Gra o Tron - serial

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Kerwantes
Mudżahedin

Re: Gra o Tron - serial

Post autor: Kerwantes »

To coś źle zerknąłem na HBO :mrgreen:

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Jeśli ktoś oglądał - poproszę streszczenie i wrażenia z nowego odcinka.

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Wątek Dorne jakiś taki niejasny jest. W tamtym sezonie wszystkie siostry zostały w Dorne a teraz 2 z nich nagle pojawiły się na statku (i wolę nic więcej nie pisać bo jeszcze za dużo spojlerów będzie)

ps.
Ser Davos jak zwykle najlepszy (a i ostatnia scena WTF) :wink:
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Nie obraziłbym się za małe spoilery - Admirale, zapodawaj!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Dawajcie spoilery wyszarzone, bo nie kazdy chce tutaj wejsc i popsuc sobie zabawe gervaz.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Ja nie wiem, im dalej z tym serialem, tym słabszy mi się wydaje. Znów w odcinku z 10 trupów, niby sporo wątków pokazali, ale nic konkretnego. No i ta ostatnia scena to faktycznie wtf, jaki był cel?
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Bardzo mi sie odcinek podobal, duzo zaczynaja cisnac elementami, ktorych nie ma w ksiazce. Ostatnia scena mocna i ciekawa, majaca na celu zrobic wtf :)

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Pierwszy odcinek możesz oglądnąć za darmo na stronie hbo go.

Ale ktoś wie o co chodziło w tej scenie na końcu? :D

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

U mnie to było tak:
- o! cycuszki! wspaniale!

chwilę później:
Obrazek

;D
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Afro genialny gif. Aktorka co gra melisander jest fajna dupa :) Pozniej no coz...

SPOILER:

Obstawiam, ze ten naszyjnik po prostu robi iluzje, ze ona mlodziej wyglada, a w rzeczywistosci jest leciwa staruszka.

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Ziemko pisze:Bardzo mi sie odcinek podobal, duzo zaczynaja cisnac elementami, ktorych nie ma w ksiazce. Ostatnia scena mocna i ciekawa, majaca na celu zrobic wtf :)

Tylko ten motyw Dorne... #-o
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Ktoś musiał zginąć :lol2:
ostatnia scena kompletnie z dupy, ciekawe czy to co tam widać ma jakiekolwiek znaczenie.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Może poszła spać na wieki bo w końcu bo się zmęczyła tym wszystkim ? :P :mrgreen:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Biedny Stanis.... Nie wiedział chłop co brał. Dlatego właśnie makijaż (szczególnie magiczny) u kobiet to ZUO :evil:
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Dorne pozamiatane :D Natomiast to tez jest juz akcja poza ksiazka... Jakby tak Dorne ruszylo na stolice - byloby gruuuubo :)

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

No to spoilerując:

- imho barykadowanie się z ciałem Johna i wezwanie Dzikich jakiś sens niby zachowuje; jakkolwiek w książce całe tysiące Dzikich z Tormundem i Wun Wunem były tuż obok w Czarnym Zamku tak jak rycerze chroniący królową Selyse. Tak więc pewnie skończy się rzezią zdrajców
- Brienne jest gurwa remedium na wszystko. Żywy przykład na to, że serial ekranizujący książkę kręcony przez dwóch debili łypiących tylko na oglądalność musi być porażką. Wcisnąć ją do KAŻDEGO wątku jakkolwiek mało by tam pasowała, pomijając już że jest praktycznie wszędzie. I tak z postaci drugo a nawet trzecioplanowej popkultura wyrabia głównego bohatera. Przykre.
- Doran, gość który wymyślił najbardziej podstępny, krwawy i ostateczny plan zemsty lvlem intrygi przebijający miałkie przy nim kombinacje innych rodów zabity w środku swojego pałacu "za bezczynność" xD Z jakiegoś powodu jego syna też mordują xD Dornijczycy be like: "córka z nieprawego łoża pomniejszego lorda i jej bękarcice wymordowały nam rodzinę panującą... nie no gurwa spoko"
- uniewinniona królowa Margaery ma gorzej niż Cersei po całej swojej wpadce z robieniem w konia Wiary ? seems legit
- to z Melisandre wydaje się legitne bo zawsze nosiła ten naszyjnik i jak hintował nie raz GRRuby był zapewne źródłem jej mocy ale nawet jak tak to trochę z dupy moment na ujawnienie :|

Kerwantes
Mudżahedin

Post autor: Kerwantes »

Te laski na statku to jakieś takie inne niż te 3 siostry... Mi szkoda Snowa, to był mój ulubiony bohater i myślałem że ruda czarownica go uratuje, a ona się uwaliła do wyra... :(

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Coś czuje ze naszyjnik dostanie teraz Snow i jakimś cudem wstanie :)
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Kerwantes pisze:Te laski na statku to jakieś takie inne niż te 3 siostry... Mi szkoda Snowa, to był mój ulubiony bohater i myślałem że ruda czarownica go uratuje, a ona się uwaliła do wyra... :(
Te laski się teleportowały na statek nie wiadomo skąd (tzn. wiadomo, z głów scenarzystów). Najprawdopodobniej Johny wstanie w 4 odcinku (jest dłuższy)

A scena z Melisą ma pokazać jej załamanie wiary czy jakoś tak.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

GrimgorIronhide pisze: - Doran, gość który wymyślił najbardziej podstępny, krwawy i ostateczny plan zemsty lvlem intrygi przebijający miałkie przy nim kombinacje innych rodów
rozwiniesz pls ? bo ja pamiętam tylko z książki że chciał powrotu Targaryenów

ODPOWIEDZ