[MASTER] MASTER CHEF WROCŁAW; 12-13.12.2015 r
Re: [MASTER] MASTER CHEF WROCŁAW; 12-13.12.2015 r
Świetnie, dzięki za info!
Jak ktoś szuka wrażeń związanych z graniem jeszcze w coś związanego z Fantasy to może kolejny raz tutaj podrzucę:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 30&start=0
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 30&start=0
W nocy poszedł mały spoiler na FB. Mam dobrą wiadomość, nie kupimy sobie z Marysiem Harleyów za Wasze przedpłaty. Za 16 przedpłat, które przyszły ciężko byłoby kupić coś więcej niż breloki do kluczyków od Harleya.
A tak na poważnie i oficjalnie:
Przyszło 16 przedpłat, do 60 zabrakło mimo wszystko kilku sztuk. Ze smutkiem stwierdzam, że
MASTER CHEF 2015 się nie odbędzie.
W przyszłym roku nie będziemy wystawiać kandydatury na organizację imprezy.
Dziś wieczorem będę odsyłał przedpłaty, wcześniej nie mogę się tym zająć. Mam nadzieję, że to nie problem.
A tak na poważnie i oficjalnie:
Przyszło 16 przedpłat, do 60 zabrakło mimo wszystko kilku sztuk. Ze smutkiem stwierdzam, że
MASTER CHEF 2015 się nie odbędzie.
W przyszłym roku nie będziemy wystawiać kandydatury na organizację imprezy.
Dziś wieczorem będę odsyłał przedpłaty, wcześniej nie mogę się tym zająć. Mam nadzieję, że to nie problem.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
<klątwy i przekleństwa w starożytnych językach>
Wielka szkoda. A się napalałem na turniej Kingsów.
Wielka szkoda. A się napalałem na turniej Kingsów.
generalnie myślę, że jako środowisko musimy się mocno zastanowić co dalej. 9th okazuje się niewypałem, na Kingsy można spróbować się przenieść. Albo X winga. Ale musimy sobie szczerze powiedzieć: nie ma już w PL turniejowej sceny WFB
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
no problemo, ale w niedzielę najszybciej. Dziś mam zapierdziel a jutro turniejLaik pisze:wrzuć prosze listę kto zrobił przedpłaty i na jaki system - ciekaw jestem jak się rozlozyly przedpłaty /turniej
Turnieju chyba nawet nie wsparło lokalne środowisko (jest jeszcze takie?), bo we Wrocławiu oprócz Gamblersów chyba już nikt nie gra w WFB ;/
W sklepie, w którym zazwyczaj gram turniej AoS to max 4 osoby, na spotkaniach 'Weteranów' raz w miesiącu ktoś gra w stare WFB, raz na dwa tygodnie AoS, a osób grających w KoW są w sumie może 4.
W tym samym miejscu wh40k ma regularnie po 16 osób na turniejach (bo więcej miejsca nie ma), Infinity 12-16, często różnych, a na wspomnianych Weteranach po 5-6 pełnych stołów tydzień, w tydzień.
Xwing, OiM, FoW, ma także więcej graczy obecnie niż WFB/AoS/inne ;D
WFB chyba zdechło już kompletnie. Choć AoS sam kupiłem, to zagrałem 2x podstawką, a figsy przerobiłem na CSM 40k. VC kurzy się na półkach i czeka na lepsze czasy...
Liczyłem na to, że podpatrzę sobie jak wygląda KoW, może uda się następnym razem...
W sklepie, w którym zazwyczaj gram turniej AoS to max 4 osoby, na spotkaniach 'Weteranów' raz w miesiącu ktoś gra w stare WFB, raz na dwa tygodnie AoS, a osób grających w KoW są w sumie może 4.
W tym samym miejscu wh40k ma regularnie po 16 osób na turniejach (bo więcej miejsca nie ma), Infinity 12-16, często różnych, a na wspomnianych Weteranach po 5-6 pełnych stołów tydzień, w tydzień.
Xwing, OiM, FoW, ma także więcej graczy obecnie niż WFB/AoS/inne ;D
WFB chyba zdechło już kompletnie. Choć AoS sam kupiłem, to zagrałem 2x podstawką, a figsy przerobiłem na CSM 40k. VC kurzy się na półkach i czeka na lepsze czasy...
Liczyłem na to, że podpatrzę sobie jak wygląda KoW, może uda się następnym razem...
Mija się to z celem przez to że już nie ma wsparcia do tej gry średnio się opłaca nowym w to wchodzić.
Ja przeszedłem na 40k i też jest fun. Na pewno szybciej się gra, a szkoda całkowicie się pozbyć figurek
Ja przeszedłem na 40k i też jest fun. Na pewno szybciej się gra, a szkoda całkowicie się pozbyć figurek
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Ja zasadniczo myślalem, że do 4.12 są przedpłaty... no ale jakbym był 60 to by to coś zmieniło, jak 17 to bez znaczenia...
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Że turniej się nie odbędzie- szkoda, ale bardziej szkoda, ze padają tu takie sformułowania jak "nie ma już sceny WFB w Polsce".
Nie będę dłużej biadolił, zamiast tego zapraszam na najlepszy lokal w kraju, skala imprezy może nie ta (przedpłaty zrobiło dotychczas tylko 15 osób ), ale zabawa będzie, jak zawsze, dobra!
KLIK
Nie będę dłużej biadolił, zamiast tego zapraszam na najlepszy lokal w kraju, skala imprezy może nie ta (przedpłaty zrobiło dotychczas tylko 15 osób ), ale zabawa będzie, jak zawsze, dobra!
KLIK
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
J.w - w Bielsku tydzień później jest druzynowka która ma już 27 graczy zapisanych.
Doprecyzuje - we Wrocławiu battle umarł i jak widać KoW też nie istnieje patrząc po liczbie zgłoszonych - patrząc na temat to nie widać w ogóle graczy lokalnych a bez tych żaden turniej nie odniesie sukcesu.
Dokładając do tego wszystkie zawirowania wokół organizacji turnieju podsumował bym to tak - na pewno battle jest w odwrocie ale nie tak jak Wrocław.
Doprecyzuje - we Wrocławiu battle umarł i jak widać KoW też nie istnieje patrząc po liczbie zgłoszonych - patrząc na temat to nie widać w ogóle graczy lokalnych a bez tych żaden turniej nie odniesie sukcesu.
Dokładając do tego wszystkie zawirowania wokół organizacji turnieju podsumował bym to tak - na pewno battle jest w odwrocie ale nie tak jak Wrocław.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Szczerze to możemy sobie najwyżej powiedzieć, że po przejściu niektórych osób na KoW, scena WFB w Polsce się odchudziłaDymitr pisze:Ale musimy sobie szczerze powiedzieć: nie ma już w PL turniejowej sceny WFB
Ale obwieszczanie jej śmierci jest mocno przesadzone. Okres przejściowy nie jest łatwy, ale i tak jest lepiej niż 2 miesiące temu, gdy był kompletny zastój.
Teraz mamy turnieje non stop, póki co lokale, póki co frekwencja nie powala, ale tendencja jest wzrostowa. Pożyjemy, zobaczymy. Więcej optymizmu!
To ja jednak zamiast 4 osobowych KoW wolę 27 osobowy lokal w Bielsku chill, o scenie będzie można mówić, jak skończą 9th, a to ma byc już podobno w kwietniu. Przed tymi datami grają najwięksi zapaleńcy, jak to wyjdzie, zaczna sie druzynowki jak DMŚ DMP i będzie po co cisnac bo sie zasady nie beda zmieniać, to i gracze bedą. Analogicznie było z graniem na stary comp ETC w grudniu, kiedy w styczniu zapowiedziany był nowy - nie bardzo się chciało
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
-
- Falubaz
Laik pisze:J.w - w Bielsku tydzień później jest druzynowka która ma już 27 graczy zapisanych.
Nie byłbym taki pewien. Na turniejach w Kato było max 12 osób - > ostatni turniej gdzie była duża spina żeby ściągnąć ludzi - 12 osób (przyjechała Częstochowa i w ogóle)m a w tym samym dniu w tym samym miejscu na turnieju Xwinga były 22 osoby. Dość wymowne. Na turnieju w Krk sam wiesz jak było, to że na jednym turnieju w BB było do tej pory te +16 osób wiosny nie czyni. Personalnie od siebie dodam że za słaba jest ta gra na razie żeby w nią grać.