9th Age

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Odoamar
Wodzirej

Re: 9th Age

Post autor: Odoamar »

Wszystko się spłyca i równa do jednego poziomu. Mam nadzieję, że to w pewnym momencie się zatrzyma bo armie przestaną się wyróżniać na tle innych.
Obrazek

Awatar użytkownika
beszcza
Chuck Norris

Post autor: beszcza »

mam wrażenie, że zaczyna iść to bardziej w stronę szachów niż warhammera... Może się to skończyć szach matem z strony graczy...

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Nie wiem gdzie wy te szachy widzicie. W różnorodności armii na pewno nie, w sile raczej też "jeszcze" nie.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Po review bestii (sneak peak wkrótce) moge powiedzieć, ze balans wewnętrzny z dobrego zrobił sie bardzo dobry. Mam nadzieje, ze w innych armiach bedzie podobnie. Uszy do góry :) Tak zbalansowanego battla jeszcze nie było!
I pamiętajcie, to bedzie wersja 0.99. Ostateczne babole jeszcze beda wyłapywane przez pare tygodni.

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Bedziesz miec kolatka ten amulet anty potworowy czy nie?
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

W SE balans wewnętrzny jest do dupy - do tej pory strzelanie >>>> wszystko inne a teraz będzie na odwrót :) co do tego jaki będzie zewnętrzny to się okaże - jestem dobrej myśli.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

Ktoś wie coś na temat szczurów może? Wolałbym się nie przekopywać teraz przez wszystkie thready, bo wyleciałem z obrotu, a jest tego multum :?
Liczę na uprzejmość ludzką, niech ktoś proszę przybliży mi znane info o feedbacku na ten book i zmianach które są ewentualnie planowane 8)

Nargh
Chuck Norris

Post autor: Nargh »

Generalnie panuje polityka morda w kubeł i nie bulgotać. Nie śledzę wątków jakoś szczególnie intensywnie. Nie mniej, ABC przebąkuje, że Vermin Daemon pozostanie bez zmian. Zapewne będą kombinowali coś z dzwonem. Wiodąca myśl to wywalić tabelę (i tak robili je kiepskie) i dać jakieś trwałe buffy (w tym czary 360*). Jest też jasna deklaracja na jednej ze stron, że Vermin Ogry dostaną buffa, choć nie chcą powiedzieć jakiego. Przypuszczam, że oddadzą regenkę (wpierw twierdzili, że zabrano ją celowo w myśl większego planu Przedwiecznych, potem stwierdzili, że przez pomyłkę ktoś skreślił im zasadę...) a w zamian dowalą koszt punktowy który i tak wyeliminuje oddział z gry.
Można tez przypuszczać, że w myśl zasady "co często jest wystawiane, to idzie do nerfa" zetną jezaile i weapon teamy. Nie, żeby były jakieś OP, ale przy braku solidnego CC zostają jedyną opcją na grę. Wątpię jednak by ktoś o tym pamiętał. Pozostaje mieć tylko nadzieję, że po kastracji całego roju z grudnia dadzą sobie już spokój z dalszym nerfieniem.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Ja nie wiem że jeszcze nie ma oficjalnego updajtu a ludzie już narzekają...
Po mało optymistycznych doniesieniach na temat WoChu nie rozrywam jakoś koszuli na Rejtana.
Zobacze to ocenie. Niektórzy ludzie się chyba nie przestawili na to że nie wydaje tego GW i nie są skazani na klika lat grania na słabym podręczniku.
Inna sprawa że rzadko można usłyszeć opinie że ktoś jest w 100% zadowolony (poza Kołatą i pewnie kilkoma innymi osobami) ot taka mentalność chyba :)
Obrazek

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Najważniejsze info to to że za 1-2 tygodnie wszyscy będą mieć wersje 0.12.
Wtedy będzie można mówić konkretniej. Teraz wiadomo że spychacz pracuje na całego i stara się to wszystko wyrównać.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Na forum WoDG poszła fama, że planują wypuścić update 0.12 8 marca, czyli za 4 dni. Zostaje jeszcze kwestia obsów, ale znając ich będą naciskali na szybszą publikację niż dopracowany w 100% produkt, bo i tak zmiany jeszcze będą. Sądzę, że do 10 marca dostaniemy gotowy update. Co w nim będzie? Trzeba czekać.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
efferus lupus
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: efferus lupus »

Prezent na dzień kobiet:) czy poza zmianami w poszczególnych armiach planowane są zmiany w podręczniku głównym ?

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Zmiany będą również w podręczniku głownym jak i w zaklęciach - to co widziałem w dyskusji oceniam bardzo na plus.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Wiadomo coś więcej jakie zaklęcia lub domeny będą zmienione?
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

wokrze
Kradziej

Post autor: wokrze »

No wlasnie? Te zmiany w zakleciach brzmia intrygujaco. Mozesz powiedziec cos wiecej, Laik?

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Zmian będzie bardzo dużo - w większości domen coś się zmieni - kilkadziesiąt zaklęć się zmieni (casty/działanie/zasięgi), kilka atrybutów

Patrząc na to ile booków jest już skończonych to na dniach możemy się spodziewać premiery :) .

ajt
Kradziej

Post autor: ajt »

Teoretycznie już nawet wszystkie są gotowe. Może jakieś poprawki będą, ale jest szansa, że tego 8 marca to wyjdzie;)

Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

Post autor: Klaudel »

We can't stop here. This is bat country.

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Klaudel pisze:wypuścili nowe karty magii

http://www.the-ninth-age.com/index.php? ... gic-cards/

enjoy :)

Taaa...mam zakaz wstępu :/
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

kangur pisze: Taaa...mam zakaz wstępu :/
U mnie też a z 3 minuty temu jeszcze był dostęp...:)

ODPOWIEDZ