Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Re: Hearthstone

Post autor: Gokish »

Ładna ładna :)

ale pokaże wam czym pewnego razu nasz dobry kolega Skaven wkurwiał na fejsie :D

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

:D
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Wydawcy nigdy nie boli to, ze 'ktoś zainwestował w costam', Wizardzi jakos nie maja problemu z ucinaniem pełnych bloków co rok, i nikt nie płacze, ze wydał tyle i tyle, a teraz nie moze tym grac.
Trzeba tez pamietac, ze ranked play to ranked play, a wciąż bedą inne tryby gry, gdzie z pewnoscią da sie pograc wszystkimi kartami z kolekcji.

I na koniec realiy check: Panowie, nie marudzić, to jest gra free-to-play, ja nie wydałem na nią złotówki od drugiego sezonu.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

ja nie wydałem na nią złotówki od drugiego sezonu
Ja nie planuję na nią wydać nigdy ani grosza, choć ewidentnie widać, że ci którzy sypią w tym tytule hajsem (szczególnie regularnie i obficie ) mają wyraźnie łatwiejsze życie niż puryści mojego pokroju. Ale też chyba w każdej grze typu F2P jest tak że twórcy chętnie wyciągają rączki po nasze pieniądze które im dajemy w zamian za różne "życioułatwiacze", nie bacząc że (czasami aż do przesady) uprzywilejowuje to różnorakich "wallet warriorów". Choć chyba nawet sam blizzard to zrozumiał, bo jego nowa marka - Overwatch, będzie w normalnym "płacisz raz, sporo, ale masz wszystko", z może różnorakimi popierdólkami do kupienia dla szpanu, mimo że wszyscy oczekiwali kolejnego F2P. Choć przyznam też, że gdyby HS nie był darmowy, to pewnie nigdy bym w niego nie zaczął grać :P .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Szczepan nie ma co porównywać tych dwóch gier bo Wizards zawsze sie wybroni że płaciłeś za świetnie wydane karty które masz fizycznie w swojej kolekcji. Blizzard jest tego świadomy bo nawet przy nerfie karty możesz ją rozbić z full refundem.
Obrazek

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

No właśnie - wizard sprzedaje karty i możesz sobie z nimi zrobić co zechcesz - grać na turniejach, w domu albo wytapetować pokój. Tutaj płacisz za produkt wirtualny. Dlatego nie wchodzi w rachubę odcięcie jakiegoś dodatku "na amen". jeszcze pół biedy z kartami z przygód - ale dodatki to już inna sprawa.
Tym niemniej - możliwe jest dużo zabawnych kombinacji z czasowym eliminowaniem części kart - tyle ze nie wierzę w żaden reset w stylu magia. To jest jednak inny produkt

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

nie badzcie naiwni, te karty nie sa wasze. na pewno jest taka klauzula w EULA. moga zrobic co chcą. jednym ich problem bylby tylko shitstorm w necie.
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

Z tego co mi wiadomo to całe konto na Battle.necie jest "wypożyczane" czy jakoś tak i nie jest naszą własnością.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Nie ma to tak naprawde znaczenia. Shitstorm to spadek zaufania i realne straty dla firmy. Wiele osób gra w hs jak i Wowa czy herosów symultanicznie.
Mnie to bardzo nie rusza zobaczymy jak bedzie
Obrazek

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Pitagoras pisze:Z tego co mi wiadomo to całe konto na Battle.necie jest "wypożyczane" czy jakoś tak i nie jest naszą własnością.
Tak samo jak konto na steamie
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Zajebiście sie zdziwicie, zatem, jak ktoregos dnia okaże sie, że nie mozecie juz grac rankedów tą czy inna talią.
To zostało jasno zwerbalizowane przez developerów, że pula kart do ranked play nie będzie się stale powiększac, a to jest jednoznaczne z rotacjami.
Dośc logiczne, jesli Blizzard chce utrzymac dynamikę sprzedazy kolejnych rozszerzen.
Kto wie, moze to co będzie odpadac z formatu da sie sproszkowac po korzystnym kursie, tak jak w przypadku nerfów?
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Bearded Unclean 'Un pisze:Zajebiście sie zdziwicie, zatem, jak ktoregos dnia okaże sie, że nie mozecie juz grac rankedów tą czy inna talią.
To zostało jasno zwerbalizowane przez developerów, że pula kart do ranked play nie będzie się stale powiększac, a to jest jednoznaczne z rotacjami.
Dośc logiczne, jesli Blizzard chce utrzymac dynamikę sprzedazy kolejnych rozszerzen.
Kto wie, moze to co będzie odpadac z formatu da sie sproszkowac po korzystnym kursie, tak jak w przypadku nerfów?
zero zdziwienia u mnie ;]

jak piszesz, nie moze byc coraz wiecej kart...

emiel_regis
Oszukista

Nie nie i jeszcze raz nie, bo:
:arrow: gdyby nie dać graczom żadnej rekompensaty to shitstorm byłby nieziemski.
:arrow: gdyby pozwolić im spylić nieużywalne karty po korzystnym kursie... to ja miałbym z mojej kolekcji kompletne talie tier 1/2 bez mrugnięcia okiem. Po co miałbym kupować jakieś pakiety? Wszystko bym zrobil z pyłu, i - co gorsza dla blizza nie pyłował już żadnych kart z nowych pakietów, tylko cierpliwie czekał z nimi na rotację :-) A skoro nie potrzebuję wywalać złota z daily na pakiety/areny (bo mam wszystko co ważne) to spokojnie mogę odkładać gold na przygody. W jaki sposób cała akcja miałaby zachęcić mnie do kupowania pakietów/przygód za gotówkę? Albo kogokolwiek mającego te 70-80-90-100 stron kart w kolekcji?

I dlatego częsta (np. comiesięczna) rotacja jest rozwiązaniem aż nadto oczywistym. Gra jest stale świeża i dynamiczna, bo co miesiąc jest trochę inna pula kart - która nigdy się nie powtórzy. Nie ma potrzeby dawać graczom rekompensat, bo ich karty pozostają użyteczne - w najgorszym razie wrócą za miesiąc/dwa. Gracze potrzebują kupować nowe przygody/dodatki - bo będą długo dostępne i mają realny wpływ na grę. Nowi gracze z jednej strony potrzebują także starych kart, a z drugiej - ich brak nie jest autolossem, bo przecież w danej chwili ich (spora) część jest niedostępna. I mamy perpetuum mobile, bez wywoływania jakiejś wojny z graczami, którzy nieraz włożyli w swoje kolekcje masę pieniędzy.

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Zapominasz, ze kwestia rotacji najprawdopodobniej dotyczyłaby tylko gry 'ranked', i pamietajmy tez, ze mówi się duzo o tym, ze Blizzard chce wprowadzic jeszcze głębsze rozgraniczenie gry 'competitive' niz obecny podział 'ranked-casual'.
Zapominasz tez, ze gra kręci się wokół metagamingu, który wszyscy gracze 'competitive' przynajmniej szanują. W Twojej wizji czegos takiego niemalże by nie było.
Rozumiem, ze jestes bardzo związany ze swoją kolekcją, ale uwierz mi, Blizzard wolałby, zebyś równie intensywnie co o legendarkach w klaserze, myślał o zakupie nowych pakietów, bez których nie będziesz w stanie utrzymac się w 'rankedach'.
Mówimy to o mechanizmie, który funkcjonuje od lat w M:tg, gdzie najpopularniejszy format, wyznaczający standard gry turniejowej, opiera sie na agresywnej, corocznej rotacji. I nie ma żadnego 'shitstormu', ze nagle, z dnia na dzien, karty tracą 70% rynkowej ceny, bo kazdy kuma, ze granie turniejowe ma taka właśnie cenę.
Jak ktos jest bardzo związany ze swoja kolekcją, to zawsze moze pograc w formatach 'eternal', gdzie rotacji nie ma, albo w 'extended', gdzie karty maja dużo dłuższe 'życie'.

Obrazek

emiel_regis
Oszukista

Nie zapomniałem. Po prostu rotacja trybu turniejowego będzie znacznie wolniejsza, a bardziej agresywna. Po to żeby meta miała szanse powstać.
Ty ignorujesz 'kolekcjonerski' aspekt gry, który wcale nie jest bez znaczenia. Azja szaleje na punkcie złotych kart, natomiast musi istnieć jakiś choćby pseudoracjonalny powód do trzymania ich w klaserze. Jestem absolutnie przekonany że rotacja prędzej czy później się pojawi, na pewno musi się pojawić jakiś dodatkowy tryb ligowy / turniejowy.
Po prostu nie wierzę i nie uwierzę w przeniesienie wprost mechanizmu z magic:tg i tyle.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Pewnie zrobią tak, że turniejowe granie będzie restricted a ladder będzie rządził się swoimi prawami :)
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Gokish pisze:Pewnie zrobią tak, że turniejowe granie będzie restricted a ladder będzie rządził się swoimi prawami :)
imo ladder bedzie restricted a casual casual;]

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Jakoś wątpię granie turniejowe i wszystkie turnieje road to blizzcon dostaną restrykcje a ladder zostanie openem.
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Gokish pisze:Jakoś wątpię granie turniejowe i wszystkie turnieje road to blizzcon dostaną restrykcje a ladder zostanie openem.
ale punkty dostajesz grajac ladder w zaleznosci jaki miales poziom na legendzie xD

takze pozniej bedziesz wlasnie gral na blizconie tym co grales na ladderze

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Większym pytaniem jest IMHO nie "czy", tylko "kiedy" blizz zacznie limitować jakieś karty, choć osobiście wątpię by stało się to wcześniej niż po kolejnym dużym dodatku, który wyjdzie gdzieś pewnie w ciągu 2-3 miesięcy. Na razie niech kminią nad poprawkami gry, choćby nad doktorem balansem i tym cholernym Nozdromu ( choć tu pewnie jego bugowatość wynika z ograniczeń silnika gry ).
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

A co jest z Nozdormu?

Niestety z Dr Boom'em nic nie zrobią w najbliższej przyszłosci, a co gorsza, nie zamierzaja tez nic zrobić z 'Koniem rafalem'...

Obrazek

ODPOWIEDZ