Co najlepiej na początek?

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

a z jakich bitsów robiłes te ręczki? Bo mnie tez to niedługo czeka i nie mam pomysłu, a posiadam tylko krasnoludzkie topory :?

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Wow, no bardzo ladnie te konwersje wyszly. Nie spodziewalem sie. Ok, jesli ktos potrzebuje nocnikow, to BoSP jest dobrym rozwiazaniem. Pod warunkiem oczywiscie, ze ma sie hand weapony, ktore bedzie można zainstalować na goblinach. :)
Obrazek

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Bruenor Battlehammer pisze:a z jakich bitsów robiłes te ręczki? Bo mnie tez to niedługo czeka i nie mam pomysłu, a posiadam tylko krasnoludzkie topory :?
Wygląda na Militię Imperialną.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

To nie są oczywiście moje figurki, tylko znalezione w necie :)

Ale jak sobie pomyślę, to takie bronie można samemu zrobić. Bierzemy plastikowe ramki od bitsów i strugamy ostrza. Dałoby radę? Ewentualnie od jakiegoś kumpla wziąć. Każdy ma trochę śmietnika i się chętnie podzieli/wymieni.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

tak
tam sa raczki od imperialistow i chyba od zombie(te z koscmi)

Awatar użytkownika
Astragoth
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Astragoth »

tak też myślałem że Kołata to do plastików sie nie zniży :wink:

zawsze można poszukać starych plastikowych black orków i wziąść od nich te małe fajne toporki co miały na głowami... wielkością nawet nieźle pasują

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Ok.
Czyli następne co kupie to takie gobliny z bosp..
A takie konwersje z części od orkó dało by sie zrobić ?(hand weapony od orków), bo jak złoże oddział orków to jakieś bronie napewno zostaną..:P:D

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Piotr3K pisze:Ok.
Czyli następne co kupie to takie gobliny z bosp..
A takie konwersje z części od orkó dało by sie zrobić ?(hand weapony od orków), bo jak złoże oddział orków to jakieś bronie napewno zostaną..:P:D
Nie ma szans. Orkowie mają łapy (nawet nie tylko ramiona, ale po prostu dłonie) tak z 2-3 razy wieksze niż gobliny z BoSP. Nie dopasujesz ich tak, zeby wygladaly w miare naturalnie.
Obrazek

Piotr3K
Kretozord

Ale chodzi mi żeby odciąć górę i dół od włóczni i przykleić orkową broń ręczną (ewentualnie troche zmniejszoną nożykiem).

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Moim zdaniem nie bedzie to wygladalo dobrze. Rozejrzyj sie raczej po znajomych za uzbrojeniem wziętym z Beast Herdów, bretońskich Man- at-Armsów, chaosowych Marauderów, albo Milicji Imperialnej. Małe łapy, odpowiednia wielkośc siekier - to by dobrze zagralo.
Obrazek

DaBoss
Chuck Norris

Post autor: DaBoss »

Ja używam broni od krasnoludów - polecam. Pasują doskonale i dają fajny klimat.

Piotr3K
Kretozord

Ok
A pozostałe rzeczy z BoSP też mogą się do czegoś przydać?
Troll jest według mnie brzydki, ale np. goblin boss i gobosy z łukami przydadzą sie do czegoś?

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Gobbosy z łukami przydadzą się jako gobbosy z łukami :) To całkiem niezły oddział. Świetny na large targety, tani i fanatyka niesie.
A boss? Niech robi chociażby za drugiego shamana.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Astragoth pisze:nie no 4 pudła piechoty? super rzecz na początek :roll:
fajne różnorodne i znudzić się nie może......

może inaczej:
od czego wy hordowi gracze zaczynaliście tworzyć swe hordy?

ja zakupiłem orc boaz boyza sztandarowca i muzyka, poczym zaczełem kupować orc boyzów - metale i te pudła plastików po 8 gości...
poprostu strasznie mi sie podobali... a to były czasy jak namiętnie grałem w warcrafta2...
Tutaj jest kwestia taka - czy lepiej poodklac drobne miesiac-dwa i zakupic rzczy taniej; czy tez co tydzien biegac do sklepu (dokupywac pojedyncze modele po zawyzonych cenach w komisach itd)
Widze ze kolega preferuje to drugie; coz - nie skomentuje. No chyba ze masz w zwyczaju wystawic regimenty po 19.

Tak naprawde, o ile chcesz grac na orkach - 50 piechotnych to minimum. Masz wtedy dwa konkretne klocki do trzymania herosow ktore moga cos zrobic dodatkowo

Jesli gobliny - skullpass czeka. ale zeby przekonwertowac ladnie itd na poczatku.. ciezko moze byc jesli zadnego doswiadczenia nie masz.

Piotr3K
Kretozord

TruePunk pisze:Tak naprawde, o ile chcesz grac na orkach - 50 piechotnych to minimum. Masz wtedy dwa konkretne klocki do trzymania herosow ktore moga cos zrobic dodatkowo
Ale na ile punktów?
Mi chodzi narazie o taką małą armie na 1000 punktów a nie 4-5k..
A w takiej armii na 1k to 50 orków to troche za dużo..jak dla mnie.
I na początek chce mieć w armii różne oddziały, jak najbardziej różnorodne.. więc jeden oddział orków wystarczy mi chyba.
A orków sie opłaca w 18 wystawiać?

Awatar użytkownika
badyl
Chuck Norris

Post autor: badyl »

ja przerabialem VI edycyjne nocniki z wloczni na hand weapony
uzywalem stuffu od Ved black orcow, imperialnej milicji, skavenow, dwarfow... w prawie kazdym boksie pewnie cos odpowieniego sie znajdzie, a ludzie z okolicy zawsze cos wymienia, sprzedza ip.

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Piotr3K pisze: A orków sie opłaca w 18 wystawiać?
Co prawda nie gram O&G ale postaram się odpowiedź na to pytanie ;)

Wystawiając 18 orków nie zyskujesz +1 do CR (Combat Resolution = wynik walki) za następny szereg. Mając 20stu wystawiasz ich w formacji 5x4 i w tym momencie zyskujesz maksymalny bonus za szeregi (+3, pierwszy szereg się nie liczy).

Co prawda mając 18 modeli możesz stworzyć regiment 6x3, ale zieloni panowie IMO w walce nie wymiatają, więc jest to po prostu nieopłacalne.

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Piotr3K pisze:
TruePunk pisze:Tak naprawde, o ile chcesz grac na orkach - 50 piechotnych to minimum. Masz wtedy dwa konkretne klocki do trzymania herosow ktore moga cos zrobic dodatkowo
Ale na ile punktów?
I na początek chce mieć w armii różne oddziały, jak najbardziej różnorodne.. więc jeden oddział orków wystarczy mi chyba.
Wlasnie nie. Orki warto wystawiac w 23-25 - mniejsza liczba sie nie sprawdza prawie:(
50 - to marne 2 regimenty. Tak naprawde wystawisz 2 regony boyzow, z 2 fast cavalery.. i masz sloty core na ok 1000-1500pkt zajete

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Patryk pisze:
Piotr3K pisze: A orków sie opłaca w 18 wystawiać?
Co prawda nie gram O&G ale postaram się odpowiedź na to pytanie ;)

Wystawiając 18 orków nie zyskujesz +1 do CR (Combat Resolution = wynik walki) za następny szereg. Mając 20stu wystawiasz ich w formacji 5x4 i w tym momencie zyskujesz maksymalny bonus za szeregi (+3, pierwszy szereg się nie liczy).

Co prawda mając 18 modeli możesz stworzyć regiment 6x3, ale zieloni panowie IMO w walce nie wymiatają, więc jest to po prostu nieopłacalne.

Pozdrawiam!
18 + bohater na dziku... tak oplaca sie choc lepiej wystawic o 5 wiecej gdyz ranki szybko spadaja a nie jest to taki wielki wydatek :)

Piotr3K
Kretozord

TruePunk pisze:
Piotr3K pisze:
Ale na ile punktów?
Wlasnie nie. Orki warto wystawiac w 23-25 - mniejsza liczba sie nie sprawdza prawie:(
50 - to marne 2 regimenty. Tak naprawde wystawisz 2 regony boyzow, z 2 fast cavalery.. i masz sloty core na ok 1000-1500pkt zajete
Ok. Pewnie masz racje.. (ja nie wiem bo sie nie znam :P :P :P)
A da sie jakoś innaczej kupić 6 orków niż w boxie? (są blisterki czy coś?)
A bohater na dziku może być w środku oddziału piechotnego?

ODPOWIEDZ