Tylko pierwszy szereg wypłaca impact hity. Dalsze szeregi zwiększają siłę impactów.valve pisze:3 szeregi ogrów po 4 sztuki . Czy każdy ma impact hita? Czy tylko pierwszy szereg?
Pare noobowskich pytań v2
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań v2
-
- Pseudoklimaciarz
Pytanie do ogrów w szwedzkim 9th age - dobrze rozumiem, że nasze działko już nie strzeli po ruchu?
Powiedzcie mi, proszę, że coś przegapiłem...
Powiedzcie mi, proszę, że coś przegapiłem...
Strzeli tylko podczas rozrzutu jeśli nie wypadnie 'hit' to nie odejmuje BS załogi od wyniku. Podsumowując masz 1/3 szans na hit jak każda maszyna. A jeśli nie ma 'hit' jest bardziej niecelny - wszystko dotyczy sytuacji gdy się poruszył.
-
- Pseudoklimaciarz
Nie mamy jeszcze armybooka ogrów. Mamy za to coś takiego: http://www.the-ninth-age.com/pdf/the-ni ... _0-8-0.pdf
-
- Pseudoklimaciarz
Niestety to prawda... Znerfione zostało prawie wszystko co sprawiało, że ogry były średnią armią. Teraz są słabą. Jest to teraz taka armia wyłącznie combatowa(strzelanie się nie opłaca), która przegrywa combat z niemal każdą inną armią. Dodatkowo inne armie mają strzelanie, które skutecznie nas uszczupli. Sytuacja podczas gry z DE - kolega obniża T mojej kawalerii, wywala pociski z deatha. Wpada 5 ran. Następnie strzela. Wpadają 2 rany... To wszystko w pierwszej turze.
Jak udało mi się już dojść do walki, to jedynie społowionymi irongutami, którzy przegrali z włócznikami. Jak doszli warlockowie to już bez komentarza. To się musi zmienić, bo to są jakieś jaja...
Jak udało mi się już dojść do walki, to jedynie społowionymi irongutami, którzy przegrali z włócznikami. Jak doszli warlockowie to już bez komentarza. To się musi zmienić, bo to są jakieś jaja...
hej, myślę o konwersji, jakie wymiary na szerokości i długość ma stonehorn? ile ma "w barach" cm?
WG aktualnych zasad tak.Afro pisze:To działo teraz rzuca na bs, żeby trafić?
Na chwilę obecną jest to badziew. Myślę, że z tą jednostką trzeba się wstrzymać do kolejnego update. Najprawdopodobniej dostanie jakieś udogodnienie by służył lepiej jako działo.dagnus pisze:Panowie, opłaca się ironblastera w 9 edycji w ogóle wystawiać? BS 3 czyli trafia na 4+ daleki zasięg na 5+ i do tego ruch, czyli suma sumarum na 6+.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Bez sensu są nowe działka, lepiej mieć w ciul tańsze balisty.
O tyle fajnie że go nigdy nie kupiłem.
Kto wie, może znowu będzie warto mieć scrape
O tyle fajnie że go nigdy nie kupiłem.
Kto wie, może znowu będzie warto mieć scrape
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Miałem na myśli ogólną metę, nie ogrzą armię. Mea culpa niewyraźnie się wypowiedziałem.