Total War: Warhammer potwierdzony

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Re: Total War: Warhammer potwierdzony

Post autor: GrimgorIronhide »

debelial pisze:Myślę że Tilea, Estalia czy Kislev będą bazowo frakcjami, którymi nie da się grać. Obstawiam jednak, że frakcje będą mogły na tych rejonach werbować tamtejszych najemników, jak to miało miejsce we wcześniejszych totalwarach.
Też mi się tak wydaje, dostaną po kilka jednostek i tyle. Mimo to zawsze coś - porozjeżdżamy brudy Chaosu kislevicką Husarią! :mrgreen:

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Mega ;) Rozgrywka wydaje się miodna, a sądząc po grafice - mój lapek powinien dać sobie radę :)

Kerwantes
Mudżahedin

Post autor: Kerwantes »

Ja bezwzględnie muszę kupić nowego lapa. Już odkładam kaskę bo coraz bardziej widać że warto.

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Post autor: Entombet »

W dziedzinie total war AI nic sie niezmienilo jak widze, dumb as fuck.

Awatar użytkownika
Inglief
Mudżahedin

Post autor: Inglief »

Nie no kawaleria zajeżdżająca cię od tyłu już nie jest tą która szarżuje na pałę naprzód w linie pikinierów
"This quiet offends Slaanesh! Things shall get loud now."

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

Nie no, AI w Total War zawsze była... specyficzna. Zawsze ma swoje słabe momenty, szczególnie że odnoszę wrażenie, że twórcy AI nie nadążają za mechaniką. Np. w Empire z jednej strony komputer potrafi wykonać perfekcyjną flankującą szarżę kawalerią tak, że łamie mi jednym regimentem jazdy doświadczony regiment piechoty liniowej, po czym (w tej samej bitwie!) szarżuje kolejnym pułkiem wprost na baterię dział, pod ogniem dwóch regimentów piechoty...

W Rome 2 AI nie ogarnia z kolei LOS (ZAWSZE daje się zajść z flanki za linią wzgórza), i regularnie atakuje armiami lądowymi floty (onagery rulez). Jednak zazwyczaj nie popełnia w bitwie większych błędów, trzyma linię, koordynuje ataki...

Idę o zakład, że niesamowite rzeczy będzie się dało wyciągnąć w Warhammerze z tego, czego do tej pory w serii nie było - bohaterów, gigantów itp. I że AI będzie grało tymi jednostkami jak zwykle - tzn. jak dupa wołowa.

Awatar użytkownika
Dziad
Chuck Norris

Post autor: Dziad »

Podczas mojej długiej i nadal trwającej przygody z TW , grałem z wieloma graczami którzy dorównywali AI w kwestii szarż oraz budowania armii :D Inna sprawa że przebieg kampanii będzie jeszcze bardziej przewidywalny z racji mniejszej ilości frakcji niż w "historycznych " grach z tej serii.

Awatar użytkownika
Jan z Czarnolasu
Mudżahedin

Post autor: Jan z Czarnolasu »

Myślę, ze AI będzie służyło tylko do tego, aby sobie potrenować rozwijanie państwa i wypróbować potencjał jednostek.

Prawdziwe granie tylko w MP.

Widzę ogromny potencjał na kampanie 1vs1 oraz pojedyncze bitwy 3 armie vs 3 armie (po 120 regimentów na mapie - łącznie 12 000 ludzików). Spotykaliśmy się kiedyś ze znajomymi, aby pograć na lanie w mody na Medka II i NTW i było naprawę fajnie. Tu może być nawet lepiej :)
Dziad Zbych pisze:Podczas mojej długiej i nadal trwającej przygody z TW , grałem z wieloma graczami którzy dorównywali AI w kwestii szarż oraz budowania armii :D Inna sprawa że przebieg kampanii będzie jeszcze bardziej przewidywalny z racji mniejszej ilości frakcji niż w "historycznych " grach z tej serii.
No nie za bardzo.

To, że w podstawce będzie dostępnych 5 nic nie znaczy. Po prostu inne będą niegrywalne (Bretonnia) albo pojawią się w DLC (Skaveni).

Poza tym w ramach każdej z ras będzie po kilka frakcji np. Imperium to będzie w praktyce tylko Reikland. Pozostałe prowincje będą osobnymi (niegrywalnymi) państwami. Krasnoludy również będą rozbite na kilka frakcji. Tak samo Zielonoskórzy czy Bretończycy.

Będzie kilkadziesiąt większych lub mniejszych frakcji już na samym początku zgrupowanych w kilka kręgów kulturowych (Imperium, Krasnoludy itd.). A potem dojdą DLC, które co najmniej podwoją kontent dostępny w podstawce.
Nikt nie da nam zbawienia.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Obrazek

Premiera 28 kwietnia.

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Ommommmom =D>
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Zajebiście :)
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Jan z Czarnolasu
Mudżahedin

Ostatnio wyszło parę tytułów w uniwersum WH:
1. Vermintide
2. Mordheim: City of Damned
3. Seria Dawn of War.

W kolejce czekają:
4. Total War: Warhammer (dwa duże dodatki do TW: Warhammer + liczne pomniejsze DLC + mody)
5. Gothic.
6. Man O' War: Corsair

W perspektywie roku mamy właściwie premiery 4 gier z uniwersum Warhammera Fantasy nadających się do grania w MP i do tego kilka w realiach 40k.

Być może uzasadnione byłoby utworzenie jakiegoś miejsca w sieci (dział forum, osobne forum, grupa na facebooku), w którym umawialibyśmy się na wspólne granie, kampanie, turnieje? Na steamie jest promocja na Mordheim i zastanawiam się nad kupnem, ale razi mnie słaba AI i to skąd znaleźć sparingpartnerów :)

Co o tym sądzicie? Warto byłoby utworzyć takie środowisko, bo potencjał growy nigdy nie był tak bogaty. Brakuje tylko jakiegoś singlowego rpg na miarę Skyrima i Wiedźmina :) Nie zdziwiłbym się gdyby w tym roku taka produkcja została zapowiedziana....

Awatar użytkownika
Jan z Czarnolasu
Mudżahedin

https://www.facebook.com/groups/137292316328186/

Jak ktoś chciały rozegrać kampanię w Warhammerze albo poumawiać się na bitwy w WTW, Mordheim albo Gothica (po premierze) to zapraszam do mojej grupy na fb :)

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Post autor: Entombet »

Jan z Czarnolasu pisze:Ostatnio wyszło parę tytułów w uniwersum WH:
1. Vermintide
2. Mordheim: City of Damned
3. Seria Dawn of War.

W kolejce czekają:
4. Total War: Warhammer (dwa duże dodatki do TW: Warhammer + liczne pomniejsze DLC + mody)
5. Gothic.
6. Man O' War: Corsair

W perspektywie roku mamy właściwie premiery 4 gier z uniwersum Warhammera Fantasy nadających się do grania w MP i do tego kilka w realiach 40k.

Być może uzasadnione byłoby utworzenie jakiegoś miejsca w sieci (dział forum, osobne forum, grupa na facebooku), w którym umawialibyśmy się na wspólne granie, kampanie, turnieje? Na steamie jest promocja na Mordheim i zastanawiam się nad kupnem, ale razi mnie słaba AI i to skąd znaleźć sparingpartnerów :)

Co o tym sądzicie? Warto byłoby utworzyć takie środowisko, bo potencjał growy nigdy nie był tak bogaty. Brakuje tylko jakiegoś singlowego rpg na miarę Skyrima i Wiedźmina :) Nie zdziwiłbym się gdyby w tym roku taka produkcja została zapowiedziana....
.
Z tego wszystkiego interesowal mnie tylko Gothic ktory sobie czeka na steam koncie na premiere :).

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Teraz dopiero zobaczyłem jak to wygląda kiedy trebki strzelają :shock: :twisted:
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Dożywotni szacunek za pomysł z Dammaz Kron jako listą misji dla Krasi :o

Awatar użytkownika
Chomikozo
Chuck Norris

Post autor: Chomikozo »

GrimgorIronhide pisze:Dożywotni szacunek za pomysł z Dammaz Kron jako listą misji dla Krasi :o
Też jestem w szoku, że te drony z Creative Assembly wpadły na tak dobry pomysł :) Gorzej, że najpewniej spieprzą wykonanie i będzie trzeba czekać na mody.
Prawdziwy krasnolud gardzi słonecznikiem.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Jak dla mnie to na każdym kroku widać, że za gierkę wzięli się ludzi, którzy naprawdę lubią Warhammera. Widać to w każdym podcast'cie o młotku :D
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

ODPOWIEDZ