz mi prosze jakbys uzupelnil ten sklad:
- podstawka japoncow (na razie bede chcail chyba ogolnym roosterem ich grac, pozniej moze sektorowka) - dla keisotsu i ninjasa
- hac tao z hmg
- daofei z hmg
Co do tych figsow doradzilbys zeby dokupic, uzupelnic pod wzgledem taktycznym czy misyjnym? Ten domaru i kempai grywalny?
Broń multi to broń korzystająca z kilku rodzajów amunicji, akurat multi rifle to jest combi rifle strzelający wedle uznania shockiem lub AP, ew DA ale z burstem 1 (czyli na ARO albo jak potrzebujemy anti-materiel).Ziemko pisze:Te multi na daofeja jak dziala?
Jakis haker tzn?
Ja na razie nie bede chcial grac sektorowka, wiec kto sensowny jest jako dowodca?
Kurcze tak patrze na infinity i wfb to jest prymitywna gra przy tym mam wrazenie.
Szkoda, bo fajnie by było zacząć grać czymś mocnym dla odmiany, a nie tylko tą niszową falangąPierzasty pisze:Bo USAriadna jest gięta i nie powinno się tym graćKreoL pisze:No właśnie wczoraj "uratowałeś" mnie przed drugą armiąDbam o kondycję polskiej mety
Powinieneś być mi wdzięczny
cała społeczność Infy się cieszy, środowisko rośnie dynamicznieZiemko pisze:Kilka gier za mna, gra jest cudowna. Szybka, dynamiczna, swietne tereny no i liczba figsow. Mega sie ciesze ze mam zastepstwo od wfb.