Elves of Darkness czyli DE w 9th Age
Moderator: Yudokuno
Re: Elves of Darkness czyli DE w 9th Age
Sisterki sa mega za drogie.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
A no dlatego że, tak wychodzi w pkt przy dwóch lordach klepaczach zostaje co najwyżej gola 3lv bez scrolla - to tak a propo zbicia argemuntu Janusa ze u nas sie to miescie.Okoń pisze:Pokrętne porównanie. Dlaczego przywilej posiadania scrolla przypisujesz małym czarodziejkom, jak gołe 2x2 lvl i 1x3 lvl wychodzą punktowo tak samo?Glegut pisze:Jesli pytasz o to czym wspanial Janus to odpowiadam -nie.
Lepiej miec 2 Male suki z lv 2i scrolem niż duza z 3lv bez scrolla:)
Nie nie miesci i dlatego lepiej miec 2 x 2 z scrolem niz 3lv bez, kumasz ?
Na pedziach już niestety nie:)Okoń pisze:Bez odpowiedniego kontekstu takie twierdzenie nie ma najmniejszego sensu.
Wszystko zależy od rozpiski. 2 lordów klepaczy na wypasie na kucach spokojnie mieści się nawet z 4 lvlem ze scrollem.
no jestem po pierwszej dawce nowego i przyznam, że koszty mnie trochę zbiły z tropu. i didn't see it coming
poza tym całkiem spoko. tylko Amulet of Spite do dupy (znów komuś.zabrakło odwagi).
ktoś już obczaja rozpę na sisterkach ze skirmishem z +1M i trzema ukrytymi assassynami. dobre, ale też będzie kosztować
ogólnie - trza się będzie nauczyć grać na MSU. takie jest życzenie RT!
poza tym całkiem spoko. tylko Amulet of Spite do dupy (znów komuś.zabrakło odwagi).
ktoś już obczaja rozpę na sisterkach ze skirmishem z +1M i trzema ukrytymi assassynami. dobre, ale też będzie kosztować
ogólnie - trza się będzie nauczyć grać na MSU. takie jest życzenie RT!
We can't stop here. This is bat country.
oj tam oj tam jest kilka mocnych kombosów:)
Grunt ze koszty pkt tych kultów to jakas padaka jest i ktoś musiał ćpać coś mocnego
Przykład: 140 Lord + 20 koń + 10 barding + 20 Cult of Yema + 25 mozliwość biegania /robienia free reform = 205 pkt za gołego elfika to troche sporo...
A to dopiero początek kosztów bo każdy bohater musi mieć na sobie Cult no i oddziały rownież np takie warlocki
B-I-E-D-A
Gdzie Dark Raidersi z mozliwością bycia scoring unitem kosztem Fast Cavalary? Nie będe znów płakać ale to frustrujące że WoCH czy nawe Wood Elfiki mogą zrobić sobie z lekkiej kawaleri - koniki z 3+ SV dzięki czemu moga scorować.
Nie lubie być zmuszany do rozwiązań które wpycha mi się na siłe...
Czy naprawde ABC z RT osiagneli cel pt: zachować balans wewnetrzny aby każda jednostka była wystawialna?
- nie nie sądze
EDIT: Cult Nabh będzie spoko opcją jak ktoś zamierza grać w corach 2 x 30 Witchek. Wtedy stary dobry hate+poison zrobi robote
Grunt ze koszty pkt tych kultów to jakas padaka jest i ktoś musiał ćpać coś mocnego
Przykład: 140 Lord + 20 koń + 10 barding + 20 Cult of Yema + 25 mozliwość biegania /robienia free reform = 205 pkt za gołego elfika to troche sporo...
A to dopiero początek kosztów bo każdy bohater musi mieć na sobie Cult no i oddziały rownież np takie warlocki
B-I-E-D-A
Gdzie Dark Raidersi z mozliwością bycia scoring unitem kosztem Fast Cavalary? Nie będe znów płakać ale to frustrujące że WoCH czy nawe Wood Elfiki mogą zrobić sobie z lekkiej kawaleri - koniki z 3+ SV dzięki czemu moga scorować.
Nie lubie być zmuszany do rozwiązań które wpycha mi się na siłe...
Czy naprawde ABC z RT osiagneli cel pt: zachować balans wewnetrzny aby każda jednostka była wystawialna?
- nie nie sądze
EDIT: Cult Nabh będzie spoko opcją jak ktoś zamierza grać w corach 2 x 30 Witchek. Wtedy stary dobry hate+poison zrobi robote
Jest mega spoko
Nawet nie wiem czy nie lepiej Kijowe jest to że jak generał należy do kultu to bohaterom tez trza wykopywać ten sam kult
Assasyni są przez swój koszt tak znerfieni że nie widzę możliwości ich brania
Jak rozumiem jeśli bohater z kultem nabyth siedzi w oddziale z blood bannerem to nie dość ze przerzuca pały to jescze 2 ?
Nawet nie wiem czy nie lepiej Kijowe jest to że jak generał należy do kultu to bohaterom tez trza wykopywać ten sam kult
Assasyni są przez swój koszt tak znerfieni że nie widzę możliwości ich brania
Jak rozumiem jeśli bohater z kultem nabyth siedzi w oddziale z blood bannerem to nie dość ze przerzuca pały to jescze 2 ?
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
nie, bo jak ma Cult to nie ma KI. a.tylko modele z KI dostaja ten przerzu.
@Glegut dwa klocki z frenzy? to się może źle skończyć. grałem na jednym i ten przymusowy overrun/gonienie czasami nieźle mieszał szyki.
Assassyn to niezła zagwostka. licho wie, jak go teraz pożądnie złożyć. pewnie bloodroot i potka siły. albo ten nowy mieczyk dla herosów. w każdym razie skończy się ich spamowanie.
ale dla mnie zwycięzcą jest champion TG z Beast Bane Halberd. co za fluff!
@Glegut dwa klocki z frenzy? to się może źle skończyć. grałem na jednym i ten przymusowy overrun/gonienie czasami nieźle mieszał szyki.
Assassyn to niezła zagwostka. licho wie, jak go teraz pożądnie złożyć. pewnie bloodroot i potka siły. albo ten nowy mieczyk dla herosów. w każdym razie skończy się ich spamowanie.
ale dla mnie zwycięzcą jest champion TG z Beast Bane Halberd. co za fluff!
We can't stop here. This is bat country.
Nieprawda Proszę doczytać zasadyKlaudel pisze:nie, bo jak ma Cult to nie ma KI. a.tylko modele z KI dostaja ten przerzu.
Jest napisane że nie mogą korzystać z KI ale go nie tracą a opis sztandaru jest taki że jednostki z KI mogą przerzucać 1 i 2 na ranienie a nie że zamiast 1 mogą 1 i 2
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Jak widzę to raczej bawili się z Cultami... A wcześniej kilka osób pisało by wywali Culty i bardziej skupili się na wewnetrznym balansie.Czy naprawde ABC z RT osiagneli cel pt: zachować balans wewnetrzny aby każda jednostka była wystawialna?
Powiedz mi jedno - na forum t9a pan Joker pisał, że Cult Army nie ma być zdecydowanie lepsza od zwykłej. Z tym bym się zgodził gdyby nie to, że to zbyt dużo kosztuje (przymusowe bonusy dla wszystkich bohaterów - okrojona magia dla Yemy i brak możliwości wzięcia Beast/Fleetmastera, utrata KI i inne dodatkowe koszty).
Ciekawe czy ktokolwiek weźmie Dread Guardians za 3(!) pkty za model.
Na papierze wszystko fajnie wyglada... na ostatnim turnnieju zagralem na mantysi, 3 altarach i 2 hydrach i skutecznie zostalem wyleczony z LT... Spalona szarza, ostrzal, uwalony ward i do piachu... albo zostawalo takie cos na ostatnim woundzie i nie bylo wiadomo co z tym zrobic...kangur pisze:ale bardziej interesuje mnie opcja tanich cold one chariots dla bohaterów .
Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15