Katapulta Khemri....Czy moze.....
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Katapulta Khemri....Czy moze.....
Hejo;):)....
Mam takie pytanie, wsumie ciekawi mnie:):)...
Czy katapulta Khemri ktora strzela w magi i rzuci 5 na misfire... to czy moze strzelic w fazie strzelania normalnie:)?... Przytaczam 2 teksty z rule:)...
<br>
Jest napisane ze nie moze strzelic w tej turze, ale w przyszlej moze:).. a tura dzieli sie na fazy, a nie odwrotnie:):)...
Bylo pare glosow ze moze i pare ze nie;):)...
Mam takie pytanie, wsumie ciekawi mnie:):)...
Czy katapulta Khemri ktora strzela w magi i rzuci 5 na misfire... to czy moze strzelic w fazie strzelania normalnie:)?... Przytaczam 2 teksty z rule:)...
<br>
Jest napisane ze nie moze strzelic w tej turze, ale w przyszlej moze:).. a tura dzieli sie na fazy, a nie odwrotnie:):)...
Bylo pare glosow ze moze i pare ze nie;):)...
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
a czy przypadkiem w AB do TK, tudzież w erracie lub FAQ nie ma coś na ten temat napisane? i'll go and check.
EDIT:
nic nie znalazłem, ale tak na chłopski rozum - niby dlaczego by nie mogła w fazie strzelania strzelić normalnie?
EDIT:
nic nie znalazłem, ale tak na chłopski rozum - niby dlaczego by nie mogła w fazie strzelania strzelić normalnie?
Przy opisie smittinga pisze, że jest to dodatkowa faza strzelania i to w niej sobie nie strzelisz. W RB pisze jak pisze bo nikt inny sobie strzelić w magii nie może. Jakby pisało, że nie strzeli w tej fazie strzelania, to by się ludzie pytali czy mogą sobie w takim razie potem strzelić w fazie combatu.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
jest zaznaczone przecież ze nie strzeli do końca TURY więc jeżeli masz pecha w czasie magii to niestety ale sobie "postrzelałeś"
to nie jest interpretacja zasad...poprostu niektórzy chcą naginać zasady na swoją korzyść i tyle...w zasadzie taka rozmowa jest niepotrzebna...na turnieju jest sędzia a grając towarzysko to sami się dogadają ludzie....(chyba )
to nie jest interpretacja zasad...poprostu niektórzy chcą naginać zasady na swoją korzyść i tyle...w zasadzie taka rozmowa jest niepotrzebna...na turnieju jest sędzia a grając towarzysko to sami się dogadają ludzie....(chyba )
jest zaznaczone ze nie strzeli w tej turze tak? czyli katapulta jest uziemiona (teoretycznie) od początku ruchów do końca wszystkich walk Itp. w praktyce wygląda to tak że nie strzeli w magii(bo misfire) ani w shootingu bo tak mówi RBmysza82 pisze:Hmm:)... no ok:)... czyli jak mozna strzelic to oki;)... a czy to jest nadinterpretacja, to mi wydaje sie ze nie:):)... poniewaz miedzy slowem Turn a phase jest roznica;):)...
przynajmnej tak to wygląda na logiczne myślenie...tura to ruchy magia walki i strzelanie a faza jedna z wyżej wymienionych
pozatym i tak od sędziego to zależy
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
a myślenie nie boli...
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Mozna sie śmiać, można podetknąć książkę pod nos.Malal pisze:Szkoda tylko ze nikt nie zarzucil cytatem inkantacji dajacej ten dodatkowy strzal
Moja opinia jest znana I smianie sie w twarz czlowiekowi ktory zakaze mi strzelic w fazie shootingu
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Tak jak Jacek i Malal napisali.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
no jak dla mnie, to opis inkantacji nic nie wyjasnia - mowi tylko tyle, ze jesli SSC nie moglaby strzelac w tej turze, to po udanej inkantacji nie strzela w fazie magii, a za to moze w fazie shootingu.
pytanie brzmialo natomiast, czy jesli zmisfire'uje w fazie magii, to bedzie mogla strzelic w shootingu?
to jest spora roznica
imo nie moze
pytanie brzmialo natomiast, czy jesli zmisfire'uje w fazie magii, to bedzie mogla strzelic w shootingu?
to jest spora roznica
imo nie moze
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
przeczytajcie sobie ostatnie zdanie z cytowanej inkantacji... kurde, rozmowa na poziomie "czy konie Wild Ridersów mają magiczne ataki"...
tobie polecam to samo, razem z kilkoma poprzedzajacymi zdaniamiGreatTaurus pisze:przeczytajcie sobie ostatnie zdanie z cytowanej inkantacji...
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
jaki kurde spostrzegawczy!Gobos pisze:tobie polecam to samo, razem z kilkoma poprzedzajacymi zdaniamiGreatTaurus pisze:przeczytajcie sobie ostatnie zdanie z cytowanej inkantacji...