Warhammer Fantasy Battle w Poznaniu
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Warhammer Fantasy Battle w Poznaniu
Czy ktoś gra w Poznaniu jeszcze w to? Czy jest jakaś scena, kluby, miejsca godne polecenia?
Scena jak najbardziej istnieje a turnieje są regularnie organizowane. Prócz tego są przynajmniej 2 miejscówki gdzie można się umówić na bitewkę w tygodniuauldmagic pisze:Czy ktoś gra w Poznaniu jeszcze w to? Czy jest jakaś scena, kluby, miejsca godne polecenia?
Polecam te forum http://forum.strefazero.net/index.php
Jeśli chodzi o miejsca do grania to gramy głównie w:auldmagic pisze:Dzięki za informacje. A byłbyś na tyle uprzejmy i wymienił jakieś najlepsze miejscówki do gry/kupna produktów GW ? Czy nadal ludzie grają w stare zasady czy już na tapecie jest tylko AOS?
Cube - ul. Winogrady 10, tutaj też możesz zaopatrzyć się w figurki GW
Strefa Zero - ul. Gallileusza 8 - we wtorki po południu można wpaść i pograć
Jeśli chodzi o systemy to obecnie na tapecie jest 9ed ale w AoS ludzie także grają - w tę sobotę (23.01) jest organizowany w Cube turniej w Age of Sigmar, przy okazji pewnie ktoś będzie grał w "tradycyjnego" battla. Wpadnij
Ostatnio zmieniony 20 sty 2016, o 11:48 przez Azgaroth, łącznie zmieniany 1 raz.
Już widzę, że wypadłem mocno z obiegu. Skończyłem swoją przygodę z bitewniakami, jak WFBG był na wydaniu 5 edycji. Trochę jeszcze się orientowałem, jak była 6 edycja, ale teraz już kompletnie nie ogarniam. A co jest teraz najbardziej grywalne? 9ED? AOS? czy może nadal staroedycyjne zasady?
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Jest grono graczy, które ciągle gra na zasady 8mej edycji, między innymi ja. 9th age jest w tej chwili w formie przepoczwarzania się z larwy w nie wiadomo co i według mnie nie jest grywalny na ten moment.
Ciii chcesz zacząć zamieszki
A tak na serio to niektórzy grają w AoS, inni w 9ed inni zostają przy 8ed a jeszcze inni próbują grać w inne nowe systemy jak KoW i Warthrone.
Moja rada znajdź ludzi którzy grają w twoje okolicy i sprawdź co tobie najbardziej odpowiada.
Na początek proponuje AoS, bo ma najkrótsze zasady, a potem 8ed bo jest od niego najbardziej odmienne (9ed jest jeszcze w fazie tworzenia więc dla początkującego nie polecam).
Ale to tylko moje zdanie
A tak na serio to niektórzy grają w AoS, inni w 9ed inni zostają przy 8ed a jeszcze inni próbują grać w inne nowe systemy jak KoW i Warthrone.
Moja rada znajdź ludzi którzy grają w twoje okolicy i sprawdź co tobie najbardziej odpowiada.
Na początek proponuje AoS, bo ma najkrótsze zasady, a potem 8ed bo jest od niego najbardziej odmienne (9ed jest jeszcze w fazie tworzenia więc dla początkującego nie polecam).
Ale to tylko moje zdanie
generalnie ogarniam zasady 8ed, chyba, że są mocno zmienione od momentu zasad 5 i 6 edycji, więc AOS niekoniecznie tylko z uwagi na 4 strony zasad.
A ktoś z Wildy i Dębca grywa? Mam swoje biuro na św. Jerzego, więc w przyszłości istnieje nawet szansa spotykania się i grania u mnie
A ktoś z Wildy i Dębca grywa? Mam swoje biuro na św. Jerzego, więc w przyszłości istnieje nawet szansa spotykania się i grania u mnie