PMotM6 - Mordheim Cult of the Possessed Warband

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

PMotM6 - Mordheim Cult of the Possessed Warband

Post autor: Skavenblight »

Jednak się zebrałam i umieszam zdjęcia mojej bandy. A raczej Hak się zebrał, bo gdyby nieoceniona jego pomoc w fotografowaniu, to by tych zdjęć nie było :) [dziękuję!]

Zanim jednak zdjęcia, to kilka uwag moich, a jakże ;)

Po 1. - nie jest to cała moja banda, a figurki, które pomalowałam w listopadzie; inaczej nie nadawałaby się na konkurs. Tym niemniej, tak się szczęśliwie złożyło, że wg zasad Mordheim może ona spokojnie robić za legalny warband [który, jak Tomash stwierdził, może z kolei być oddziałem wg standardów konkursu]. I nawet nie taki niegrywalny, jak mi się przed gruntowną analizą wydawało ;)

Po 2. - zrezygnowałam z image'u sekty a la GW i zrobiłam bandę w klimatach... no, widać jakich, ale od razu zastrzegam, że to nie Slaanesh - po prostu wyuzdane panienki i mutanty panienkopodobne, lecz nadal są grzecznymi wyznawcami Shadowlorda ;)

Po 3. - W niektórych miejscach wyszły od światła jakieś dziwne plamki. Aż tak nieudolnie nie cieniuję ;) - piszę przede wszystkim o rzeczach typu rogi/warkoczyki.

Po 4. - Nie maluję na poziomie profesjonalnym; w pełni zdaję sobie sprawę, że mi do niego daleko. Mam jednak ambicję robić wszystkie swoje figsy sama, w czym robię postępy [chociażby po ocenie hobbystycznej z Falkonu patrząc]. Tak więc proszę uwzględnić, że uczę się malować - i to od niezbyt dawna.

Na razie dość ględzenia, oto fotki - póki co dwie zbiorcze, z przodu i z tyłu. Na dniach dojdzie reszta ;)
Obrazek
Obrazek

Od lewej: Beastwomenka Marie zwana Maryśką, Hilda - Opętana, Pani Magister zwana Aradią, kolejna Opętana - Thilda, ze względu na kolec umieszczony pomiędzy piersiami znana także jako Titjob Girl, oraz Barbe, beastwomenka zwana Baśką.

I jeszcze więcej fotek:
Magisterka:
Obrazek

Thilda:
Obrazek

Hilda:
Obrazek

Baśka:
Obrazek

Maryśka:
Obrazek

Na deser słynna Ogrzyca-Pokaż-Cyca, czyli mój projekt wakacyjny [który jednak NIE NALEŻY do bandy z Playmini, bo pomalowany dawnym wrześniem...]:
Obrazek

Reszta bandy pod LINKIEM.
Ostatnio zmieniony 29 lis 2007, o 21:38 przez Skavenblight, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Skavenblight pisze:Od lewej: Beastwomenka Marie zwana Maryśką, Hilda - Opętana, Pani Magister zwana Aradią, kolejna Opętana - Thilda, ze względu na kolec umieszczony pomiędzy piersiami znana także jako Titjob Girl, oraz Barbe, beastwomenka zwana Baśką.
... znane też jako "Wyposzczone germanistki". :lol2:

Bardzo oryginalne =D> . Nie chciałbym spotkać którejś z tych paskud na swojej drodze, brrr!
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Tiger Brown pisze: Bardzo oryginalne =D> . Nie chciałbym spotkać którejś z tych paskud na swojej drodze, brrr!
Co Ty, to plewy ;) W ostatnim turnieju ostro po cycach dostały ;)

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

takie babki lubie. silne i niedadza sie zrobic w jajo. ladny makijaz ;)

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Full Slanesh :P Co niektóre beastmenki padały już na Nowosądeckim placu rzezi :P

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Siasek pisze:ladny makijaz ;)
Na turnieju wczułam się w ich klimat ;)

@Sykstus
Żadna z tych dwóch! Padała trzecia, Kaśka, a Kaśki tu nie ma, bo była malowana w sierpniu ;) te dwie nie były malowane wtedy!

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Pieszczocha ist kein krieg, pieszczocha is pozerstwo ;)

Co do samej bandy: super pomysł, niezłe wykonanie. Ale najbardziej podobają mi się... podstawki :D
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Podstawki ala huba buba :P
BTW ale pieszczochy :lol:

Awatar użytkownika
Gelo
Chuck Norris

Post autor: Gelo »

A mi się nie podobają! ( nie, nie jestem gejem:P ). Nie masz jakis wiekszych zdjęć? Bo na tych mało co widze szczegóły ^^.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Tomash pisze:Pieszczocha ist kein krieg, pieszczocha is pozerstwo ;)

Co do samej bandy: super pomysł, niezłe wykonanie. Ale najbardziej podobają mi się... podstawki :D
Zwykły, różowy kisiel tak Cię urzekł? :o
Jak niewiele trzeba!

Sykstus, ja Ci dam hubbę bubbę ;)

A ile się tej pieszczochy musiałam naszukać w domu... już zapomniałam czasów, gdy byłam TrÓ ;)

@Gelo
Napisałam, że dalsze zdjęcia wkrótce :)
Gejem nie musisz być, wystarczy, że nie przepadasz za BDSM ;)

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Hmm śliczna....
Piękna że tak powiem...

Banda też całkiem całkiem.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

O rany, ale ta jedna to ma bimbały !!! :shock:

Good job, Natalia ! :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Ja tam się przyczepię może ździebko ;)
Nie wiem czemu ale strasznie rzucają mi się w oczy podstawki. Jakieś takie strasznie monotematyczne są (wiem, że przy moim piasku to hmm...... ;) ) - kamyk + "glut". Wg mnie lepiej pasuje, żeby one się czymś jednak różniły - tj. na jednaj dać sam kamień, na drugiej sam "glut" czy jakoś tak.

Figurki skomentuję inaczej.... : "Przepraszam... Ale o co chodzi?" - chodzi mi o konwersje czy coś :P

Jednak jest coś co mi się bardzo podoba... :) Klimat - przypominają mi bardzo fajowy obraz Beksińskiego i za to chwała Ci :)

Malowanie - OK
Za samozaparcie przy malowaniu armii - szacuneczek.

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

no ta jedna to ma bimbaly jak ewa sonet. fakt ;]

a co do samej techniki to bym dal troche wiecje rozjasnien na ciele i glbsze cienei zrobil ;]

hehe ;] ale pomysl to fakt, tylko germanistka moglaby to wymyslic ;]

a tam na podstawce... skavenblight... co to jest...? :shock:

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Cycki na lasce magisterki (;)) rządzą. Z czego zrobiłaś kisiel?

Awatar użytkownika
skejwen
Mudżahedin

Post autor: skejwen »

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Ryu pisze:Wg mnie lepiej pasuje, żeby one się czymś jednak różniły - tj. na jednaj dać sam kamień, na drugiej sam "glut" czy jakoś tak.
To 5 figurek z 13 w tej bandzie... o ile pamiętam, niektóre mają kamyk + kisiel [KISIEL profany a nie glut! ;)], a niektóre sam kisiel.

Tak Siasku! Na podstawce jest kisielek ;) Różowy...

Telchar - stary patent poxipol + farba ;)

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Post autor: Kapitan Hak »

Skavenblight pisze: Reszta bandy pod LINKIEM.
Warto wspomnieć, że to jeszcze nie jest kompletna banda... w przyszłości dojdą tzw. Darksoule... ach, już drżę, jak pomyślę o kolejnych bluźnierczych "bimbałach" Chaosu!
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Kapitan Hak pisze:
Skavenblight pisze: Reszta bandy pod LINKIEM.
Warto wspomnieć, że to jeszcze nie jest kompletna banda... w przyszłości dojdą tzw. Darksoule...
I kilku hired swordów ;)
Kapitan Hak pisze:ach, już drżę, jak pomyślę o kolejnych bluźnierczych "bimbałach" Chaosu!
Drżyj, będziesz przeciwko temu grał ;)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Kurdę, gdybym zrobił ekipę Slaanesha z wielkimi penisami, to by się pewnie pojawiły komentarze że mam jakiś kompleks (nawet wiadomo jaki ;) ). A wielkocycne figurki Zarazy zarzutów o kompleksy nie powodują ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

ODPOWIEDZ