9th Age

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Re: 9th Age

Post autor: Kołata »

Za gw było lepiej. Dostawales niezmiennego booka na parę lat i od razu było wiadomo, że to czym grałeś dotychczas wystawiasz na allegro by mieć hajs na zakup i malowanie nowych, przegietych zabawek.
A teraz można się wsciec od tej różnorodności :evil:

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Lazur pisze:Przy obecnym poziomie prac czyli nadmierne nerfienie lub boostowanie jednostek to balansu się chyba nie doczekamy. Na początku byłem strasznie podjarany jak ugrywalnili khorna ale teraz jestem zniechęcony bo przy obecnych zmianach nie wiadomo co malować bo zaraz sie okazuje że jednostki są niegrywalne.
Jaki whine przepiękny :)

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Ja tez chciałbym wiedziec która z moich jednostek jest OP, zeby spokojnie zabrac sie za malowanie, a tymczasem niczego nie mozna byc pewnym...
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ja mam łatwo, wszystkie są OP.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Abrasus pisze:Dzięki temu może wreszcie swoje VC pomaluje :P.
Lepiej pomaluj brodaczy a nie jakieś zniewieściałe ścierwa :d

Żeby nie było offtopu, ja się jaram :*
Obrazek

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Crusader pisze:
Lazur pisze:Przy obecnym poziomie prac czyli nadmierne nerfienie lub boostowanie jednostek to balansu się chyba nie doczekamy. Na początku byłem strasznie podjarany jak ugrywalnili khorna ale teraz jestem zniechęcony bo przy obecnych zmianach nie wiadomo co malować bo zaraz sie okazuje że jednostki są niegrywalne.
Jaki whine przepiękny :)
a Ty jestes fanboy, wyrównuje sie.
mozna myslec co sie chce? czy ostracyzm?
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Zdecydowanie ostracyzm.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

swieta_barbara pisze:Zdecydowanie ostracyzm.
fanboy fanboya.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Ostracyzm ostracyzma.

Powinieneś się cieszyć, że ktoś się cieszy, że nie zabijają jego ulubionej gry.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

swieta_barbara pisze:Ostracyzm ostracyzma.

jesli chodzi o mnie to ja sie ciesze, ale na litosc boska, dajmy szanse wypowiedziec sie ludziom.

Awatar użytkownika
Dieter Morinem
Mudżahedin

Post autor: Dieter Morinem »

Ta, za gw było lepiej, że właśnie 1 book i spokój. Szczególnie, że moim zdaniem był większy balans pomiędzy armiami niż jest teraz.
Fajnie jest widzieć zmiany, ale nie widzę tych zmian takich jakie były zapowiadane a szczególnie, że miejscami jest za dużo zmian.
Miało być fajnie a widać jak wyszło. Główny rb ma wiele swoich plusów i dobrych pomysłów. Jednak wywalenie lub całkowita zmiana zasad w niektórych armiach nagle psuje to w czym te armie były ciekawe i nie ma już tego czegoś.

Miało być uprosczenie - czasem nie wiadomo o co biega na pierwszy rzut oka i odszukanie ważnych informacji jest mozolne.
Miał być balans pomiędzy armiami - wyszło całkowicie odwrotnie.
Miały być grywalne wszystkie jednostki - przedrożone to czym się grało, ulepszone to czym się nie grało. Nagle zamiast unitu ze specjalni który był zawsze mimo, że trochę za drogi ale fajny lepiej wziąć podobny z core który jest teraz 2 razy lepszy i tańszy i robi to samo albo więcej.
Nie miało być herohammera - widzę, że jest jeszcze bardziej.
Każdy miał być równy - Noto wyrównanie punkty jednostek, szkoda tylko, że niektóre armie maja boosty, że ta jednostka jest 2 razy lepsza a reszta nie, ale trudno. Szczególnie fajnie jak czasem w jakieś armi item kosztuje 5 pkt a w innej 15 dokładnie ten sam na te same statystyki. Ewentualnie drożej item, który robi połowe tego co tańszy w innej armii (Oczko do osoby, która bardzo dobrze wie o czym mówię;) )

Za częste zmiany? źle. Teraz nie ma zmian? też źle bo stoimy z tym samym.
Nie ważne co się dzieje i tak można narzekać :P

Mocne 2/10, polecam i pozdrawiam ;)
Obrazek
"10 lat zbierałem w bitwach wpierdziel. Dowartościowałem [dużo] lamusów - moje miłosierdzie."

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Cieszę się że zmieniają formułę bo nie da się ukryć że niektórzy ABC tworząc zasady spełniali swoje mokre sny i później potworki wychodziły...
Widać że na czele tego projektu stoją osoby które wiedzą co robią i ewolucyjnie pozbędą się najsłabszych ogniw :) .
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Aldean pisze:
swieta_barbara pisze:Ostracyzm ostracyzma.

jesli chodzi o mnie to ja sie ciesze, ale na litosc boska, dajmy szanse wypowiedziec sie ludziom.
A wex przestan z takimi herezjami :) Słaby jesteś, pograj, nie płacz :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Odoamar
Wodzirej

Post autor: Odoamar »

Nawet jeśli ta zmiana wydłuży termin efektu końcowego to uważam to za słuszne.
Obrazek

ślivek
Kretozord

Post autor: ślivek »

Skaveńska propozycja drugiego tygodnia: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 2#p1389982
Laik pisze:Widać że na czele tego projektu stoją osoby które wiedzą co robią i ewolucyjnie pozbędą się najsłabszych ogniw :) .
Nie do końca się zgodzę :D Mają sporo dobrych pomysłów ale dużo idiotycznych i wewnętrzne sprzecznych trochę jak np. stwierdzanie z jednej strony, że trzeba sprawić żeby gra bez magii była grywalna (spoko inicjatywa) z drugiej strony niechęć osłabiania czarów bo to jedyna odpowiedź na deathstary (sic!)... ten sam arthain :)

Co do marud: wyraźnie napisane jest - beta.
Wyobraźcie sobie to tak, że GW pokazuje na pół roku przed wydaniem armybooka nad czym pracują. Co tydzień robią zmiany, często o 180 stopni ale też słuchając opinii graczy co jest przegięte co nie. Raczej były głosy o tym, ze GW nie było przejrzyste, nie pytało graczy i to było złe. Teraz to jest i wciąż źle bo bierzecie beta za skończony produkt ;)
Nie mówię, że nie widzę niezbalansowania, złego designu (tutaj akurat mogliście się zgłosić do ABC) czy tego, że RT się kręci w kółko (to ostatnie chyba bardziej niż wy nawet).

Swoją drogą mógł się jakiś ktoś sensowny zgłosić do Balancing Boardu, co? Bo pierwsze uwagi tego tworu jakie widzę średnio dotykają tego co naprawdę ważne.
Obrazek

Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

Post autor: Klaudel »

Ja tam się świetnie bawię. Już na ten moment iw DE ilość grywalnych jednostek vs 8ed wzrosła z ca 30 do 80% a reszta jest w trakcie poprawiania. Jest feedback z opinii na forum, z battle reportów, z turniejów. Niezły klimat jak dla mnie :)

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
We can't stop here. This is bat country.

Awatar użytkownika
SZKODNIK-HE
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: SZKODNIK-HE »

ja sie w sumie nie mam na co skarżyć bo HE wyglądają jak zwykle czyli OP :P

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

ślivek pisze:
Swoją drogą mógł się jakiś ktoś sensowny zgłosić do Balancing Boardu, co? Bo pierwsze uwagi tego tworu jakie widzę średnio dotykają tego co naprawdę ważne.
Laik, Crus, Szaitis? Aktywna promocja 9th na forum międzynarodowym?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

ślivek
Kretozord

Post autor: ślivek »

Obrazek

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

A no co balancing board zwróciło uwagę obecnie?

ODPOWIEDZ