[Warszawa], 30.04.2016, Hardkor Style, 9th Age 2500

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Talladil
Falubaz

Re: [Warszawa], 30.04.2016, Hardkor Style, 9th Age 2500

Post autor: Talladil »

Hoax pisze:No to chyba dobrze, nie? :P
Dobrze :) tylko wracamy do punktu wyjscia i stwierdzenia, ze czasami wygrana czy przegrana na turnieju nie oznacza, ze ktos posiada skilla lub nie ;) i mogl miec latwiejsza badz trudniejsza przeprawe ;)
Obrazek

Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

Ale nijak się to ma do stwierdzenia, że paringi są teraz ważniejsze niż w 8ed, bo to nie jest prawda.

Awatar użytkownika
Talladil
Falubaz

Hoax pisze:Ale nijak się to ma do stwierdzenia, że paringi są teraz ważniejsze niż w 8ed, bo to nie jest prawda.
Ok, moze troszke przesadzilem ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Post autor: Bobson »

As, ne chce mi sie komentować Twojego żalu. WDG olewają 60% głównego podręcznika? Serio? Napisz jakieś przykłady proszę, bo być może coś przeoczyłem. Zagraj swoimi modelami jako proxami wdg, (przeciez i tak nikt nie zauwazy zadnej roznicy:) ) i się przekonaj.
Talladil, wiesz ze dysproporcje pomiędzy armiami są spore. Gadaliśmy o tym ostatnio. Ja mówię, że już nie ma auto win/lose przed wystawieniem figurek na stół co jest sporym krokiem na przód względem 8ed

Awatar użytkownika
Talladil
Falubaz

Bobson pisze:Talladil, wiesz ze dysproporcje pomiędzy armiami są spore. Gadaliśmy o tym ostatnio. Ja mówię, że już nie ma auto win/lose przed wystawieniem figurek na stół co jest sporym krokiem na przód względem 8ed
Jak tak stawiasz sprawe to zgadzam sie z Toba w pelnej rozciaglosci ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Bobson pisze:Ja mówię, że już nie ma auto win/lose przed wystawieniem figurek na stół co jest sporym krokiem na przód względem 8ed
Chadecja vs. Demony Pestilence?
:)
Łatwo nie jest na pewno :)
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Owszem, łatwo nie jest. Trzeba inaczej budowac rozpy. Demony nurgle'a już nie rzezają tak jak kiedyś, a chadecja jest bardzo mocna. Ja swoją bezmyślną armią też nie wiem jak miałbym grać z rozpą Abrasusa.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

Trzeba grać sprytnie :P
Obrazek

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Czyli wepchnąć co się da do wardancerów i przebijać się przez całą armie wroga, nie Tutajec? :lol2:
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

as1
Chuck Norris

Post autor: as1 »

A może bo sobie nie chciałbyś wytłumaczyć dlaczego miałem z tobą awanturę o to że lodem przepchnolem uwaga bohatera od boku (nawet nie był bsb). To jest właśnie poziom Wochowcow czyli nic.
Nie olewacie 60% podręcznika? W praktyce olewacie cały dział dotyczący ruchu ale spoko bo wiesz troszeczkę łatwiej się manewru pojedynczymi modelami. W spróbuj pograć na 8 lub 10 calowym boku jest super.
Deployment po co? Uwaga podpowiem tak modele.
Teraz taktyka obawiam się że wochowcy cały czas cierpią na chorobę pod tytułem ustawie się na bok tył i co mi zrobisz. Ja też tak chce. Poza tym od 8edycji zaczynacie odkrywać co to jest bsb ale z wciąż marnym skutkiem.
A jeżeli chodzi o tą słabą armie to przypominam że w ciągu ostatnich 4 miesięcy co czwarty gracz był wochem na turnieju. Więc taka to słaba armia.
A jeżeli chodzi o płacz należy zobaczyć forum wochu. Wyprodukowali tyle płaczu co całe forum nie dało rady przez ostatnie dwa miesiące.
A jeszcze jedno nie porównuj się do najlepszych bookow bo to nie tedy droga.

Dreef
Falubaz

Post autor: Dreef »

as1 pisze:lodem przepchnolem
Łooo matko! Az oczy bola. Ale to chyba jedyne co przepchnOles co? :lol2:

Jesli chodzi o placz to narazie musimy znosic ciebie. Az chce sie rzygac. Wiec odpusc sobie i wszyscy beda zadowoleni :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Edomir
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Edomir »

Panowie, kłóćmy się prosze konstruktywnie. Bez personalnych uwag czy tekstów "nie umiesz grać" "twoja armia jest brzydka" itp. Wiecie już jak jest z racją. Czasami nerwy trochę puszczają (bo bądź co bądź wiele elementów jest losowych), ale bądźmy kulturalni i rzetelni w swoich ocenach.

W mojej ocenie trochę się zgadzam z każdym, także Asem - na podium widać dominację kilku armii, ale nie zawsze. SE (WE) Tutaja zrobiły ze mnie sieczkę, a dancerzy rozpieprzyli mi 7 grubasów w 1 turę - elfom z lasu sprzyja większość układów stołu i scenariuszy, gdzie mogą sobie na objective'a lub środek stołu wrzucić duży las i ustawić się piechotą. Podejdziesz jeżeli stoją tam 3 oddziały a za plecami lata w sumie 11 orłów? Nie sądze. Nie zmienia faktu, że trzeba wyciągać doświadczeń i myśleć :)

Miłego poniedziałku moi drodzy!
"Fight you? I think not. Can you not see what I hold in my hand? Don't you recognise your own beating heart?"

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

Glegut pisze:
Kalesoner pisze:Guldur
Kalesoner
Tutaj
Shino
Janus
Hoax
Wrzucisz pełne wyniki?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa wyniki wrzuci ktoś ?:)

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

as1 pisze:A może bo sobie nie chciałbyś wytłumaczyć dlaczego miałem z tobą awanturę o to że lodem przepchnolem uwaga bohatera od boku (nawet nie był bsb). To jest właśnie poziom Wochowcow czyli nic.
Nie olewacie 60% podręcznika? W praktyce olewacie cały dział dotyczący ruchu ale spoko bo wiesz troszeczkę łatwiej się manewru pojedynczymi modelami. W spróbuj pograć na 8 lub 10 calowym boku jest super.
Deployment po co? Uwaga podpowiem tak modele.
Teraz taktyka obawiam się że wochowcy cały czas cierpią na chorobę pod tytułem ustawie się na bok tył i co mi zrobisz. Ja też tak chce. Poza tym od 8edycji zaczynacie odkrywać co to jest bsb ale z wciąż marnym skutkiem.
A jeżeli chodzi o tą słabą armie to przypominam że w ciągu ostatnich 4 miesięcy co czwarty gracz był wochem na turnieju. Więc taka to słaba armia.
A jeżeli chodzi o płacz należy zobaczyć forum wochu. Wyprodukowali tyle płaczu co całe forum nie dało rady przez ostatnie dwa miesiące.
A jeszcze jedno nie porównuj się do najlepszych bookow bo to nie tedy droga.
Buaahahahaha. Rewelacja. Nie mogę się przestać śmiać. Dobrze As, przemaluj kamienie na inny kolor i będziesz miał armię bezmyślnego Wochu.
Będziesz miażdżył przeciwników pokazując im przy okazji do czego sluzy BSB :) W dodatku będziesz mógł olewać tyle podręcznika ile tylko chcesz.
Jeśli będziesz to robił tak dobrze jak olewasz słownik ortograficzny, to coś czuję, że do wygranej modelarki na masterze będziesz mógł dołączyć wygraną na turnieju :) serio, pomyśl o tym. Potem już tylko rzesze fanów i fanek i być może przepchniesz coś poza tym lordem :)

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

as1 pisze:a.
a nie zauważyłeś As że w tej 4/5 pierwszych graczy cały czas pojawiają sie ci sami gracze?

nie będe sie wypowiadał co do wochu bo sam nim gram, ale mogę w sprawie bretonni. Można tam złożyć nparwadę mocnych herosów z rerolami wszystkiego[którzy sobie radzą z większością klepaczy we wszystkic innych armiach, gdzie z wochowym idzie im jako jednym z łatwiejszych, barzdiej chodzi o ancient dragona, demona wratha, minotaura], do tego dostę do high magic[zwiększa znacznie przeżywalnosć +super combuje się z tą armią], quesci[2+save; swruraki, scaut, vanguard.....], pegazy, gralle, treby jako dopełnienie. Bretka teraz należy do jednej z lepszych armi. Zwróć uwagę nawet na to, że Shino się na nią przerzucił, aby być mocnym wsparciem do kadry.
Co jak co, ale bretka ma dużo argumentów na resztę armii [co wiecej mieszcą sie one w 1 rozpie], a np. sam Shino[ja też] twierdzimy że z wochem i tymi "pojebanym herosami" jest na lepszej pozycjii w tym paringu to woszek ma pod górkę. no chyba ze zagrasz jak ciota...
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

Btw. Nie pamietam zeby as1 gral bretka w 8 ed gdzie byla duzo bardziej wymagajaca armia do gry...
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

M. gracz suma małe suma duże
1 12 Guldur 1463 DH 4584 52
2 1 Kalesoner 2072 VS 2969 48
3 8 Tutaj SE 2801 45
4 2 Shino 1787 KOE 3575 43
5 9 Janus 4183 WDG 1958 43
6 10 Hoax 4557 VS 2660 42
7 4 Kołata BH 1738 39
8 11 Błażej 4973 DL  2112 37
9 as1 KOE -339 33
10 16 Artur Szymała 2478 OG 441 32
11 14 Ed 5131 VC 42 32
12 3 Barbara WDG 265 28
13 13 Trubas 1971 OG -1485 22
14 marvin 4391 WDG -3000 22
15 15 Kalafior ID -2111 17
16 6 Elvis 4291 VC -3425 17
17 7 Pocisk 1827 VC -2953 13
18 Bart Kolcun 5205 OK -4861 8
19 rafixator 4055 EOS -3468 6
Obrazek

Awatar użytkownika
Glonojad
Kretozord

Post autor: Glonojad »

No nie Janusie, z tym "wszystko się mieści w jednej rozpie" to jednak przesadzasz. Z resztą posta w sumie też nie do końca się zgadzam, ale bez wątpienia sporo racji masz, a i parę fajnych zabawek jest. Tylko te cholerne piechotne deathstary..
Uprawa warzyw od 1997 roku
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

Np ten mój z ostatniego weekendu? XD
Są sposoby. Treby, magia, multiszarże. Wielki, wolny kloc. T3. Serio to nie jest takie przerąbane.

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

Glonojad pisze:No nie Janusie, z tym "wszystko się mieści w jednej rozpie" to jednak przesadzasz. Z resztą posta w sumie też nie do końca się zgadzam, ale bez wątpienia sporo racji masz, a i parę fajnych zabawek jest. Tylko te cholerne piechotne deathstary..

"Co jak co, ale bretka ma dużo argumentów na resztę armii [co wiecej mieszcą sie one w 1 rozpie]"
dużo to nie wszystkie:D
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

ODPOWIEDZ