HE w 9th AGE by ETC - ROZPISKI I ROZKMINY
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: HE w 9th AGE by ETC - ROZPISKI I ROZKMINY
nic sie nie zmienilo xD
jedyne co sie zmienilo w zasadzie to longbowy na siostrach. ale koszt takiego unitu jest kosmiczny, 17 za model xD
bowy na scoutach xD z tego to placze po prostu. a pozniej z AWSR
jedyne co sie zmienilo w zasadzie to longbowy na siostrach. ale koszt takiego unitu jest kosmiczny, 17 za model xD
bowy na scoutach xD z tego to placze po prostu. a pozniej z AWSR
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
jest pare drobiazgów, ale punkt wyjscia został ten sam.
Ogólnie leje z rulingu queensmaidenki, według twórców jak ona bedzie bsb to wszystkie jednostki luków i sea guardów mogą strzelać bo zebraniu się.
Taki bsb staje sie całkiem przydatny
Ogólnie leje z rulingu queensmaidenki, według twórców jak ona bedzie bsb to wszystkie jednostki luków i sea guardów mogą strzelać bo zebraniu się.
Taki bsb staje sie całkiem przydatny
Jak na razie widzę brak jakichś większych rozkmin, ja na razie mam taki problem, że z racji braku star lancy trochę nie wiem jak poskładać lorda na smoku :/ jak się mu da +3s to zostaje zaledwie 40 pkt, a to niezbyt dużo żeby go ochronić, daemon hunter helm wydaje się być fajną opcją, ale wtedy odpadają itemy które dźwigają AS. Macie jakieś fajne propozycje?
Polecam doczytać zasady Ridden Monster's Profile. Wtedy na przykład dowiesz się, że taki Daemon Hunter's Helm kompletnie nic nie daje bohaterowi na smoku, ani też nie ma najmniejszego sensu podbijać mu armour save'a.Anamesh pisze:Jak na razie widzę brak jakichś większych rozkmin, ja na razie mam taki problem, że z racji braku star lancy trochę nie wiem jak poskładać lorda na smoku :/ jak się mu da +3s to zostaje zaledwie 40 pkt, a to niezbyt dużo żeby go ochronić, daemon hunter helm wydaje się być fajną opcją, ale wtedy odpadają itemy które dźwigają AS. Macie jakieś fajne propozycje?
Oki, dzięki wielkie, czyli jak dobrze rozumiem, wszystko poza ld jest brane od potwora, góra wyprowadza jedynie swoje ataki więc opłacają się tylko ofensywne przedmioty. A jak się ma sprawa z Gemstone amulet ? i lucky charm ? jest adnotacja że "bearer's model"
Przedmioty, które oddziałują na bearer's/wearer's model/unit mają efekt na cały model jeźdźca na monsterze.
Akurat tych 2 itemów o które pytasz nie jestem pewien, bo tam trochę namieszali. W wordingu mamy napisane najpierw bearer's/wearer's model, a potem same słówka bearer/wearer.. Pewnie zamysł był aby działały, ale jest brak konsekwencji w opisie.
Z głównego RB na pewno na cały model jeźdźca na monsterze zadziała ward na ranged attacks od Force Shielda (dlatego jest tak kosmicznie drogi). One use only efekty z Bronze Breastplate i Lucky shielda także zadziałają. Dalej, przykładowo w pełni sprawne będą też Gem of Fortune, Charm of Cursed Iron i Holy Icon.
Akurat tych 2 itemów o które pytasz nie jestem pewien, bo tam trochę namieszali. W wordingu mamy napisane najpierw bearer's/wearer's model, a potem same słówka bearer/wearer.. Pewnie zamysł był aby działały, ale jest brak konsekwencji w opisie.
Z głównego RB na pewno na cały model jeźdźca na monsterze zadziała ward na ranged attacks od Force Shielda (dlatego jest tak kosmicznie drogi). One use only efekty z Bronze Breastplate i Lucky shielda także zadziałają. Dalej, przykładowo w pełni sprawne będą też Gem of Fortune, Charm of Cursed Iron i Holy Icon.
- Dark Kluku
- Wałkarz
Jeżeli chcę wystawić Sea Guardów z Officer of the Fleet i chciałbym dać im Ambush, to muszę wykupywać tę opcję w Sea Guardach, czy wystarczy wyposażyć w Ambush Officer of the Fleet?
Ostatnio zmieniony 17 gru 2015, o 08:45 przez Dark Kluku, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dark Kluku
- Wałkarz
Powiedz mi, opłacalne jest wykupowanie ambusha?
- Dark Kluku
- Wałkarz
Commander z BSB i officer of the fleet może dołożyć sobie magiczny sztandar? Np. War Banner of Ryma, i czy będzie on działał na oddział w którym będzie ten oficer?
The Queen's Companion has the Quick to Fire Special Rule and
confers this Rule to any unit of Queen's Guard or Citizen Archers
she join s . If the character is the Battle Standard Bearer then the
units can act normally in the turn in which they rally.
Jezeli commander który jest bsb ma tego honourusa na sobie to obejmuje on swoim działaniem wszystkie sprzymierzone jednostki na stole ktore moga dac flee?
confers this Rule to any unit of Queen's Guard or Citizen Archers
she join s . If the character is the Battle Standard Bearer then the
Jezeli commander który jest bsb ma tego honourusa na sobie to obejmuje on swoim działaniem wszystkie sprzymierzone jednostki na stole ktore moga dac flee?
Ostatnio zmieniony 18 gru 2015, o 20:42 przez marvin, łącznie zmieniany 1 raz.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Zmodyfikuj swoje pytanie Marvin, bo chodzi tylko o ostatnie zdanie cytowanego przez ciebie akapitu i sam bym chętnie odpowiedź poznał w tym przypadku. Z twojej wypowiedzi można zrozumieć, że pytasz o Quick to Fire równieżmarvin pisze:Jezeli commander który jest bsb ma tego honourusa na sobie to obejmuje on swoim działaniem wszystkie sprzymierzone jednostki na stole ktore moga dac flee?(...) If the character is the Battle Standard Bearer then the
Sword Sworn
At the start of each Combat Phase a models with this rule is on foot, it must choose to gain either +1 to Hit or the
Distracting Special Rule from models in the front. This decision lasts until the end of that Combat Phase. All models in
the same unit must choose the same effect.
Czyli albo dajemy +1do hita albo co ?
At the start of each Combat Phase a models with this rule is on foot, it must choose to gain either +1 to Hit or the
Distracting Special Rule from models in the front. This decision lasts until the end of that Combat Phase. All models in
the same unit must choose the same effect.
Czyli albo dajemy +1do hita albo co ?
- efferus lupus
- "Nie jestem powergamerem"
Czy w obecnej wersji jest możliwość stworzenia prince w wersji pieszej z save na 1+ ? Czy musi być on na wierzchowcu aby osiągnąć taki save ?