HE na 2250 wersja "hordowa"

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

HE na 2250 wersja "hordowa"

Post autor: Loremaster »

Noble + Star Lance + Enchanted shield + Elven steed + heavy armour
1lvl Mage + Dispel scroll + Dispel Scroll
BSB + Banner of World Dragon + great weapon + heavy armour

Core
18 Spearelves + command
18 Spearelves + command
18 Spearelves + command
10 Archers

Special
14 Swordmasters + command + Lion Standar
6 Dragon Princes + standar bearer
6 White Lions + champion
6 White Lions + champion
6 Shadow Warriors

Rare
3 Rbt
1 Great Eagle

mam jedyne 110 modeli :) chyba nawet grywalne moim zdaniem , Noble na koniku ma 18cali szarzy no i 3A S7 fajny do polowania na rydwany, choc druga opcja jest wykasowanie maga i wziecie Prince'a ze scrollami bo jak Jankiel napisal daje te Ld10 ale tak tez jest ok

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

Hmmm, kosztem lorda, 110 modeli?
Ja bym raczej dał jakiegoś lorda, a wywalił jakiegoś Hero i jednych Spearmanów. Reszta super.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

pytanie podchwytliwe, co robisz ze smokami/ hellcannonami/ steam tankami/ war altarami/ treemenami/ bretonniami ?

klimatyczne sa te wasze 'hordowe' rozpiski, ale ni kij ni w oko na turniej...

pzdr

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

ciężkie rzeczy mogą gryźć u HE: lord na smoku/bolce/bardzo silna magia

Oczywiście fajnie aby mieć 2 z tych 3 rzeczy no ale nie każdy chce budować rozpe pod smoka/magów.

Hordowe HE najlepiej się spisują na małe punkty, bo wtedy połowy z tych wymienionych rzeczy nie ma wogóle, a reszta jak już jest to w pojedynczej postaci. Wtedy bolce i duża liczba jednostek świetnie sobie radzą.

Ale jest bardzo prosty sposób dla HE do wyjścia z tej sytuacji thurionie na większe punkty np. 2 armay i 2 bolce/4 armaty/2 armaty i 2 orły/ etc.....

To powinno wystarczyć i nie psuć samej armii wydanwaniem masy punktów w smoki/magów

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

armaty w HE są dla cieniasow 8)

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Jak armaty dla cieniasów to co mi tu niedobrzyńcu narzekasz ;)

W takim wypadku Loremaster najwyraźniej należy do tych twardych HE i 3-4 bolce plus masa jednostek mu wystarczają na grube ryby :)

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

rozpa do zabawy
jak juz Thurion wspominal-na turnieju sobie nie poradzi

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Wiadomo to będzie taki eksperyment , na turniej mam dwie rozpy jedną z magami na smokach a druga taką uniwersalną z magią strzelaniem itd :)

To jest aby gdzies sobie fajnie pograc na lokalu czy w jakiejs lidze

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

dla porownania-podobne zalozenie imperium na podobne pkty to 2x wiecej modeli,liczac tez wsparcie

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

2 oddziały spearelfów starczy spokojnie, a za to lepiej 2x20, łuczników bym wywalił, jak isć do przodu do iść, BSB to strasznie dziwaczny, albo daj z hełmikiem albo z battle bannerem do wyboru, koniecnzie drugi caddy ze względu na dość łatwą w wymagowaniu elitarną piechote. Dragonów na minimaksa albo z war bannerem, jeśli na minimaxa to lion chariot by tu pasował, za reszte dopakwoać lionsów, myśle, że 12 swordów by stykło, tak jak i 5 shadowów i moze 2 bolce i 2 orły (ale to kwestia gustu) i koniecnzie przedmiocik +1 do zaczynania, z takimi zmianami dostaje to kopa, jednak nie wiem czy nie przesadziłęm z punktami bo strasznie zamieszałem, jak nie rydwan z chrace to chociaż jeden tiranoc, wydaje mi się dobrym połączeniem z lionami Ci, stoją szarże, potem wypalają swoje uderzenia z toporów i kontrszarzuje rydwan a myśle, że bezie dosc ignorowany przez wroga.

zrobione
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

Oj coś bardzo ci się zrypało.....
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Loremaster: powiedz szczerze, kiedy Ty ostatnio byles na turnieju? Prosze Cie!

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

heh ależ to nie jest armia turniejowa :) , turniejowe mam dwie inne , a ostatnio to byłem z 8 miesięscy temu gdzieś jakoś , ale ostatnio nie ma nic w okolicy a że zimy nie znoszę to narazie poza Warszawę nie mam zamiaru się wybierac

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Najbardziej podoba mi sie "na razie".

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

"na razie" bo nie mam zamiaru się w mrozie tłuc gdzieś jak się tylko zrobi cieplej ok. połowy marca to poza Warszawę też zacznę jeździc :)

ODPOWIEDZ