Hearthstone
Moderator: Zaklinacz Kostek
Jak dobrze, że gvg wypada bo ten cancer paladin byłby starszy :<
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
No dobra, jest pierwsza broken karta. Juz widzę tu polaczenie z blood knightem. Gokish wypada muster of battle, ale dochodzi ta karta za 5 z 5 rekrutami. Patrzac poki co na karty to wydaje mi sie, ze paladyn znow najwiekszego (poki co) boosta dostaje. Nadal zero dobrych kart do druida i maga
Smok ciekawy pod warunkiem, ze nie grasz z priestem. Liczba rzeczy co moze zrobic z nim od razu po wystawieniu jestt przykra.
Smok ciekawy pod warunkiem, ze nie grasz z priestem. Liczba rzeczy co moze zrobic z nim od razu po wystawieniu jestt przykra.
Wiesz ja do tej karty mam takie luźne podejście. Bo jak za szybko zbuffujesz to możesz dostać blood knighta w kontrze i zonk .
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Jaki swiniak Chyba z tych bogow to na ctunie bedzie najwiecej grane - poki co widze najwiecej synergii do niego.
Pierwszego pokazali to dają do niego. Wydaje mi się, że do każdego boga będzie Bóg + 10 kart.
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Ciekawe, czy na C'thuna będzie jakaś kontra - coś na zasadzie bestyjki za 6 - "usuń C'thuna z talii przeciwnika". Bo to jest dużo synergii ładowane w 1 kartę.
Ciekawe to będzie z imperatorem, choć pewnie na wildzie - C'thun wypala 15-20 pocisków czyszcząc planszę a panda cofa go do ręki. I powtórka.
Ciekawe to będzie z imperatorem, choć pewnie na wildzie - C'thun wypala 15-20 pocisków czyszcząc planszę a panda cofa go do ręki. I powtórka.
cofniecie ctuna - sounds like a plan - jesli przezyje:)_reszka pisze:Ciekawe, czy na C'thuna będzie jakaś kontra - coś na zasadzie bestyjki za 6 - "usuń C'thuna z talii przeciwnika". Bo to jest dużo synergii ładowane w 1 kartę.
Aczkolwiek shadowstep lepszy bo mozna w tej samej turze co sie go wystawilo.
Karta maga wypas.
Epik gówienko
Bóg hmm średniawo. Grany może w max 2/3 deckach mocno kontrolnych a może wyciągnać z decku crap
Epik gówienko
Bóg hmm średniawo. Grany może w max 2/3 deckach mocno kontrolnych a może wyciągnać z decku crap
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Gokish +2 -1 -1 za pierwsza opinie wg mnei 3 czary to takie sobie za 5 many bo jedyny sens jaki widze to 9 tura liczenie na firebala albo x2 frosty jako dobicie bo no takto srednio mi sie widzi sens tej karty generalnie uwazam te karty za krappp apropos ten bóg to totalny szit za przeproszeniem to juz wole variana
Ja na moim kutrze, sam sobie sterem, wędkarzem i rybą !
-
- Oszukista
Epik do talii na bogach pewnie ma rację bytu. Bóg raczej crap... Ale wyjdzie w praniu. Przed tgt też wszyscy mówili że marielka jest słaba a jarali się varianem. Czar... Mocno na arenę, na razie nie widzę innego zastosowania
- Infernal Puppet
- Masakrator
Na C'tuna kontrą może być ten zmutowany wyżer. Ten jak oberwie, to przyzywa gnola, co pozwoli wyłapać może i nawet kilkanaśnie pkt obrażeń.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Dlaczego ta legenda to shit? Ok, wyłącznie kontrolne decki, niemniej za 10 many mamy stwora 10/10 i losowego innego. Niech to nawet będzie maluch za 2, wtedy ten 10/10 kosztuje 8 co i tak jest niezłe, a to przecież najgorszy scenariusz. A może wyciągnie coś za 6 albo 8? Grunt żeby talia nie była oparta na krzykach tylko na agoniach i może będzie działać.
Ciekawe co będzie jak trafi Ragnarosa, bo ten też ma "na koniec tury".
Ciekawe co będzie jak trafi Ragnarosa, bo ten też ma "na koniec tury".
-
- Oszukista
Swoją drogą - harbinger im dłużej na niego patrzę tym lepszy mi się wydaje. W talii na c'thunie będzie budził większą grozę niż bóg. Wiedza, że jak gnojka nie ubijesz to on wyciąga te 10-12 dmg +ciało o tych samych parametrach powoduje że będzie ładnie wyciągał removale przed wejściem c'thuna. warto go nawet rzucić mając już Boga na ręce - po to żeby wyciągnął removale.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Plus wszystko co buffuje c'tuna ( i on sam we własnej osobie ) zyskuje bardzo dużo przy obecności Brana .
Btw - z dzisiejszego otwierania pakietów z GvG ( skupuję póki jeszcze są ). 8 pakietów, 40 kart. Efekt ? 16 zduplikowanych commonów z czego 8 to śniegoczłapy ( owszem brakowało mi jednego do talii, ale na kij mi jeszcze 7 kolejnych ). Jedyne dwie fajne karty to gobliński grzxmotownik i tarczowniczka. Ja i mój fart .
Mi też bardzo się podoba i z chęcią wrzucił bym ją do talii mojego mechamaga. Swoją drogą, jeśli celujemy w jakiś jeden konkretny czar, to szansa dostania go wcale nie jest aż taka mała jak pierwotnie sądziłem ( koło 10%, choć pewnie spadnie bo dojdą nowe czary. Obecnie mag ma 30 zaklęć [albo 29, bo nie wiem czy będzie dało się wylosować buzującą pochodnię ], a losujemy 3 z tej listy, zapewne z możliwością powtórek, łącznie z tym że jeden tom może wygenerować kolejny tom ).Karta maga wypas.
Btw - z dzisiejszego otwierania pakietów z GvG ( skupuję póki jeszcze są ). 8 pakietów, 40 kart. Efekt ? 16 zduplikowanych commonów z czego 8 to śniegoczłapy ( owszem brakowało mi jednego do talii, ale na kij mi jeszcze 7 kolejnych ). Jedyne dwie fajne karty to gobliński grzxmotownik i tarczowniczka. Ja i mój fart .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Gorzej jak Ci cthuna na stole posadzi bez dpsaemiel_regis pisze:Swoją drogą - harbinger im dłużej na niego patrzę tym lepszy mi się wydaje. W talii na c'thunie będzie budził większą grozę niż bóg. Wiedza, że jak gnojka nie ubijesz to on wyciąga te 10-12 dmg +ciało o tych samych parametrach powoduje że będzie ładnie wyciągał removale przed wejściem c'thuna. warto go nawet rzucić mając już Boga na ręce - po to żeby wyciągnął removale.