Przypadek?PS. Skoro najlepsze wyniki u Niemców czy Rosjan mieli ich kapitanowie i selekcjonerzy to może za rok ja też powinienem startować na naszego selekcjonera?
Selekcja Etc 2016
Moderator: swieta_barbara
Re: Selekcja Etc 2016
Tak mi się dzisiaj przypomniały prorocze słowa Marka po ostatnim ETC:
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Tak, ale to było w zeszłym roku...
Teraz, wszelkie porównania selekcjonerów nie wyglądają dla naszych chłopaków tak dobrze
Niemcy wybrali sobie Fredericka, który nigdy na etc nie grał (za to wygrał ESC - to taki lokal mniejszy niż na Narbutta) oraz tego chłopaczka nowicjusza od demonów
Także porównując CV wypadamy tu znacznie znacznie lepiej
Teraz, wszelkie porównania selekcjonerów nie wyglądają dla naszych chłopaków tak dobrze
Niemcy wybrali sobie Fredericka, który nigdy na etc nie grał (za to wygrał ESC - to taki lokal mniejszy niż na Narbutta) oraz tego chłopaczka nowicjusza od demonów
Także porównując CV wypadamy tu znacznie znacznie lepiej
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
- swieta_barbara
- habydysz
Shino, Szaitis
Tak w nawiązaniu do rozmowy z tematu Krakowa jak rozumiem chcielibyście odciąć w 100% jakikolwiek feedback z Polski?
Tak w nawiązaniu do rozmowy z tematu Krakowa jak rozumiem chcielibyście odciąć w 100% jakikolwiek feedback z Polski?
+1Lazur pisze:Obecnie gre robimy praktycznie sami dla siebie. Podejście wykorzystywania bubli zamiast ich naprawianie uważam za mega niezdrowe. Po wydaniu ostatecznego draftu przed ETC wtedy można wprowadzać cisze przedwyborczą.
We can't stop here. This is bat country.
Tak a' propos udostępniania rozpisek z dużych turniejów:
Szwedzki 65 os. z minionego weekendu (klik!)
Włoski 86 os. z 27-28 lutego (klik!)
Szwedzki 65 os. z minionego weekendu (klik!)
Włoski 86 os. z 27-28 lutego (klik!)
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.
jak dla mnie nie chodzi o cisze zupelna a jedynie o niepokazywanie rozpisek, ktorymi gramy wprost.swieta_barbara pisze:Shino, Szaitis
chodzi nie tylko o pregiecia, ale o nieoczywiste synergie pomiedzy oddzialami, ktore dziajala a jednoczesnie nie sa przegiete.
W tej grze w druzynowkach takze ma znaczenie metagame (ktory nie zmienia sie az tak szybko) oraz posiadanie dobrze zlozoynch kontr na rozpoiski.
znajac wec metagame i ew. armie przeciwnika masz duzy bonus na starcie. Chodzi o omieniecie go.
swoja droga omijamy ten bonusa takze zrownana ila armii, gdyz nie ma wtedy 8-9 oczywistych wyborow
Macie ogarnieta mete poza granicami kraju, bo jest zupelnie inna niz u nas... ? zaryzykuje nawet stwierdzenie, ze top u nas nie koniecznie musi sie sprawdzic na etc, gdyz nie ma nawet okazji by zagrac ze zblizonymi rozpami ogrywanymi poza naszymi granicami... wszystkiemu jest winna meta, ktora jest u nas zupelnie inna...
Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15
Hmm, no, pewnie masz racje, w zwiazku z tym co proponujesz?Talladil pisze:Macie ogarnieta mete poza granicami kraju, bo jest zupelnie inna niz u nas... ? zaryzykuje nawet stwierdzenie, ze top u nas nie koniecznie musi sie sprawdzic na etc..
Ja sie bardzo boje o polskie wampiry, na forum 9th caly czas ludzie pisza ze wampiry u nas maja takie dobre wyniki, bo w Polsce nikt nie potrafi grac przeciwko vc... troche sie boje, ze tam beda umieli i general wampirzy co bitwe bedzie w dupie...
Myslisz ze powinnismy zrezygnowac z nich?
@Szaitis
Spokojnie, nie w tym kierunku... tylko chciałem uzyskać jakieś informacje o zaawansowaniu przygotowań do ETC we wspomnianym aspekcie, nic poza tym my gramy inaczej, meta wyglada inaczej, rozpiski sa zupelnie inne od tych z zagranicy, oni graja na dystans, my bardziej kontaktowo... nie twierdze, ze to nie moze byc Nasz atut ale jednak patrzac na ich rozpiski, w zyciu bym nie składał swoich DE w sposób jak je składam, bo takie zlozenie nie ma racji bytu w tamtych warunkach... a zmiany, ktore trzeba by bylo poczynic w DE sa zbyt daleko idace i chyba na ETC wolalbym grac SE, a nie DE tam DE sa w topie, u nas nikt nie chce grac ta armia, bo nie ta meta wiec rozwiazania, ktore sprawdzaja sie u nas nie koniecznie musza sie sprawdzic na ETC i chyba wazniejsze bedzie w pierwszej kolejnosci odnalezienie kierowcow, a pozniej dostosowanie pod nich armii... tylko o to mi chodziło, nie zamierzałem nikogo pouczac, badz sie wymadrzac kierowala mna ciekawosc pt. jak ida przygotowania do ETC
Spokojnie, nie w tym kierunku... tylko chciałem uzyskać jakieś informacje o zaawansowaniu przygotowań do ETC we wspomnianym aspekcie, nic poza tym my gramy inaczej, meta wyglada inaczej, rozpiski sa zupelnie inne od tych z zagranicy, oni graja na dystans, my bardziej kontaktowo... nie twierdze, ze to nie moze byc Nasz atut ale jednak patrzac na ich rozpiski, w zyciu bym nie składał swoich DE w sposób jak je składam, bo takie zlozenie nie ma racji bytu w tamtych warunkach... a zmiany, ktore trzeba by bylo poczynic w DE sa zbyt daleko idace i chyba na ETC wolalbym grac SE, a nie DE tam DE sa w topie, u nas nikt nie chce grac ta armia, bo nie ta meta wiec rozwiazania, ktore sprawdzaja sie u nas nie koniecznie musza sie sprawdzic na ETC i chyba wazniejsze bedzie w pierwszej kolejnosci odnalezienie kierowcow, a pozniej dostosowanie pod nich armii... tylko o to mi chodziło, nie zamierzałem nikogo pouczac, badz sie wymadrzac kierowala mna ciekawosc pt. jak ida przygotowania do ETC
Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15
Przecież rozpiski z turniejów pre-ETC są jawne i wiszą w internecie, także temat mety zagranicznej nie jest żadną tajemnicą.
W związku z zakończeniem kolejnego mastera, udało się Markowi oraz mi dojść do porozumienia w sprawie części składu. Pełna selekcja jeszcze nie jest zakończona i cały czas można walczyć o miejce w kadrze.
Na dzień dzisiejszy mam przyjemność ogłosić pierwsze 6 osób,które będą reprezentować Polske na ETC w Atenach:
1) Tomasz Gęgotek
2) Marek Gmyrek
3) Piotr Kuczyński
4) Paweł Prusaczyk
5) Stanisław Scheiner
6) Marcin Szlasa-Rokicki
Gratuluje wybranym i zapraszam do dalszych rozmow o kadrze w troche mniejszym gronie.
Przypominam tez, ze wciąż 2 miejsca są otwarte i jeszcze jest o co walczyć
Na dzień dzisiejszy mam przyjemność ogłosić pierwsze 6 osób,które będą reprezentować Polske na ETC w Atenach:
1) Tomasz Gęgotek
2) Marek Gmyrek
3) Piotr Kuczyński
4) Paweł Prusaczyk
5) Stanisław Scheiner
6) Marcin Szlasa-Rokicki
Gratuluje wybranym i zapraszam do dalszych rozmow o kadrze w troche mniejszym gronie.
Przypominam tez, ze wciąż 2 miejsca są otwarte i jeszcze jest o co walczyć
4) Paweł Prusaczyk
5) Stanisław Scheiner
6) Marcin Szlasa-Rokicki
a tutaj jakie armie?
EMP, BOCH, ID?
ciężki wybór macie z tych co chcą/mogą/nadają się. Niektórzy to takie "mniejsze zło". Trzymam kciuki za wygraną.
5) Stanisław Scheiner
6) Marcin Szlasa-Rokicki
a tutaj jakie armie?
EMP, BOCH, ID?
ciężki wybór macie z tych co chcą/mogą/nadają się. Niektórzy to takie "mniejsze zło". Trzymam kciuki za wygraną.
always Vampire