9th Age

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: 9th Age

Post autor: QQrydza »

Tarcza na razie to jest za mocna, chociaz wagon golbinow z tarczami nabral jako tako sensu. imo
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

No jest, ale myślę, że mogliby zrobić, że to -1 do hita nie działa na ataki z siłą dwukrotnie wieksza od posiadacza tarczy. Bo niby jak goblinek chce tarczą zatrzymać dwuraka chaoslorda

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Mogli by wrócić do 7 ed kiedy dawała +1 do sejwa od przodu :roll:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

wokrze
Kradziej

Post autor: wokrze »

Tez mi sie wydaje ze nieco przenerfili tym razem. Tak klocki piechoty z tarczami byly grywalne jako kowadla a tak znowu pojda raczej w odstawke (jak napisal Crus - bedzie to mialo tylko sens na tanich, corowych piechotach; prog oplacalnosci zaczyna szybko spadac od WS4 w gore, chyba ze ktos planuje klepac sie z chaosnikami bez uzycia miasm i podobnych). Btw - a jak to bedzie dzialac ze Swift Reflexes? Bo zaraz bedzie krzyk ze znowu elfy po dupie dostaly... :)

Awatar użytkownika
SZKODNIK-HE
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: SZKODNIK-HE »

będą trafiać na 3+
bez modyfikatorów na 4+ czyli po przyznaniu modyfikatora za swift reflexes na 3+ (w sumie w większości przypadków wychodzi na to samo co było)

wokrze
Kradziej

Post autor: wokrze »

A fakt. Nie doczytalem tego "before modifiers". Ale przynajmniej potykaczka z Beasta bedzie sie z tym kombowac :)

Cylindryk
Chuck Norris

Post autor: Cylindryk »

A tak z ciekawości... co było złego w tarczy, kiedy dawała po prostu +1 save? O.o

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

W 8ed dawała parry na 6+, skoro to zabrali chcieli dać coś innego i wyszedł chochlik przez który ogry trafiają wszystko na 5+ :P

Anadim
Chuck Norris

Post autor: Anadim »

W końcu tarcza stała się na tyle dobra, że zaczęła konkurować z GW. Jakby patrzeć na możliwości, nowa tarcza daje ochronę przy jednym rzucie, o jedno oczko. I GW redukuje dwa rzuty ochronne o dwa oczka, a i tak lament że Op.

Awatar użytkownika
SZKODNIK-HE

akurat krasnale mają teraz na tyle dobre tarcze że GW jest im zbędne bo zdecydowanie starcza S5 w szarży

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Tak tylko bez szarży jest S4 które nie zawsze wystarcza, a krasnoludy nie są najlepszymi sprinterami w tej grze.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

O jakiej grze mówisz bo jak ostatnio sprawdzałem to mogły zaczynać w połowie stołu.
Nie podobają mi się ostatnie zmiany
Obrazek

Awatar użytkownika
SZKODNIK-HE

w 9th akurat krasnale są szybsze od ludzi, zresztą nawet jak nie zaszarżują to mogą zrobić s&s i mają save 2+/3+

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

I tutaj mylicie pojęcia, krasnoludy tylko szybciej maszerują od ludzi, lecz dalej ich zasięg szarży jest najniższy w całej grze.
Obrazek

Awatar użytkownika
SZKODNIK-HE

mają mniej szarży tylko o 1" zawsze też można dać im baner +1 do M i już masz krasnoludów sprinterów

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Z tym 1 calem to jakies zarty. Pokażcie mi armię, która ma uderzeniową jednostkę z M4...
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Szczwaniak
Chuck Norris

Post autor: Szczwaniak »

Savage
Kiedyś cierpieliśmy z powodu plag społecznych, dziś cierpimy z powodu lekarstw na nie. - Friedrich August von Hayek

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Wampiry

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Zaurusi i tg w lizardmen
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Wszystkie te armie maja zazwyczaj jakis element uderzenia duzo bardziej mobilny, o Banner of Speed nie wpominając.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

ODPOWIEDZ