Temat filmowy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Temat filmowy
To geecy jada po tym filmie man 

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Dla mnie przykładowo film to film i nie ma znaczenia uniwersum. Zjeżdżam na równi Marvela i DC. Puszczają gniot za gniotem ku uciesze gawiedzi bazując na tym, że pójdą fani komiksów oraz całe rodziny (bo dziecku się nie odmawia). Deadpool został puszczony dodatkowo, by pokazać "patrzcie, my też jesteśmy niegrzeczni". Z każdym kolejnym filmem dopada mnie zwątpienie, czy kiedykolwiek puszczona zostanie produkcja, które przeniesie komiks w jego pierwotnym zamierzeniu.
Niestety adaptacje to bolesne pole do popisu. Padają adaptacje książek to czemu i nie komiksów.
Taka ciekawostka."Gettysburg" Michael Shaara to jedna z nielicznych książek (zdobyła nagrodę Pulitzera tak przy okazji), która uzyskała ekranizacje z doborową obsadą nie tracąc nic z ogólnego zamierzenia autora i dodając do świetnej lektury bardzo dobry film. Jego syn dopisał prequel - też bardzo dobry i z podobnie stworzonym filmem (chociaż tutaj już tracąc nieco na impecie odbioru jaką miał "Gettysburg"). Polecam zarówno lekturę jak i film.
W Polsce można przeczytać wszystkie trzy książki (dwie autorstwa syna i jedna ojca). Wojna Secesyjna to mój konik i moim skromnym zdaniem warto poświęcić na nie czas - na film też jak najbardziej - szczególnie, gdy ktoś interesuje się historią, konfliktami zbrojnymi a szczególnie tym okresem. Sama bitwa jest w filmie odtworzona ze szczególnym pietyzmem.
Niestety adaptacje to bolesne pole do popisu. Padają adaptacje książek to czemu i nie komiksów.
Taka ciekawostka."Gettysburg" Michael Shaara to jedna z nielicznych książek (zdobyła nagrodę Pulitzera tak przy okazji), która uzyskała ekranizacje z doborową obsadą nie tracąc nic z ogólnego zamierzenia autora i dodając do świetnej lektury bardzo dobry film. Jego syn dopisał prequel - też bardzo dobry i z podobnie stworzonym filmem (chociaż tutaj już tracąc nieco na impecie odbioru jaką miał "Gettysburg"). Polecam zarówno lekturę jak i film.
W Polsce można przeczytać wszystkie trzy książki (dwie autorstwa syna i jedna ojca). Wojna Secesyjna to mój konik i moim skromnym zdaniem warto poświęcić na nie czas - na film też jak najbardziej - szczególnie, gdy ktoś interesuje się historią, konfliktami zbrojnymi a szczególnie tym okresem. Sama bitwa jest w filmie odtworzona ze szczególnym pietyzmem.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
100% zgoda, jest coraz gorzej, i czuje ze ten trend sie nie zatrzyma.Dla mnie przykładowo film to film i nie ma znaczenia uniwersum. Zjeżdżam na równi Marvela i DC. Puszczają gniot za gniotem ku uciesze gawiedzi bazując na tym, że pójdą fani komiksów oraz całe rodziny (bo dziecku się nie odmawia).
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Nolan z jego trylogią z Batmanem jest jednym z głównych sprawców tego superbohaterskiego spamu.Chomikozo pisze:Dzięki Bogu na gówniane recenzje tego filmu. Mam nadzieję, że cały super hero movie genre w końcu zdechnie, bo to, co nam serwują od jakichś trzech lat, to po prostu kpina. Najgorsze jest to, że te pseudo nerdy i tak pójdą do kina nawet na najgorszą szmirę tylko dlatego, że występuje w niej Spiderman, Superman czy inny facet w rajtuzach.
Ech, chyba nigdy nie dadzą nam drugiego Nolana i świetnej trylogii z Batmanem.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
BATMAN: THE KILLING JOKE Official Teaser Trailer (2016) Mark Hamill, Kevin Conroy
https://www.youtube.com/watch?v=exMZz7uoNXo

https://www.youtube.com/watch?v=exMZz7uoNXo

Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Marzenie!!!
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Pełny trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=DDj4zGFf4F8
I komentarze twórców:
https://www.youtube.com/watch?v=ueCJWmvyn78
https://www.youtube.com/watch?v=DDj4zGFf4F8
I komentarze twórców:
https://www.youtube.com/watch?v=ueCJWmvyn78
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
HYYYYYPE 

Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Batman hit, Wonder woman hit, zajawka pod JL hit, doomsday i walka z nim o dziwo hit, niestety sam film przydlugi i z lukami. DCfanboy 10/10, a tak to sredniawka
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Batman V Supermen całkiem niezły, ode mnie solidne 7,5/ 10 -Z pewnością bardziej przypada mi taki klimat superbohaterów, niż zbyt wesoły i niepoważny (w mojej prywatnej opinii rzecz jasna) Marvel. Polecam.
Pozdrawiam
MMH
Pozdrawiam
MMH
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
Mistrz Miecza Hoetha pisze:Batman V Supermen całkiem niezły, ode mnie solidne 7,5/ 10 -Z pewnością bardziej przypada mi taki klimat superbohaterów, niż zbyt wesoły i niepoważny (w mojej prywatnej opinii rzecz jasna) Marvel. Polecam.
Pozdrawiam
MMH
Podpisuje sie pod kolegą . Daje mocną 8 . Nie nudziłem sie zbytnio

''If you show your teeth, bite''
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Klimatem lepiej niz ep7 imho.
Czemu to przetlumaczyli jak to brzmi dennie po polsku.
Czemu to przetlumaczyli jak to brzmi dennie po polsku.
No ja po obczajeniu i byciu na bieżąco z bajkową częścią SW jaram się mocno na ten film
o wiele ciekawsze niż Ci z mieczami 

Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Czuję, że Google Translate był mocno w użyciu.Łotr Jeden
Gwiezdne Wojny Historie

Może chociaż filmik z kanału jest oficjalnego disneya xD
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13

- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Czemu od razu google translator:
Rouge one - Łotr Jeden
czyli kryptonim: łotr jeden - tytuł adekwatny skoro bohater(ka) lub jej jednostka posługuje siętym kryptonimem.
Luke Skywalker miał jako pilot kryptonim: Czerwony 5.(Red Five)
A po za tym dla anglika czy amerykanina to brzmi tak samo jak dla nas w ich własnym języku.
Rouge one - Łotr Jeden
czyli kryptonim: łotr jeden - tytuł adekwatny skoro bohater(ka) lub jej jednostka posługuje siętym kryptonimem.
Luke Skywalker miał jako pilot kryptonim: Czerwony 5.(Red Five)
A po za tym dla anglika czy amerykanina to brzmi tak samo jak dla nas w ich własnym języku.