PMOTM6 - Chaos Dwarfs

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

PMOTM6 - Chaos Dwarfs

Post autor: Treevill »

Niestety musialem robic fotki pozyczonym aparatem i nie mialem czasu na nauczenie sie dokladnie wszystkich jego funkcji ....

w rzeczywistosci czerowone rozjasnienia sa bardziej widoczne

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Teogonista Niku
Wałkarz

Post autor: Teogonista Niku »

Heh Chaos Dwarfy mają smieszne czapki,takie kapelutki przypominają mi MR Nucleara z komiksów o Freedom Force :)

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Rzuć jakiegoś black inka na kolczugi i będzie od razu lepiej :P

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

to to nie ma kloczug tylko luske ;P podstawki - bardzo fajne(sam takie robie u swoich chaos dwarfow ;) ), kolorstyka - typowa, oklepana, modele - do dupy, mogles chociaz jakas konwersje zrobic(chociazby jakis FCG)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Sykstus pisze:Rzuć jakiegoś black inka na kolczugi i będzie od razu lepiej :P
O, popieram kolegę.

Łuska, czy kolczuga, przydałoby się tam coś.

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

a ja tam lubię te plastikowe ChaDeki... kolczugom faktycznie przyda się dopieszczenie, poza tym ślicznie :)

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Racja zbroje musza byc poprawione! Wez jakiego inka czy cos... Narazie sa tylko pokolorowane... :wink: Szkoda tez ze atak klonow... Mogles cos z nimi zrobic... BTW: fjane podstawki... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Yori
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Yori »

Mnie się bardzo podoba Twój regiment, szczególnie ciekawie się prezentują podstawki, gdy skończę swoją armię Krasnoludów na 2000 pkt. - wówczas mam zamiar ruszyć swoje figsy Chaos Dwarfów, których dziś jeszcze się na siłach, aby je tknąć... zbyt cenne są :wink:

Jeśli idzie o konwersje - chaos dwarfy są dziś tak trudne do zdobycia, że same w sobie są unikalne, konwersje to można robić z krasnoludów ze Skull Passa, ale konwertowanie tych zabytkowych mroczniaków uważam za profanację.

Kawał porządnej roboty, już dawno nie widziałem pełnego regimentu oryginalnych chaos dwarfów, a nie konwersji właśnie.

Co do przyciemnienia łuski - chyba warto byłoby, to przysporzyłoby im wiarygodności, w końcu żyją terenach wulkanicznych, gdzie nie łatwo jest utrzymać zbroję na wysoki połysk.

Ale nie jest to obowiązkowe, w tej formie zachowują konwencję Chaos Dwarfów z połowy lat dziewięćdziesiątych, tak się ich wtedy malowało, aż się łza w oku kręci.

Dla mnie bomba, tak trzymaj. HASHUT !!!

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Yori pisze:Jeśli idzie o konwersje - chaos dwarfy są dziś tak trudne do zdobycia, że same w sobie są unikalne, konwersje to można robić z krasnoludów ze Skull Passa, ale konwertowanie tych zabytkowych mroczniaków uważam za profanację.
normalnie z ust mi wyjął!
HASHUT !!!
o! tak właśnie!

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Co wy macie ostatnio z tymi plastikowymi klonami!?
Dobry tabletop.

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

jak robiłeś błyskawice na tarczach? i lawę na podstawkach?

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Atakują klony!!Będa nas miliony.

Coś widze że Chadecja coraz popularniejsza.

Regiment przyjemnie się prezentuje ale modele to brzydale.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Pytanie za 1000 punktów:
Gdzie można kupić plastikowe ChD? :wink:

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

allegro/ebay ;)

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

nie robilem konwersji bo te figurki byly juz malowane (kupilem na ebay) a pozatym wolalbym zeby byli oryginalni ... inka dalem ale chyba zabardzo pozniej rozjasnilem mitrilem ... a pozatym to plastik z ktrorym nie nialem zamiaru sie za bardzo bawic w jakies tam szczegulowe malowanie ... teraz juz tylko kupuje metale bo faktycznie kichowate sa te plastiki z 5 ed ... fajnie tez sa te CD z przed 5 ed i nie sa takie dregie na ebaju ...

poprawie te zbroje luskowe ... ale nie teraz ... chwilowo mam ich dosc

GreatTaurus ; blyskawice to banal ... poprostu pomalowalem je na czarno i dodalem kontur przyciemnionym codex gray
co do lawy to - red gore , 1/2 red gore i 1/2 blood red , blood red , 1/2 blood red i 1/2 sunburst yellow i na koncu sunburst yellow
Ostatnio zmieniony 1 gru 2007, o 18:07 przez Treevill, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

1.nie są kichowate.
2.jak czasem brakuje modeli do oddziału blundich, sprawdzają się doskonale jako pozostałe szeregi.

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Post autor: Artek'sWorkshop »

nom, figurki bardzo fajne, achh te czapki:P

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Napisalem "kichowate" bo nie maja takiej szczegolowosci co pozostale CD ale taki jest urok plastikow ... mimo wszystko my wielbiciele CD i tak uwielbiamy nasze CD ... nawet plastiki

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

A ja tam mam całą armię skonwertowaną, nie żebym starych nie lubił...są cholernie trudne do zdobycia Yori spróbuj trochę pokonwertowac, ja swoją armię robiłem ponad rok łącznie z malowaniem, wierz mi nie tylko ze skull passa (z tego tylko kilkunastu blundich)...

Yori
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Yori »

Szczerze mówiąc jak zobaczyłem ceny na ebayu, to już jestem bardziej skłonny do konwersji, ale oczywiście z umiarem, żeby chłopaki nie stracili swojej miodności :) Absolutnie czapki zostają :) Jestem także zainteresowany konwertowaniem gobosów na hobgobliny, gdyż są to tanie typy, a figurek jest mało w związku z tym jest to konieczne, by nie wiało nudą :)

ODPOWIEDZ