HE na 2250 wersja "hordowa"
- Loremaster
- Oszukista
HE na 2250 wersja "hordowa"
Noble + Star Lance + Enchanted shield + Elven steed + heavy armour
1lvl Mage + Dispel scroll + Dispel Scroll
BSB + Banner of World Dragon + great weapon + heavy armour
Core
18 Spearelves + command
18 Spearelves + command
18 Spearelves + command
10 Archers
Special
14 Swordmasters + command + Lion Standar
6 Dragon Princes + standar bearer
6 White Lions + champion
6 White Lions + champion
6 Shadow Warriors
Rare
3 Rbt
1 Great Eagle
mam jedyne 110 modeli chyba nawet grywalne moim zdaniem , Noble na koniku ma 18cali szarzy no i 3A S7 fajny do polowania na rydwany, choc druga opcja jest wykasowanie maga i wziecie Prince'a ze scrollami bo jak Jankiel napisal daje te Ld10 ale tak tez jest ok
1lvl Mage + Dispel scroll + Dispel Scroll
BSB + Banner of World Dragon + great weapon + heavy armour
Core
18 Spearelves + command
18 Spearelves + command
18 Spearelves + command
10 Archers
Special
14 Swordmasters + command + Lion Standar
6 Dragon Princes + standar bearer
6 White Lions + champion
6 White Lions + champion
6 Shadow Warriors
Rare
3 Rbt
1 Great Eagle
mam jedyne 110 modeli chyba nawet grywalne moim zdaniem , Noble na koniku ma 18cali szarzy no i 3A S7 fajny do polowania na rydwany, choc druga opcja jest wykasowanie maga i wziecie Prince'a ze scrollami bo jak Jankiel napisal daje te Ld10 ale tak tez jest ok
ciężkie rzeczy mogą gryźć u HE: lord na smoku/bolce/bardzo silna magia
Oczywiście fajnie aby mieć 2 z tych 3 rzeczy no ale nie każdy chce budować rozpe pod smoka/magów.
Hordowe HE najlepiej się spisują na małe punkty, bo wtedy połowy z tych wymienionych rzeczy nie ma wogóle, a reszta jak już jest to w pojedynczej postaci. Wtedy bolce i duża liczba jednostek świetnie sobie radzą.
Ale jest bardzo prosty sposób dla HE do wyjścia z tej sytuacji thurionie na większe punkty np. 2 armay i 2 bolce/4 armaty/2 armaty i 2 orły/ etc.....
To powinno wystarczyć i nie psuć samej armii wydanwaniem masy punktów w smoki/magów
Oczywiście fajnie aby mieć 2 z tych 3 rzeczy no ale nie każdy chce budować rozpe pod smoka/magów.
Hordowe HE najlepiej się spisują na małe punkty, bo wtedy połowy z tych wymienionych rzeczy nie ma wogóle, a reszta jak już jest to w pojedynczej postaci. Wtedy bolce i duża liczba jednostek świetnie sobie radzą.
Ale jest bardzo prosty sposób dla HE do wyjścia z tej sytuacji thurionie na większe punkty np. 2 armay i 2 bolce/4 armaty/2 armaty i 2 orły/ etc.....
To powinno wystarczyć i nie psuć samej armii wydanwaniem masy punktów w smoki/magów
- Loremaster
- Oszukista
Wiadomo to będzie taki eksperyment , na turniej mam dwie rozpy jedną z magami na smokach a druga taką uniwersalną z magią strzelaniem itd
To jest aby gdzies sobie fajnie pograc na lokalu czy w jakiejs lidze
To jest aby gdzies sobie fajnie pograc na lokalu czy w jakiejs lidze
2 oddziały spearelfów starczy spokojnie, a za to lepiej 2x20, łuczników bym wywalił, jak isć do przodu do iść, BSB to strasznie dziwaczny, albo daj z hełmikiem albo z battle bannerem do wyboru, koniecnzie drugi caddy ze względu na dość łatwą w wymagowaniu elitarną piechote. Dragonów na minimaksa albo z war bannerem, jeśli na minimaxa to lion chariot by tu pasował, za reszte dopakwoać lionsów, myśle, że 12 swordów by stykło, tak jak i 5 shadowów i moze 2 bolce i 2 orły (ale to kwestia gustu) i koniecnzie przedmiocik +1 do zaczynania, z takimi zmianami dostaje to kopa, jednak nie wiem czy nie przesadziłęm z punktami bo strasznie zamieszałem, jak nie rydwan z chrace to chociaż jeden tiranoc, wydaje mi się dobrym połączeniem z lionami Ci, stoją szarże, potem wypalają swoje uderzenia z toporów i kontrszarzuje rydwan a myśle, że bezie dosc ignorowany przez wroga.
zrobione
zrobione
- swieta_barbara
- habydysz
Loremaster: powiedz szczerze, kiedy Ty ostatnio byles na turnieju? Prosze Cie!
- Loremaster
- Oszukista
heh ależ to nie jest armia turniejowa , turniejowe mam dwie inne , a ostatnio to byłem z 8 miesięscy temu gdzieś jakoś , ale ostatnio nie ma nic w okolicy a że zimy nie znoszę to narazie poza Warszawę nie mam zamiaru się wybierac
- swieta_barbara
- habydysz
Najbardziej podoba mi sie "na razie".
- Loremaster
- Oszukista
"na razie" bo nie mam zamiaru się w mrozie tłuc gdzieś jak się tylko zrobi cieplej ok. połowy marca to poza Warszawę też zacznę jeździc