9th Age

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Re: 9th Age

Post autor: Luc »

eliah91 pisze:
Lazur pisze:Kminią nad daniem na siłe w Wochu strzelania, magami khorna zamiadt skupić się na istniejacych jednostkach wymagających poprawek
W TK chcą dać armię z terakoty. Niedługo pewnie szczurom dodadzą ciężką kawę...
Ta :-s

Krasnoludy dostaną smoka, Wood Elfy czołg z gałęzi, a bretonia wielkiego bitewnego królika niczym w Monthy Pythonie...do czego to zmierza... :-k
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Dla tego jedyną nadzieją WFB jest Furion i Jego projekt. :D W którym armie mają sens i są klimatyczne.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

ależ bijecie pianę - mi też się wszystkie zmiany nie podobają ale widać że się je tonuje - bardzo dobrym ruchem będzie też przetasowanie w ABC.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Dokładnie jak mówi Laik. Widać że wszystko zmierza w dobrym kierunku. Oczywiście każdemu się nie dogodzi, ale jest progres. Teraz chyba będą wywalac część niechcianych osób z Abc ze zbyt bujną wyobraźnią i przyjmować w ich miejsce turniejowych weteranów. Zainteresowanie jest coraz większe, co zresztą widać też w Polsce po ilości turniejów. Do kwietnia powinniśmy mieć komplet zajebistych Army Bookow.

ślivek
Kretozord

Post autor: ślivek »

Kołata pisze:Teraz chyba będą wywalac część niechcianych osób z Abc ze zbyt bujną wyobraźnią i przyjmować w ich miejsce turniejowych weteranów.
Oby było jak piszesz.
Oby też osoby które są w Balancing Board czy jako Playtesterzy były ogarnięte.
Obrazek

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Laik pisze:ależ bijecie pianę - mi też się wszystkie zmiany nie podobają ale widać że się je tonuje - bardzo dobrym ruchem będzie też przetasowanie w ABC.
Nie chodzi o zmiany tylko o to że projekt wymaga jeszcze sporo pracy. Powinni się wziąć za AB i nad nimi popracować, zamiast tracić czas nad alternatywnymi armiami. Jak będę mieli gotowe AB to wtedy z radością powitał bym takie listy. Chociaż mogę się mylić i najważniejsza rzeczy w booku do TK to armii z terakoty.
Obrazek

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Ciekawe kto będzie kupował tym szkieletom z core HA za 2pkt :lol2:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

eliah91 pisze:
Laik pisze:ależ bijecie pianę - mi też się wszystkie zmiany nie podobają ale widać że się je tonuje - bardzo dobrym ruchem będzie też przetasowanie w ABC.
Nie chodzi o zmiany tylko o to że projekt wymaga jeszcze sporo pracy. Powinni się wziąć za AB i nad nimi popracować, zamiast tracić czas nad alternatywnymi armiami. Jak będę mieli gotowe AB to wtedy z radością powitał bym takie listy. Chociaż mogę się mylić i najważniejsza rzeczy w booku do TK to armii z terakoty.
proste. masz racje. tk to armia, ktora sienie da grac, wiec nie ma sensu szukac urozmaicen.

tylko, ze nie.

Awatar użytkownika
Abrasus
Falubaz

Post autor: Abrasus »

Zamiast sryliona nowych zasad specjalnych i kombinacji lepiej by chłopaki po prostu ogarnęli i naprostowali koszty punktowe... Taniej, łatwiej, skuteczniej i nie robi się ogromny burdel... Ale nie, jak archerzy z HE nie dają sobie rady w Core to zamiast obniżyć ich o 1-2p lub resztą podwyższyć o 1-2p to dodaje im się zasady specjalne na łuki...

Awatar użytkownika
esgaroth
Falubaz
Kontakt:

Post autor: esgaroth »

taa i za chwilę będziesz miał słabego HE archera ze statystykami i kosztem punktowym goblinka z łukiem co by odebrało unikatowy styl każdej armii, no w końcu wysokie elfy to nie gobliny ale w mechanice gry nie widziałbyś różnicy, dlatego lepiej podpakować efla niż zrównać punktowo z goblinem, to już było przerabiane i teraz starają się aby jednostki się nie duplikowały między armiami, miały inne special rule itp

Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

Post autor: Klaudel »

We can't stop here. This is bat country.

Awatar użytkownika
Abrasus
Falubaz

I dzięki temu wyjdzie potworek mający 3x więcej zasad specjalnych niż 8th od GW... Nie można przesadzać w żadną stronę. Aktualnie zasad jest już IMHO dość i trochę świeżych też jest, więc nie ma potrzeby dodawać kolejnych.

Klaudel - statsy mojego autorstwa :P. Matematyka bywa czasem przydatna.

Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

Post autor: Klaudel »

cool bro :)

Rozumiem, że procenty oznaczają ile procent graczy zajęło gorsze miejsce od danego gracza tej armii. Czyli jak masz 100% tzn. że zawodnik był pierwszy, a jak masz 0% znaczy, że ostatni? Donrze to czytam?
We can't stop here. This is bat country.

Awatar użytkownika
Abrasus
Falubaz

Tak, nawet na forum to napisałem (może niezbyt wyraźnie).
Tabelka procentowa jest pełna w pliku, bo na screenie już mi się nie zmieściło kilka ostatnich obserwacji z Warriorów ;).

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

to niby z naszych turniejow jest?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

ślivek
Kretozord

HE: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1391549
O&G: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 8#p1391548
DF: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 4#p1391564

Abrasus - super, że Ci się chciało zebrać te dane :D Szkoda, że na tak małej próbce wielu rzeczy nie widać ;) Mam nadzieję, że masz to skalowalne i będziesz dodawał kolejne wyniki :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Abrasus
Falubaz

-Qc- pisze:
to niby z naszych turniejow jest?
To jest ze wszystkich wyników turniejów które są na stronie 9th age.

Ślivek - tę datę i tak trzeba będzie wykasować po nowym updacie :P. Ale generalnie wszystko jest dość zautomatyzowane i wystarczy tylko wpisywać dane. To są bardzo bazowe statystyki oczywiście, mam nadzieję, że w nowym teamie będziemy robić coś też bardziej zaawansowanego. Aczkolwiek te proste są i tak dobrze obrazujące co się dzieje ;).

ślivek
Kretozord

Zmiany w RB:
Hi ABCs, Please note the following

AHW is changing in the BRB to be takable by mounted models.
Therefore any Magic Add Hand Weapon should change (for the moment) to - models on foot only

Shield is changing to "can not be hit on better than 4+ (before modifiers)" and change to 1pts over the board. Special cases (like DH Shieldwall, Elven Heavy Cavalry) can be exceptions, feel free to point those out to us

Spear is changing to add AP1 to their current rules, and spear + shield should cost similar to a Halberd. Again, feel free to discuss with us any exception

Optional upgrade for Great Weapon should be increased to 3ppm. Again, feel free to discuss if you think any exception is needed

Please don't make this public yet as it is still WIP. But with the deadline drawing near, we felt you should be informed
Obrazek

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Z tarczą to słabe, czyli nie daje nic na gobliny, ale przeciw chaos lordowi już tak?

ODPOWIEDZ