Seriale wszelakie

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: Seriale wszelakie

Post autor: QQrydza »

Gokish lubi proste fabuly gdzie wszystko powiedzac i dorzuca fajny zarcik xD wiec flasha tez juz nie lubi od kiedy jest 3 garrickow :D

Obejrzalem - Gokish srsly? Brusik gra super, watkow jest naprawde niewiele i sa swietnie prowadzone, logicznie, powoli, w calosci. Co sie z Toba dzieje :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Qc pojawienie się Azraela jest tak dla mnie z dupy i kosmosu w jednym, że szok.
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Ale serio tak za rączkę trzeba Cię prowadzić? Opowiedzą jego historie w nastepnych odcinakch + do finału pewnie, to gotham z definicji maja poakzac wszystko co tylko da sie upchnąć w TV z tego co dalo sie upychac w komiksach od 70+ lat :P

Poza tym ja jednak widze, ze psotac ktorej nie znam pasuje do linii serialu: http://batman.wikia.com/wiki/Azrael
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Tobie pasuje mi jakoś nie bardzo :D
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

QQrydza
Prawie jak Ziemko

i tak limitless OP

i hjety na Dardevila 2 :D http://ichabod.pl/daredevil-sezon-2/

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Ostatni odcinek vikingow - gruuubo, szczegolnie koncowka i popchniecie do przodu czasu...

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

druga czesc sezonu za jakies 3 miesiace przeciez.

dla mnie odcinek jak i sezon beznadziejny. Duzo poziom sie obnizyl od poprzedniego. Koncowy pojedynek jak i cliffhanger tez zupelnie mnie nie kupily a troche odrzucily od serialu.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Lucyfer turbo minus za finał. Shame shame shame. Ale drugi sezon bedzie, moze sie odkupią

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Qc zachęciłeś do tego abym nie dokończył tego serialu :D dziękówka ;D
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ziemko pisze:Ostatni odcinek vikingow - gruuubo, szczegolnie koncowka i popchniecie do przodu czasu...
Ja wczoraj skończyłem ten sezon i uważam, że był dużo lepszy, niż poprzedni. Ostatni odcinek super.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

A Gotham ma jakąś przerwę teraz? Nie było nowego odcinka?
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Na peno nie bylo, zawsze jest 2h po premierze :D A na stronach odpowiednich przed premiera sa juz wolne miejsca :)

Limitless jutro finale part2 - to najlepszy serial tego sezonu ^^

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Ty to final juz Limitki? ło kurde to ja muszę nadrobić dziś odcinek ostatani :D
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

A ja pół sezonu :D pojawia się tam jeszcze Cooper gościnnie?
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Pojawia i to co jakieś 3 odcinki ;) a w jednym jest go bardzo dużo.
Brettonia 23/1/13

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Gokish pisze:Ty to final juz Limitki? ło kurde to ja muszę nadrobić dziś odcinek ostatani :D
Sciana.... maaan :D

Cooper sie pojawia, ale tam sie ciekawsze rzeczy dziejo :)

Awatar użytkownika
Inglief
Mudżahedin

Post autor: Inglief »

Naviedzony pisze:
Ziemko pisze:Ostatni odcinek vikingow - gruuubo, szczegolnie koncowka i popchniecie do przodu czasu...
Ja wczoraj skończyłem ten sezon i uważam, że był dużo lepszy, niż poprzedni. Ostatni odcinek super.
Akurat ja tak nie uważam, widać, że scenarzyści za dużo się naoglądali jakichś fantasy i niskobudżetowych filmideł o 'wajkingach' klasy D, a reżyser nowej Gry o Tron co żadną miarą nie jest dobrą tendencją.

No a walki wyglądają, jakby losowej bandzie larpowców czy cosplayerów z dowolnego konwentu dać pseudowczesnośredniowieczną broń i kazać wywijać wygibasy przed kamerą.
Do tego komiczne łańcuszki: "Och nie bracie!" "Och nie Flokki!" "Och nie matko!"
To samo z pojedynkiem, jak to jest epicki duel to ja dziękuję.
To samo z mega wtórnymi i przewidywalnymi wątkami. Naprawdę myślą, że jak po raz setny pokażą 'niespodziewane' zamordowanie kogoś na koniec sceny to robi to jakiekolwiek wrażenie ? Do tego jakieś durne wstawki z ryczącym mutantem popromiennym, utrudniające w odbiorze nawet tę głupią przepotwornie przepychankę na jakichś idiotycznych tratwach przywiązanych do statków z jeszcze głupszych powodów (zapewne zwykłe krwawe abordaże i taranowania byłyby za trudne w odbiorze dla rzeszy oglądających to ameb więc musieli dosupłać miniaturowe pola bitewne, żeby mieli gdzie udawać że wiedzą coś o ówczesnym sposobie walk).
Kolejna irytująca rzecz, którą ludzie się jarają to Bjorn. A raczej jego aktorstwo, które jest tragiczne. To ciągłe łypanie spode łba jakby miał luzy w kręgosłupie, nieudolne udawanie na siłę jakiegoś 'wajkingowego akcentu' i generalne kopiowanie początkowego Ragnara, którego Travis grał genialnie a u młodego wychodzi po prostu sztucznie jak diabli. To samo z tymi "nowymi" synami Ragnara plus, że tragicznie wyglądają, ja rozumiem dobrać jakichś aktorów ni w ząb nie podobnych ani do typowego Skandynawa, ani do Ragnara ani do ich młodszych wersji ale można to było charakteryzacją naprawić...

Niestety trend im dalej w las tym gorsze gówno zdaje się większości serialów dotykać. Z rozrzewnieniem wspominam tą epicką pierwszą walkę na plaży z Sasami czy starcie hirdów króla Horika i jarla Borga.
Za to przynajmniej szanuję The Last Kingdom, reżyser poszedł w full realizm zaprezentowany w naprawdę ciekawy sposób olewając fajerwerki dla gminu i wyszedł super serial, który na początku był deklasowany epickością The Vikings ale obecnie to drugie nie ma do tLK startu.

Ale cóż fajnych low fantasy jest mało na rynku serialowym więc pewnie dalej będę oglądał :lol2:
"This quiet offends Slaanesh! Things shall get loud now."

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Walka Rollo i Ragnara na koncu byla TURBO zalem. Natomiast tez oceniam ten sezon lepiej niz obecnie. Bardzo mi sie podoba ze przyspieszaja czas nawet w jednym odcinku. W zapowiedziach uslszalem, ze to ostatni odcinek polowy sezonu - to prawda? Bedzie cos jeszcze w tym sezonie ?

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

podziwiam Was. Skąd bierzecie czas do oglądania 8)
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Patrz prosty przykład. Wtorek przychodzę do pracy patrzę o napisy do Gotham.

No to na lapku praca na stacjonarce leci sobie serial i oglądam :D.
Brettonia 23/1/13

ODPOWIEDZ