Plotki na temat army booka do 7. edycji
Moderator: Yudokuno
Widać więc że na nowy AB trzeba będzie trochę poczekać oby nie długo, a zapowiadane zasady (Evil of Naggaroth i Dark blade) wyglądają interesująco. A jeśli znów skopią nam podręcznik, to no cóż trzeba się chyba będzie zastanowić czy nie wybrać się w większej grupie do GW i wytłumaczyć komu trzeba, tak po Dark elfiemu że nam tu parę rzeczy nie pasi
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
może coś przeoczyłem, może o czymś zapomniałem, ale nie przypominam sobie abym gdzieś słyszał chociaż nazwy zasad, które podałeś. Evil of Naggaroth brzmi zajebiście, Dark Blade trochę mniej ale w obu przypadkach chciałbym wiedzieć o co mniej więcej chodzi. Pozdro
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Evil of Naggaroth - hate dla całej armii, przeciwko He - wieczna nienawiść czyli przerzut trafień nie tylko w pierwszej ale w każdej turze hth.
Dark blade - minus jeden do pancerza ale nie wiem czy strzelanie i hth, czy samo hth, raczej obstawiał bym to drugie bo w strzelani ponoć mamy mieć zniesiony minus przy powtarzalnej kuszy za podwójny ostrzał. To są jednak nie potwierdzone ploty i nie mam pojęcia co szykują panowie z GW możliwe że te zasady zostaną wprowadzone ale pod inną nazwą. Jeśli jednak się pojawią to będzie to znakomita przeciwwaga dla ASF u HE, szczególnie przy odpowiednim poprawieniu istniejących jednostek zwłaszcza specjali, np. COKs mogły by dostać dodatkowy atak nie tylko jak w RH u wierzchowca ale i dla rycerza, przy zachowaniu sztandaru hydry miało by się wtedy naprawdę mocną siłę uderzenia.
Dark blade - minus jeden do pancerza ale nie wiem czy strzelanie i hth, czy samo hth, raczej obstawiał bym to drugie bo w strzelani ponoć mamy mieć zniesiony minus przy powtarzalnej kuszy za podwójny ostrzał. To są jednak nie potwierdzone ploty i nie mam pojęcia co szykują panowie z GW możliwe że te zasady zostaną wprowadzone ale pod inną nazwą. Jeśli jednak się pojawią to będzie to znakomita przeciwwaga dla ASF u HE, szczególnie przy odpowiednim poprawieniu istniejących jednostek zwłaszcza specjali, np. COKs mogły by dostać dodatkowy atak nie tylko jak w RH u wierzchowca ale i dla rycerza, przy zachowaniu sztandaru hydry miało by się wtedy naprawdę mocną siłę uderzenia.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
masz chyba rację, bo ja też zaczynam coś kojarzyć. Czytałem może z kilka tygodni temu ten temat.Artein pisze:jeśli się nie mylę to te zasady zostały wymyślone na Druchii.net w czyjejś tam z kolei wizji nowych DE
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
hate to w sumie nic specjalnego ale zawsze to jakiś pozytyw i lepsza perspektywa niż obecnie... a dark blade... może to zatrute ostrze ?Evil of Naggaroth - hate dla całej armii, przeciwko He - wieczna nienawiść czyli przerzut trafień nie tylko w pierwszej ale w każdej turze hth.
a baner hydry w culcie to będzie mrok i zagłada, gdy do cok wrzuci się antka i nobla i jeszcze jakiś freenzy... xD
jarlaxle17 pisze:hate to w sumie nic specjalnego ale zawsze to jakiś pozytyw i lepsza perspektywa niż obecnie... a dark blade... może to zatrute ostrze ?Evil of Naggaroth - hate dla całej armii, przeciwko He - wieczna nienawiść czyli przerzut trafień nie tylko w pierwszej ale w każdej turze hth.
a baner hydry w culcie to będzie mrok i zagłada, gdy do cok wrzuci się antka i nobla i jeszcze jakiś freenzy... xD
Faktycznie jak to przyłoży to mało co będzie stać ...
Ale masz 1/3 punktów utopionych w 1 oddziale ... łapiesz szarże z boku nawet głupiego rydwany i płyniesz ....
Sam miałem kiedyś pomysł żeby zmajstrować taki super oddział – Antek, Nobel jako chorąży z HB, ośmiu COKs z całą grupą dowodzenia i do tego Soul Shadow Standar ale jak zobaczyłem koszt punktowy to się powstrzymałem. Siłę uderzeniową ma to naprawę potężną ale niech przy teście głupot powinie nam się noga to leżymy i prawie tysiąc punktów wędruje do piachu. A w ogóle jeśli chodzi o Cult to jak sądzicie, czy pojawi się w nowym AB. W sumie Culcik to fajna sprawa (choć jestem zdeklarowanym Kheinistą) i szkoda by było z niego rezygnować.
mam nadzieje że culcik się jeszcze pojawi, bo byłoby nieodżałowaną stratą gdyby gracz DE nie miał przyjemności grania elfem z S5 i T4 i ciekawymi umiejętnościami (; a gdyby tak dopakowali DE i byłby jeszcze cult... no no antek z evil of naggaroth i tym sword'em :p a jeszcze możliwość wzięcia 4 rarów jak u HE miodzio
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
hate na wszystko wszystkie tury jak dotychczas.
Niech lepiej panowie z GW wymysla cos co pozwoli DE skutecznie walczyc przeciwko HE w combacie, po nawet z hate'm co z tego jak zadna jednostka nie bedzie w stanie zaatakowac bo poniesie smierc? Jestem ciekaw jak zostanie rozwiazany ten problem, obawiam sie by nie wyszlo tak ze DE stajac naprzeciw HE moga rownie dobrze pakowac rzeczy i wracac do Naggaroth... Dla samej rozgrywki dobra bylaby zasada o ktorej ktos mowil ze kazdy delf ponoszac smierc oddaje jeden cios wg swoich statystyk i bonusow... Nie widze pomyslu jakiejkolwiek alternatywy na ASF
Już nie płaczcie tak nad AFS gdyby jakiś HE miał siłę 8 to jeszcze rozumiem że to by bolało, ale jak ziomale mają 3/4 to jeszcze da się przeżyć (:
Dla mnie hate jest biedny, ale zawsze, lepszy hate niż nic. Ja bym chciał aby bohaterowie dostali jakieś wypaśne umiejętności w stylu KB na 5+
W każdym razie mam nadzieję iż panowie z GW sprawią by asasyn był grywalny.
Dla mnie hate jest biedny, ale zawsze, lepszy hate niż nic. Ja bym chciał aby bohaterowie dostali jakieś wypaśne umiejętności w stylu KB na 5+
W każdym razie mam nadzieję iż panowie z GW sprawią by asasyn był grywalny.
No nie wiem czy ASF taki biedny - biegnie sobie 10 wichek i szarzuje Swordmasterów - hmmm, ciekawe ile z nich będzie w stanie swoje ataki wypłacić ??
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Tak, tyle, że w tym momencie chodzi również o fluff. Zgodnie z historią, DE walczą z HE w zwarciu jak równi z równymi, a przy aktualnych zasadach wygląda to dość żalowo - HE idą, a DE panicznie cofają się i strzelają, ewentualnie szarżują na niedobitki. Tak po prostu nie może zostać.
"Wake up, Mr. Freeman. Wake up, and smell the ashes..."
Zgadzam się ASF u Swordmasterów i White Lionów to lekkie przegięcie i gdy BG lub Egzy na nich szarżują (nawet z nowymi zasadami) to lekko mieć nie będą. Natomiast takich DP to bym się tak bardzo nie bał jeśli szarżują na nich COK i nawet jeśli atakują pierwisi to i tak z S3 więc as na plus 2 ciężko przebić a potem obrywają atakami z S4 i S5 a gdyby COK dostali te dwa dodatkowe ataki, do tego hate i przebijanie pancerza to (a kociołek mógł by jeszcze dawać frenzy) to wtedy DP mogą się schować.