Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Re: Hearthstone

Post autor: Artein »

Obrazek

kevinior
Chuck Norris

Post autor: kevinior »

#ahro paladin .... z gnomami abusivami i innym tego typu szitem ale nawet ten fire elemental 3 many 5/1 da rade :D z divine shield
Ja na moim kutrze, sam sobie sterem, wędkarzem i rybą !

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Jak dobrze, że gvg wypada bo ten cancer paladin byłby starszy :<
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

No dobra, jest pierwsza broken karta. Juz widzę tu polaczenie z blood knightem. Gokish wypada muster of battle, ale dochodzi ta karta za 5 z 5 rekrutami. Patrzac poki co na karty to wydaje mi sie, ze paladyn znow najwiekszego (poki co) boosta dostaje. Nadal zero dobrych kart do druida i maga :(

Smok ciekawy pod warunkiem, ze nie grasz z priestem. Liczba rzeczy co moze zrobic z nim od razu po wystawieniu jestt przykra.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Wiesz ja do tej karty mam takie luźne podejście. Bo jak za szybko zbuffujesz to możesz dostać blood knighta w kontrze i zonk :D.

Obrazek
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Jaki swiniak :D Chyba z tych bogow to na ctunie bedzie najwiecej grane - poki co widze najwiecej synergii do niego.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Pierwszego pokazali to dają do niego. Wydaje mi się, że do każdego boga będzie Bóg + 10 kart.
Brettonia 23/1/13

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

Ciekawe, czy na C'thuna będzie jakaś kontra - coś na zasadzie bestyjki za 6 - "usuń C'thuna z talii przeciwnika". Bo to jest dużo synergii ładowane w 1 kartę.

Ciekawe to będzie z imperatorem, choć pewnie na wildzie - C'thun wypala 15-20 pocisków czyszcząc planszę a panda cofa go do ręki. I powtórka.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

A czemu pandą? lepiej shadowstepem ;D
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

_reszka pisze:Ciekawe, czy na C'thuna będzie jakaś kontra - coś na zasadzie bestyjki za 6 - "usuń C'thuna z talii przeciwnika". Bo to jest dużo synergii ładowane w 1 kartę.

Ciekawe to będzie z imperatorem, choć pewnie na wildzie - C'thun wypala 15-20 pocisków czyszcząc planszę a panda cofa go do ręki. I powtórka.
cofniecie ctuna - sounds like a plan - jesli przezyje:)

Aczkolwiek shadowstep lepszy bo mozna w tej samej turze co sie go wystawilo.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

_reszka
Chuck Norris

Mega mocne. Legenda wymaga specjalnego decku (bez okrzyków) i skupionego wokół droższych minionów, ale dlaczego nie?

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Karta maga wypas.

Epik gówienko :)

Bóg hmm średniawo. Grany może w max 2/3 deckach mocno kontrolnych a może wyciągnać z decku crap
Brettonia 23/1/13

kevinior
Chuck Norris

Post autor: kevinior »

Gokish +2 -1 :D -1 za pierwsza opinie wg mnei 3 czary to takie sobie za 5 many :P bo jedyny sens jaki widze to 9 tura liczenie na firebala albo x2 frosty :D jako dobicie bo no takto srednio mi sie widzi sens tej karty generalnie uwazam te karty za krappp apropos ten bóg to totalny szit za przeproszeniem to juz wole variana :roll:
Ja na moim kutrze, sam sobie sterem, wędkarzem i rybą !

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

Epik do talii na bogach pewnie ma rację bytu. Bóg raczej crap... Ale wyjdzie w praniu. Przed tgt też wszyscy mówili że marielka jest słaba a jarali się varianem. Czar... Mocno na arenę, na razie nie widzę innego zastosowania

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Na C'tuna kontrą może być ten zmutowany wyżer. Ten jak oberwie, to przyzywa gnola, co pozwoli wyłapać może i nawet kilkanaśnie pkt obrażeń.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

_reszka
Chuck Norris

Dlaczego ta legenda to shit? Ok, wyłącznie kontrolne decki, niemniej za 10 many mamy stwora 10/10 i losowego innego. Niech to nawet będzie maluch za 2, wtedy ten 10/10 kosztuje 8 co i tak jest niezłe, a to przecież najgorszy scenariusz. A może wyciągnie coś za 6 albo 8? Grunt żeby talia nie była oparta na krzykach tylko na agoniach i może będzie działać.

Ciekawe co będzie jak trafi Ragnarosa, bo ten też ma "na koniec tury".

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

Swoją drogą - harbinger im dłużej na niego patrzę tym lepszy mi się wydaje. W talii na c'thunie będzie budził większą grozę niż bóg. Wiedza, że jak gnojka nie ubijesz to on wyciąga te 10-12 dmg +ciało o tych samych parametrach powoduje że będzie ładnie wyciągał removale przed wejściem c'thuna. warto go nawet rzucić mając już Boga na ręce - po to żeby wyciągnął removale.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Plus wszystko co buffuje c'tuna ( i on sam we własnej osobie ) zyskuje bardzo dużo przy obecności Brana :) .
Karta maga wypas.
Mi też bardzo się podoba i z chęcią wrzucił bym ją do talii mojego mechamaga. Swoją drogą, jeśli celujemy w jakiś jeden konkretny czar, to szansa dostania go wcale nie jest aż taka mała jak pierwotnie sądziłem ( koło 10%, choć pewnie spadnie bo dojdą nowe czary. Obecnie mag ma 30 zaklęć [albo 29, bo nie wiem czy będzie dało się wylosować buzującą pochodnię ], a losujemy 3 z tej listy, zapewne z możliwością powtórek, łącznie z tym że jeden tom może wygenerować kolejny tom :mrgreen: ).

Btw - z dzisiejszego otwierania pakietów z GvG ( skupuję póki jeszcze są ). 8 pakietów, 40 kart. Efekt ? 16 zduplikowanych commonów z czego 8 to śniegoczłapy #-o ( owszem brakowało mi jednego do talii, ale na kij mi jeszcze 7 kolejnych :P ). Jedyne dwie fajne karty to gobliński grzxmotownik i tarczowniczka. Ja i mój fart :roll: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

emiel_regis pisze:Swoją drogą - harbinger im dłużej na niego patrzę tym lepszy mi się wydaje. W talii na c'thunie będzie budził większą grozę niż bóg. Wiedza, że jak gnojka nie ubijesz to on wyciąga te 10-12 dmg +ciało o tych samych parametrach powoduje że będzie ładnie wyciągał removale przed wejściem c'thuna. warto go nawet rzucić mając już Boga na ręce - po to żeby wyciągnął removale.
Gorzej jak Ci cthuna na stole posadzi bez dpsa
Obrazek

ODPOWIEDZ