9th Age

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Re: 9th Age

Post autor: Blaesus »

Na razie widziałem ogólnie niezadowolenie względem każdego Army Booka, ale nie widziałem w porównaniu do całości.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Tak to jest jak się zabiera dzieciom zabawki.
Ale to było do przewidzenia. ABC które porobily najbardziej gięte książki teraz muszą przyjąć najwięcej cięć.

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

To tak jak dać dzieciakom różną ilość cukierków, a następnym razem dać wszystkim tyle samo (ile dano tym co miały w miarę niewiele) :)

Wcześniej rozpuszczone dzieciaki na pewno będą oburzone :)

Cóż, człowiek łatwo się przyzwyczaja do luksusu.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Nie łudźcie się że każdy teraz dostanie po tyle samo cukierków - dalej będą różnice - tylko inne armie będą przodowały po prostu...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nie kazdy po tyke samo, ale mozliwe, ze mniejsze roznice beda.

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

kałpokutapolipsa :mrgreen:

ajt
Kradziej

Post autor: ajt »

Na TWF przegłosowali jednym głosem, że na ETC budynki będą wg zasad 9th (nie będą impassami).

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Jest sneak-peak lizaków. Trujące plujki w specjalach.

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

kurka wodna czekam i czekam na moje demony na mono cinczu....

eh emocje jak przy gotowaniu ziemniaków!

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Lizaki dostały nieźle po mordzie :) I to prawie w każdym punkcie. Po części na pewno słusznie.
Diabeł tkwi w szczegółach, ale trochę przykro płacić 5pkt teraz za ws2 t2 bez poisona.
Czyżby jednak dopięli swego i zmuszą do wzięcia saurusów :D

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Właśnie tak czytam te info i nie wiem czemu aż tak zostały pocięte. Niektóre złożenia były naprawde mocne ,ale pewnych rzeczy nie powinni ruszać.
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Wywalenie skink hunterów z core i zabranie poisonów z javelinów u skink braves to kardynalna zmiana charakteru armii. Nie podoba mi się to.
Obrazek

Awatar użytkownika
Abrasus
Falubaz

Post autor: Abrasus »

Shino pisze:nie kazdy po tyke samo, ale mozliwe, ze mniejsze roznice beda.
+1

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

o! zapomnialem o vc.

Czasami roznice beda wieksze :/

Awatar użytkownika
Radagas
Wałkarz

Post autor: Radagas »

Odoamar pisze:Ale przecież to masz, w Age of Sigmar - przynajmniej do tego zmierza. To jest temat poświęcony 9th Age a nie 9ed.

Więc nie ma co biadolić tylko czekać na oficjalny update. Osobiście jestem ciekaw tych wszystkich zmian punktowych.

Age of Sigmar to śmieszny skirmisz ala Flash Gordon, a nie zabawa w klocki ala Tolkien. Zasadnicza róznica. I sentyment to nie biadolenie [-X

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

+1 Radagas

Tutaj nawet nie chodzi o system, który jest badziewny. Ja jestem maniakiem Imperium, więc teoretycznie powinienem być podjarany super wojownikami Sigmara? No jednak nie...
Przyznam, że miałem nadzieję, że wydadzą coś z czasów Sigmara prędzej, gdy nie był jeszcze bóstwem...

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

A ja się zastanawiam jak to jest, że wszystkie armie dostają mocno po tyłku, a krasnoludy praktycznie same cukierki :)
Niby powinienem się cieszyć, ale tak jak Okoń wspomniał - przez ten cały balans armie tracą swój klimat, nagle krasnoludzkie strzelanie robi się naprawdę badziewne, brodacze dostają magię (naprawdę?!) ich zdolności tłumienia magii stają się słabsze w porównaniu do reszty armii(niezły żart!), ale za to ich piechota dostaje turbo boosta i nagle wyrastają na drugich wojowników chaosu, tyle, że upośledzonych, ponieważ bez prawdziwych czarodziejów i potworów:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Tutaj fluffowo faktycznie coś nie gra. Chyba jest ogólne założenie osłabienia machin lub zmniejszenia ich liczebności?

Na pewno krasie powinny dobrze się prać, akurat magia mi się podoba, to i tak są boundspelle. bonus do dispel mają +1 tak jak inni 2lv magowie (zupełnie jak w 8thed +2).
Jeśli jednak spojżeć na przedmioty magiczne, to faktycznie sprzęt antymagiczny jest słabszy, dodatkowo nie można mnożyć dispel scrolli

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

I dobra nie ma unikania magii :mrgreen: Każdy ma jednego dispella styka :P no ale maszyny powinni kraśkom zostawić

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Tym bardziej, że w nowym update'cie jeszcze nerfią Irondrake'ów i Marksmenów, chociaż i tak mało kto na nich grał :P Ich argumentem jest niby to, że nie chcą powrotu starego 8ed gunline'u, ale jednak gunline to powinien być chleb powszedni krasnoludów, tak samo jak lizaków czy elfów chlebem powszednim jest faza magii, a na ten moment całkowicie zabierają opcję takiej gry brodaczom. Nie podoba mi się kierunek w jakim idzie to wszystko, no ale pożyjemy zobaczymy :)
Obrazek

ODPOWIEDZ