9th Age

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Re: 9th Age

Post autor: Stan »

Okoń - no tak, bo model T5 W4 as2+ ward 4+ za 300pkt jest warzywem i nikt go nie będzie wystawiał. Na dodatek może wchodzić do oddziałów żeby uniknąć bolców/pestek, zdaje ld na 3k6 i wzbudza fear (znacznie lepszy w 9ed niż 8ed).

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Stan pisze:Okoń - no tak, bo model T5 W4 as2+ ward 4+ za 300pkt jest warzywem i nikt go nie będzie wystawiał. Na dodatek może wchodzić do oddziałów żeby uniknąć bolców/pestek, zdaje ld na 3k6 i wzbudza fear (znacznie lepszy w 9ed niż 8ed).
Nikt nie twierdzi, że jest warzywem.

Za to pomimo że sądzisz iż można wejść nim do oddziału, to ta sztuka nie powiedzie mu się z tego samego powodu dla którego nie skorzysta z mount's protection. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

No tak, mój błąd, tzn może wejść ale można do Niego normalnie strzelać czy w ogóle nie może wejść?

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Nie może wejść

Cylindryk
Chuck Norris

Post autor: Cylindryk »

I jak tam? Na serio bawimy się w czekanie do północy? O.o

Awatar użytkownika
Abrasus
Falubaz

Post autor: Abrasus »

Tiny napisał, że wrzuci albo przed 8 rano albo po 8 wieczorem. Także przez najbliższe 3h nie ma raczej czego się spodziewać.

Cylindryk
Chuck Norris

Post autor: Cylindryk »

Czyli nici z przeglądania plików w drodze do pracy. Meh.

Awatar użytkownika
Abrasus
Falubaz

Oszukali, właśnie wrzucili :P.

http://www.the-ninth-age.com/index.php? ... #post54290

Let the flame war begin :).

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Widziałem tylko swoje i bardzo mi się podoba :)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Artur
Chuck Norris

Post autor: Artur »

Obrazek

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Ostatnio zmieniony 2 lis 2015, o 18:58 przez Bearded Unclean 'Un, łącznie zmieniany 1 raz.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Abrasus
Falubaz

Dwarfy - 'Widziałem tylko swoje i bardzo mi się podoba'

VC - balans zupełnie odwrócony w stosunku do 8-ki, Crypty do dupy, Mortis średniawy, za to Black Coach i Blood Knighci wykokszeni... No przecież to są jakieś jaja, czy ja mam sobie kupować nową armię, bo kogoś powaliło? Dużo pracy, ale tak ciulowej że szkoda gadać.

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Widziałem swoje i kilka innych - nie podoba mi się :cry:

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Access denied -.-

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Abrasus pisze:Dwarfy - 'Widziałem tylko swoje i bardzo mi się podoba'

VC - balans zupełnie odwrócony w stosunku do 8-ki, Crypty do dupy, Mortis średniawy, za to Black Coach i Blood Knighci wykokszeni... No przecież to są jakieś jaja, czy ja mam sobie kupować nową armię, bo kogoś powaliło? Dużo pracy, ale tak ciulowej że szkoda gadać.

W WE też się sporo zmieniło w grywalnosci unitow
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Orki niby lepsze - bo brak animzoji, bo boosty do szarzy, nawet kawaleria w core, promocja hord...

Ale potem sobie kminimy, że 1) jest light ktory jedzie jak kiedys death 2) steadfast jest beznadziejna zasadą już

Rozkmina na w tej chwilii 4 arokach zamiast 3 i trolli powinna sobie grac, ale ja np nie wiem czy te 17 black orckow tak koksi. Nawet jezeli palte armour da im 3+ z pary savem -1 to hit, to sa wolniejsi i nie maja stubborna ktory jest kluczowa zasada imo.

Moze tam cos artur pokmini z Viverna - dla mnie save 4/4 ja skresla.

BTW - strzelanie BSowe jest turbo obciete? bo wszystkie unity sa dosc małe (60 goblinow hm)

Trolle za 42 bez feara to bieda
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Plague
Chuck Norris

Post autor: Plague »

Również Access denied
O co chodzi ?? :twisted:

Awatar użytkownika
SZKODNIK-HE
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: SZKODNIK-HE »

musisz być zarejestrowany na forum

Awatar użytkownika
Abrasus
Falubaz

Laik pisze:
Abrasus pisze:Dwarfy - 'Widziałem tylko swoje i bardzo mi się podoba'

W WE też się sporo zmieniło w grywalnosci unitow
Ale ja się z tym absoultnie zgadzam. Przecież celem powinno być wyważenie booków tak, żeby jeden mógł sobie grać na Cryptach, a drugi na Vampire Knightach jak by chciał. Wcześniej Knightsi zupełnie nie grali. Teraz grają tak, że w optymalnym złożeniu trzy czwarte mojej armii leci głęboko na półkę ;). Za 300 pts dostaję 10 woundów kawy z 1+ as, S7, 3A z WS5 w szarży, która leczy się po 2 woundy na inwokację (Crypt Horrory też po 2 woundy na inwokację).

ODPOWIEDZ