Jak Fajnie i ładnie pomalować armie High Elves

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Arcyprorok
Pseudoklimaciarz

Jak Fajnie i ładnie pomalować armie High Elves

Post autor: Arcyprorok »

Witam jest to moj pierwszy post na tym forum ale dobra przechodze do rzeczy chcialbym sie dowiedzieć jak sie maluje i jakie dokladnie mi sa potrzebne kolory aby pomalować zbroja farbami nie metalicznymi
sprawa nr 2 to taka ze chce pomalowac elfy na zolto niebiesko i zolty ma być kolorem glownym i teraz pytanie jaki mi polecacie odcienie zolci aby malowac w swojej armi plaszcze ubranka i inne takie jezeli chodzi otot jak cieniuje robie to na mokro
jezeli ktos ma jakis inny pomysl na armie elfow jezeli chodzi o kolory z checia je rozwaze czekam na odp

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

ze chce pomalowac elfy na zolto niebiesko
Ładne kolory.W końcu to barwy Arki 8)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

IMO jak chcesz malowac na zolto-niebiesko - to mozesz kupic wieszosc zoltych i niebieskich farbek by moc spokojnie przechodzic od koloru do koloru, cieniowac itp itd.
z checia zobacze zolto niebieskie elfy.. bo od bialo niebieskich to sie czlowiekowi juz niedobrze robi..

a jesli chcesz zobaczyc jakis inny schemat kolorystyczny elfow to zajrzyj do tematu w galerii autorstwa Chorego (tak to ten co ma post powyzej) - tam elfy sa fioletowe :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tyko
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Tyko »

Chory pisze:
ze chce pomalowac elfy na zolto niebiesko
Ładne kolory.W końcu to barwy Arki 8)
jak dla mnie wymieniłeś jedyny minus tej kolorystyki :wink:

Awatar użytkownika
Grzelak
Wodzirej

Post autor: Grzelak »

No wiadomo, że jest trochę elfów niebiesko białych ale coraz częściej odchodzi się od tej kolorystki, każdy chce być oryginalny i robi własną ( ja mam pomarańczowe , są tacy co mają jasno zielone, zielone z różowym)

A jak się ładnie maluje hymm. Ja bym kupił 3 farbki do koloru jakiego chcesz ( jeśli chcesz mieć jasno żółty to kupujesz sunburst yelow , skull white i albo golden yelow albo czarny którym byś lekko przyciemnił żółty )
ja mam problemy przy zbrojach (drybrush nie wychodzi mi fajnie ) więc przy tym ci nie mogę pomóc.

Musisz po prostu przeczytać różne techniki malarskie.

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Grzelak pisze:Ja bym kupił 3 farbki do koloru jakiego chcesz ( jeśli chcesz mieć jasno żółty to kupujesz sunburst yelow , skull white i albo golden yelow albo czarny którym byś lekko przyciemnił żółty )
nie polecam przyciemniac żółtego czarnym, wychodzi wtedy kolor zgnilozielony, zolty mozesz z powodzeniem zaczynac od vomit/bubonic brown
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Faelar
Pseudoklimaciarz

Post autor: Faelar »

To jest mój pierwszy post. Od niedawna postanowiłem rozpocząć zabawę z WHFB i za cel upatrzyłem sobie HE :). Chcę kupić blister z trzema metalowymi figurkami Shadow Warriors, tylko po to żeby nauczyć się na nich troche malować. Ale tu zaczyna się problem bo nie wiem jakie farby dobrać tak żeby wyglądały jak w oryginale. Macie dla mnie jakieś porady??

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

napewno nie pedalski niebieski i biały dwa najgorsze kolory wg mnie na armie HE bo co 2 osoba je ma a lepiej byc orginalnym i wymyslec własny schemat

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Mym skromnym zdaniem ;) to nie warto kupować 3 shadow warriors żeby się uczyć na nich malować..
Lepiej np. kupić 16 archersów i na nich się uczyć, bo ich jest więcej i nie są tak ważne jak sw i jak ich słabo pomalujesz to nie będzie Ci aż tak szkoda :P
Chyba że kupisz tych 3 metalowych SW i DOT4 (taki płyn do zmywania farby z figurek) i poprostu będziesz malował jednego a dwaj pomalowani wcześniej będą się zmywać z farbki i tak w kółko.. w ten sposób sobie poćwiczysz i nabierzesz wprawy ;) jeśli ten sposób nie wydaje się Tobie zbyt monotonny i nudny to możesz tak zrobić -powinno dać efekty.
A kolorystyka to już jak Ci się naprawde podoba, wszyscy prawie z tego co widziałem robią biało-niebieską, ale jak ktoś to ładnie robi to itak jest fajnie.

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

Co do biało-niebieskiego oraz innych schematów, to każdy ma taką jaka mu się podoba i koniec. Ja mam biało niebieskie z porządną dawką czerwonego, ale nie tak dużą aby zaliczyć czerwony do głównych kolorów armii, i jestem z tego dumny. Bardzo mi się to podoba.
Wracają do tematu:
Niebieski: regal blue, enchanted blue, ice blue
żółty: bad moon yellow, sunburst yellow, golden yellow
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Widzialem niebiesko zolte elfy - swietnie wygladaja. Jesli chodzi o niebieski to polecalbym wyjscie od regala z enchtedem do enchnteda z ice blue lub jesli chcesz jasniejszy niebieski wyjscie od enchanteda do ice blue z bialym. JEsli chodzi o zolty - zaczalbym od vomit browna z nieduza iloscia sunbursta do sunbursta z bialym ( byle nei za duzo bialego bo kolor wyblaknie za bardzo )

Faelar
Pseudoklimaciarz

Ok ale wolałbym jednak oryginalne kolory, bo prawdę mówiąc nigdy nie miałem okazji malować figurek a w ten sposób będę mógł odpatrzeć z obrazka. Chciałbym uniknąć koloru żółtego bo jestem absolutnym laikiem i na pewno coś zchrzanię, ale mimo wszystko dzięki za pomoc, niebieski na pewno się przyda :)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

tedzio pisze:napewno nie pedalski niebieski i biały dwa najgorsze kolory wg mnie na armie HE bo co 2 osoba je ma a lepiej byc orginalnym i wymyslec własny schemat
a mi się taki schemat cholernie podoba i poczułem się z deczka obrażony. Ta kolorystyka daje elfom takiej oziębłości, dużo białego i niebieskiego wraz ze lśniącymi zbrojami i naprawde minimalną ilością złotego i co jestem pedał bo podobaja mi się niebiesko-białe elfy?? zastanów się co piszesz :roll:
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Wiesz co Kosa myśli cały Nowy Sącz o Twoich HE :P ? :lol: Jak dla mnie możecie malować je w tonacji różowo białej jak w przykładzie z AB. :lol: A tak na serio całkiem ładnie wyglądają w zielonym, gdzieś na stronie GW były całkiem ładne.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

nie Kosa nie oto chodzi bo na te kolory 99,9% graczy HE maluje na takie kolory swoje figsy, a nie lepiej wymyslec swoj własny schenat, od myslenia głowa nie boli ;)

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

Ale jeśli tym 99% graczom się taka kolorystyka podoba, to czemu by mieli tak nie malować?
Ja osobiście również maluje na niebiesko - biało, bo taki schemat podoba mi się dużo bardziej niż zielono - jakiś. I mnie to h.. obchodzi, że ktoś uważa mnie za pedała. Jego problem.

Faelar
Pseudoklimaciarz

No dobra panowie, my tu gadu gadu, a robota nie zrobiona :). nie powiedzieliscie mi dokladnie jakie kolory potrzebuje. Jak narazie znam tylko odcienie niebieskiego, a co z innymi kolorami? To nie temat o homoseksualistach tylko o figurkach (w ewentualnie pedalskim ubraniu)
Zgadzam sie z Artemis'em

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Jak masz imperialny podercznik na kompie, w realu albo kolega ma to looknij sobie na kolory prowincji, sa tam fajne pomysły. Ja polecam dla odmiany biało- czarny kolor figsów

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

http://bitspudlo.com/store/show_category/79
tu jest całkiem ładnie przedstawona paleta kolorów GW.
wybierz te ktore sa podobne do tych z obrazków w podreczniku ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Chodak
Mudżahedin

Post autor: Chodak »

Ja moje elfy maluje w kolorach zielono-czerwonych :) Bardzo fajnie wygladają :)

ODPOWIEDZ