Nowe modele od GW

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Luczi
"Nie jestem powergamerem"

Re: Nowe modele od GW

Post autor: Luczi »

tiny pisze:
Figsy jak figsy, jednym się będą podobać, innym nie. Mnie osobiście przeraża wzrost cen. To już nie jest podwyżka w stylu "z 100 na 125". Niedługo byle mag będzie stał 2 stówki. A miał być niższy koszt wejścia.. tiaaa..
No akurat zestawy startowe sa teraz dużo tańsze, a taki Virulent horde za 380zł to dużo lepszy deal niż odpowiedniki all in one do warmachine/hordes.
To akurat prawda, wszystkie nowe startery są bardzo korzystne cenowo. Nawet lepiej wychodzą niż bataliony.
He. BM.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Najwidoczniej tym "Januszom Biznesu" z GW chodzi o to, aby nowy gracz nie musiał kupować od razu armii do Warhammera za 2000zł na start, tylko mógł wejść w Age of Sigmar z Boxem i Bohaterem za 300zł. Nie zmienia to faktu, że w porównaniu do innych Skirmishy wypada blado :wink:
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Dziad
Chuck Norris

Post autor: Dziad »

Azurix pisze:Nie zmienia to faktu, że w porównaniu do innych Skirmishy wypada blado :wink:
Jak znajdzie się dobry sklep z bistami to w Mordheima można zacząć grać po wydaniu ok.80-90 zł :wink:

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Wolsung to przykładowy system, który według mnie charakteryzuje się prostymi zasadami i jest idealny do gier przy piwie, czyli realia Age of Sigmar, jak to ujmują zwolennicy. Tam, kupując Starter, masz kompletną frakcję na średni format (największe potyczki to dwa razy taki rozmiar bandy), a kosztuje to 100zł bez kombinacji żadnych. Dopóki szeryfowie z Nothingham tego nie przebiją, to zamierzam wrzucać na nich ile się da :wink:
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

tiny
Chuck Norris

Post autor: tiny »

Nie zmienia to faktu, że w porównaniu do innych Skirmishy wypada blado :wink:
Ale pod jakim względem? Zasad jak najbardziej ale stosunek ceny do jakości modeli mają najlepszy.

Kerwantes
Mudżahedin

Post autor: Kerwantes »

Stan pisze:Kerwantes a miałeś je w ręku :P?
Idealne na chosenow, tych metalowych też ciężko było ustawić.
Tutaj masz zdjęcia na 25x25:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=50002
Miałem i nawet kleiłem, problem się robi kiedy chcesz zmontować większy regiment tak żeby wszyscy stali podstawka z podstawką.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

tiny pisze:
Nie zmienia to faktu, że w porównaniu do innych Skirmishy wypada blado :wink:
Ale pod jakim względem? Zasad jak najbardziej ale stosunek ceny do jakości modeli mają najlepszy.
A infinity? Modele zdecydowanie tańsze jeśli bierzemy pod uwagę powiedzmy herosi GW vs to co gra w Infinty. W metalu, stokroć ładniejsze itd. (oczywiście GW ma też dobre modele i te wyżej są całkiem w pytkę jak na ostatnie wyczyny).
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Ale mi akurat klimat Infinity w ogóle się nie podoba. Niezależnie od jakości modeli, nigdy mnie ten system nie interesował.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Zeszliśmy z tematu, ale ja od siebie polecam Guild Ball, gra zdobyła popularność na całym świecie od UK przez USA po Australię.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
ninjaska
Chuck Norris

Post autor: ninjaska »

Kerwantes pisze:
Miałem i nawet kleiłem, problem się robi kiedy chcesz zmontować większy regiment tak żeby wszyscy stali podstawka z podstawką.
Przebrnalem juz przez tyle 'nieustawialnych' regimentow (Bloodletters!), ze zaczalem kleic figurki na wiekszych podstawkach, cos a la filler. Typu na kawalersjkiej 1 typ. Albo na 50x50 trzech. Ani w rozgrywce, ani wizualnie preszkadza, a przynajmniej figurki mozna poustawiac. Tu akurat fajny patent ma KoW.
Obrazek

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Awatar użytkownika
Dziad
Chuck Norris

Post autor: Dziad »

:shock: Mimo że od dawna nie kupuje nic na stronie GW ale wygląda to trochę dziwnie. Ale mimo tego jestem ciekawy tych nowych modeli.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Nuuuda, 3/4 tych figurek można kupić taniej w metalu niż u nich w finecaście.
Jak ktoś chciał mieć wszystkich bohaterów do swojej armii to pewnie ma ich od dłuższego.
Jak nie chciał to nie zasmuci go że ubywa kilka wzorów dreadlorda czy lorda he.

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Tylko z tego co ja widzę, to oni unicestwiają mnóstwo modeli... boxy plastikowe itd.

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Mimo to ceny i tak wyższe niż kiedyś.
GW, we let you die, just like that, slowly...
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

argh
Wałkarz

Post autor: argh »

Galharen pisze:Mimo to ceny i tak wyższe niż kiedyś.
To jest groźba/obietnica na którą w internetach można trafić od lat. Jakoś panowie z GW niezbyt się przejmują.

Co do wyprzedaży - klasyczne czyszczenie magazynu z przedmiotów które albo nie schodzą albo już nie będą produkowane. Nie wiem czemu to dziwi.

Tak na marginesie - ktoś ma gdzieś zapisane ile kosztowały wyprzedawane modele jak wchodziły?

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Dawno dawno temu w odległej galaktyce z tego co pamiętam box archerów albo/i spearmenów kupiłem za 89zl. W cytadeli albo bardzie chyba.
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

argh pisze:
Galharen pisze:Mimo to ceny i tak wyższe niż kiedyś.
To jest groźba/obietnica na którą w internetach można trafić od lat. Jakoś panowie z GW niezbyt się przejmują.

Co do wyprzedaży - klasyczne czyszczenie magazynu z przedmiotów które albo nie schodzą albo już nie będą produkowane. Nie wiem czemu to dziwi.

Tak na marginesie - ktoś ma gdzieś zapisane ile kosztowały wyprzedawane modele jak wchodziły?
moj pierwszy kupiony box kosztowal 90 zl. 19 orkow w nim bylo ;]
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

https://www.games-workshop.com/en-PL/Go ... -Champions

Obsmarkałem się ze śmiechu z tą ceną. A później przypomniałem sobie, że kupiłem Fey Enchantress za 125 zł :(

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Niepełny regiment z trzema piechociażami prawie za 300zł - brawo!

Ja naprawdę myślałem, że będzie bez tej dwójki z przodu.

W sumie Slaughterpriest ma ponad 4cm wzrostu, więc jest wielkości ogra.

ODPOWIEDZ