Jak Fajnie i ładnie pomalować armie High Elves
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
- Arcyprorok
- Pseudoklimaciarz
Jak Fajnie i ładnie pomalować armie High Elves
Witam jest to moj pierwszy post na tym forum ale dobra przechodze do rzeczy chcialbym sie dowiedzieć jak sie maluje i jakie dokladnie mi sa potrzebne kolory aby pomalować zbroja farbami nie metalicznymi
sprawa nr 2 to taka ze chce pomalowac elfy na zolto niebiesko i zolty ma być kolorem glownym i teraz pytanie jaki mi polecacie odcienie zolci aby malowac w swojej armi plaszcze ubranka i inne takie jezeli chodzi otot jak cieniuje robie to na mokro
jezeli ktos ma jakis inny pomysl na armie elfow jezeli chodzi o kolory z checia je rozwaze czekam na odp
sprawa nr 2 to taka ze chce pomalowac elfy na zolto niebiesko i zolty ma być kolorem glownym i teraz pytanie jaki mi polecacie odcienie zolci aby malowac w swojej armi plaszcze ubranka i inne takie jezeli chodzi otot jak cieniuje robie to na mokro
jezeli ktos ma jakis inny pomysl na armie elfow jezeli chodzi o kolory z checia je rozwaze czekam na odp
IMO jak chcesz malowac na zolto-niebiesko - to mozesz kupic wieszosc zoltych i niebieskich farbek by moc spokojnie przechodzic od koloru do koloru, cieniowac itp itd.
z checia zobacze zolto niebieskie elfy.. bo od bialo niebieskich to sie czlowiekowi juz niedobrze robi..
a jesli chcesz zobaczyc jakis inny schemat kolorystyczny elfow to zajrzyj do tematu w galerii autorstwa Chorego (tak to ten co ma post powyzej) - tam elfy sa fioletowe
z checia zobacze zolto niebieskie elfy.. bo od bialo niebieskich to sie czlowiekowi juz niedobrze robi..
a jesli chcesz zobaczyc jakis inny schemat kolorystyczny elfow to zajrzyj do tematu w galerii autorstwa Chorego (tak to ten co ma post powyzej) - tam elfy sa fioletowe

No wiadomo, że jest trochę elfów niebiesko białych ale coraz częściej odchodzi się od tej kolorystki, każdy chce być oryginalny i robi własną ( ja mam pomarańczowe , są tacy co mają jasno zielone, zielone z różowym)
A jak się ładnie maluje hymm. Ja bym kupił 3 farbki do koloru jakiego chcesz ( jeśli chcesz mieć jasno żółty to kupujesz sunburst yelow , skull white i albo golden yelow albo czarny którym byś lekko przyciemnił żółty )
ja mam problemy przy zbrojach (drybrush nie wychodzi mi fajnie ) więc przy tym ci nie mogę pomóc.
Musisz po prostu przeczytać różne techniki malarskie.
A jak się ładnie maluje hymm. Ja bym kupił 3 farbki do koloru jakiego chcesz ( jeśli chcesz mieć jasno żółty to kupujesz sunburst yelow , skull white i albo golden yelow albo czarny którym byś lekko przyciemnił żółty )
ja mam problemy przy zbrojach (drybrush nie wychodzi mi fajnie ) więc przy tym ci nie mogę pomóc.
Musisz po prostu przeczytać różne techniki malarskie.
-
- Kretozord
nie polecam przyciemniac żółtego czarnym, wychodzi wtedy kolor zgnilozielony, zolty mozesz z powodzeniem zaczynac od vomit/bubonic brownGrzelak pisze:Ja bym kupił 3 farbki do koloru jakiego chcesz ( jeśli chcesz mieć jasno żółty to kupujesz sunburst yelow , skull white i albo golden yelow albo czarny którym byś lekko przyciemnił żółty )
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
To jest mój pierwszy post. Od niedawna postanowiłem rozpocząć zabawę z WHFB i za cel upatrzyłem sobie HE
. Chcę kupić blister z trzema metalowymi figurkami Shadow Warriors, tylko po to żeby nauczyć się na nich troche malować. Ale tu zaczyna się problem bo nie wiem jakie farby dobrać tak żeby wyglądały jak w oryginale. Macie dla mnie jakieś porady??

Mym skromnym zdaniem
to nie warto kupować 3 shadow warriors żeby się uczyć na nich malować..
Lepiej np. kupić 16 archersów i na nich się uczyć, bo ich jest więcej i nie są tak ważne jak sw i jak ich słabo pomalujesz to nie będzie Ci aż tak szkoda
Chyba że kupisz tych 3 metalowych SW i DOT4 (taki płyn do zmywania farby z figurek) i poprostu będziesz malował jednego a dwaj pomalowani wcześniej będą się zmywać z farbki i tak w kółko.. w ten sposób sobie poćwiczysz i nabierzesz wprawy
jeśli ten sposób nie wydaje się Tobie zbyt monotonny i nudny to możesz tak zrobić -powinno dać efekty.
A kolorystyka to już jak Ci się naprawde podoba, wszyscy prawie z tego co widziałem robią biało-niebieską, ale jak ktoś to ładnie robi to itak jest fajnie.

Lepiej np. kupić 16 archersów i na nich się uczyć, bo ich jest więcej i nie są tak ważne jak sw i jak ich słabo pomalujesz to nie będzie Ci aż tak szkoda

Chyba że kupisz tych 3 metalowych SW i DOT4 (taki płyn do zmywania farby z figurek) i poprostu będziesz malował jednego a dwaj pomalowani wcześniej będą się zmywać z farbki i tak w kółko.. w ten sposób sobie poćwiczysz i nabierzesz wprawy

A kolorystyka to już jak Ci się naprawde podoba, wszyscy prawie z tego co widziałem robią biało-niebieską, ale jak ktoś to ładnie robi to itak jest fajnie.
Co do biało-niebieskiego oraz innych schematów, to każdy ma taką jaka mu się podoba i koniec. Ja mam biało niebieskie z porządną dawką czerwonego, ale nie tak dużą aby zaliczyć czerwony do głównych kolorów armii, i jestem z tego dumny. Bardzo mi się to podoba.
Wracają do tematu:
Niebieski: regal blue, enchanted blue, ice blue
żółty: bad moon yellow, sunburst yellow, golden yellow
Wracają do tematu:
Niebieski: regal blue, enchanted blue, ice blue
żółty: bad moon yellow, sunburst yellow, golden yellow
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$
Widzialem niebiesko zolte elfy - swietnie wygladaja. Jesli chodzi o niebieski to polecalbym wyjscie od regala z enchtedem do enchnteda z ice blue lub jesli chcesz jasniejszy niebieski wyjscie od enchanteda do ice blue z bialym. JEsli chodzi o zolty - zaczalbym od vomit browna z nieduza iloscia sunbursta do sunbursta z bialym ( byle nei za duzo bialego bo kolor wyblaknie za bardzo )
Ok ale wolałbym jednak oryginalne kolory, bo prawdę mówiąc nigdy nie miałem okazji malować figurek a w ten sposób będę mógł odpatrzeć z obrazka. Chciałbym uniknąć koloru żółtego bo jestem absolutnym laikiem i na pewno coś zchrzanię, ale mimo wszystko dzięki za pomoc, niebieski na pewno się przyda 

a mi się taki schemat cholernie podoba i poczułem się z deczka obrażony. Ta kolorystyka daje elfom takiej oziębłości, dużo białego i niebieskiego wraz ze lśniącymi zbrojami i naprawde minimalną ilością złotego i co jestem pedał bo podobaja mi się niebiesko-białe elfy?? zastanów się co piszesztedzio pisze:napewno nie pedalski niebieski i biały dwa najgorsze kolory wg mnie na armie HE bo co 2 osoba je ma a lepiej byc orginalnym i wymyslec własny schemat

Wiesz co Kosa myśli cały Nowy Sącz o Twoich HE
?
Jak dla mnie możecie malować je w tonacji różowo białej jak w przykładzie z AB.
A tak na serio całkiem ładnie wyglądają w zielonym, gdzieś na stronie GW były całkiem ładne.

squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
Ale jeśli tym 99% graczom się taka kolorystyka podoba, to czemu by mieli tak nie malować?
Ja osobiście również maluje na niebiesko - biało, bo taki schemat podoba mi się dużo bardziej niż zielono - jakiś. I mnie to h.. obchodzi, że ktoś uważa mnie za pedała. Jego problem.
Ja osobiście również maluje na niebiesko - biało, bo taki schemat podoba mi się dużo bardziej niż zielono - jakiś. I mnie to h.. obchodzi, że ktoś uważa mnie za pedała. Jego problem.
No dobra panowie, my tu gadu gadu, a robota nie zrobiona
. nie powiedzieliscie mi dokladnie jakie kolory potrzebuje. Jak narazie znam tylko odcienie niebieskiego, a co z innymi kolorami? To nie temat o homoseksualistach tylko o figurkach (w ewentualnie pedalskim ubraniu)
Zgadzam sie z Artemis'em

Zgadzam sie z Artemis'em
http://bitspudlo.com/store/show_category/79
tu jest całkiem ładnie przedstawona paleta kolorów GW.
wybierz te ktore sa podobne do tych z obrazków w podreczniku
tu jest całkiem ładnie przedstawona paleta kolorów GW.
wybierz te ktore sa podobne do tych z obrazków w podreczniku