[Warszawa], 30.04.2016, Hardkor Style, 9th Age 2500

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aku.
Mudżahedin

Re: [Warszawa], 30.04.2016, Hardkor Style, 9th Age 2500

Post autor: Aku. »

no spoko, ale nie rozumiem tego narzekania na to jak WDG sa gięci. Zawsze przy tworzeniu rozpisek uniwerslanych znajdą się buildy będące dobrą kontrą na jedne armia ale na drugie kiepskie. Grałem raz z Guldurem na dwarfy i dostałem bęcki potem zagrałem na inne dwarfy tą samą rozpą i ja spuściłem bęcki. Grałem raz na jedne wampiry z rozpiską wymarzoną dla WDG a potem trafiłem na inne wampiry Gąsiora, że nie było ze mnie co zbierać. Kwestia umiejętnosci a potem dopiero armii i jej rozpiski. To moje zdanie
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Panowie, ja chciałem tylko napisać, że warszawiaki na 9th to po prostu statyści dla lepszych graczy z reszty Polski - a wy mi tu jakieś prrrrrrr braku balansu w grze... klasyczny temat zastępczy :(

Woch jest turbo słaby btw :*
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Post autor: Szaitis »

Dawaj as1 !

Nie daj się tym bolkom od wochu!

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

As czytaj ze zrozumieniem:
"no chyba ze zagrasz jak ciota..." ja nikogo nie obrażam za to Ty zacząłeś, a to już nie jest fajne.
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Weźcie sobie darujcie ziomeczki.
Obrazek

paulinka17
Kretozord

Post autor: paulinka17 »

As i Qc to moi ulubieni gracze WFB. Bardzo podobni.

Grałem z jednym i drugim w drużynie, zdarzało się też przeciwko nim. Zawsze super miła atmosfera, grają fair, robią wystarczającą ilość błędów, żeby spuścić im wpierdul. Można też zawsze pograć jak cipa i przegrać.

Na forum obydwaj ostatnio startują w każdym poście z pozycji znawcy tematu. Zdają się znać metę jak nikt inny. Minimalna różnica, to, że Rudy jest chytry, a As wściekły.

Najbardziej łączy ich jednak niechęć do czytania:
- Qc nie przeczytał żadnego booka na 9tą edycję.
- As1 z kolei nie przeczytał żadnego swojego postu przed kliknięciem [wyślij].

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

paulinka17 pisze:As i Qc to moi ulubieni gracze WFB. Bardzo podobni.

Grałem z jednym i drugim w drużynie, zdarzało się też przeciwko nim. Zawsze super miła atmosfera, grają fair, robią wystarczającą ilość błędów, żeby spuścić im wpierdul. Można też zawsze pograć jak cipa i przegrać.

Na forum obydwaj ostatnio startują w każdym poście z pozycji znawcy tematu. Zdają się znać metę jak nikt inny. Minimalna różnica, to, że Rudy jest chytry, a As wściekły.

To jest całkowita prawda - ze mną zawsze gra się bardzo przyjemnie. :*
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

As1 do repy! Dobrze kmini! To jest czysta matematyka a w tym temacie jak widać nikt nie ogarnia podstaw statystyki. Weźcie go chociaż jako experta od mety i paringow bo chłopak widzę ma to dobrze opracowane.
-Qc- pisze:
paulinka17 pisze:As i Qc to moi ulubieni gracze WFB. Bardzo podobni.

To jest całkowita prawda - ze mną zawsze gra się bardzo przyjemnie. :*
Słodziaki z was. Qc czekamy na Ciebie!
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

as1 pisze:Tytuł: [Warszawa], 30.04.2016, Hardkor Style, 9th Age 2500
Janus pisze:
as1 pisze:a.
a nie zauważyłeś As że w tej 4/5 pierwszych graczy cały czas pojawiają sie ci sami gracze?

nie będe sie wypowiadał co do wochu bo sam nim gram, ale mogę w sprawie bretonni. Można tam złożyć nparwadę mocnych herosów z rerolami wszystkiego[którzy sobie radzą z większością klepaczy we wszystkic innych armiach, gdzie z wochowym idzie im jako jednym z łatwiejszych, barzdiej chodzi o ancient dragona, demona wratha, minotaura], do tego dostę do high magic[zwiększa znacznie przeżywalnosć +super combuje się z tą armią], quesci[2+save; swruraki, scaut, vanguard.....], pegazy, gralle, treby jako dopełnienie. Bretka teraz należy do jednej z lepszych armi. Zwróć uwagę nawet na to, że Shino się na nią przerzucił, aby być mocnym wsparciem do kadry.
Co jak co, ale bretka ma dużo argumentów na resztę armii [co wiecej mieszcą sie one w 1 rozpie], a np. sam Shino[ja też] twierdzimy że z wochem i tymi "pojebanym herosami" jest na lepszej pozycjii w tym paringu to woszek ma pod górkę. no chyba ze zagrasz jak ciota...
A nie zauważyłeś że te pierwsze cztery osoby to w praktyce te same armie ale spoko.Ale kurde czy my dyskutujemy o topie? Nie my dyskutujemy jak umożliwić innym armiom grę bo niestety narazie grywalnych jest z 4 -5 i nic poza tym.
A więc kochanemu Janusowi i Shinowi proponuje jedno popatrzcie na matematykę niestety ona nie kłamie:)
Więc podaj mi tego herosa który
a) może latać samopas
b) lata
c) rozpiernicza tego lorda (bez wsparcia magicznego)
d) bez wsparcia magicznego rozpierniczy tego lorda

Obawiam się że ciotą to trzeba być aby grac wochem ale co ja tam wiem Janus.
proste. Kazdy wie, ze matematyka to krolowa nauk i trzeba byc wiadomo kim aby jej nie znac.

i teraz znowu. bretka grac sie nie da. nie ma herosa, ktory może latać samopas, lata, rozpiernicza tego lorda (bez wsparcia magicznego), bez wsparcia magicznego rozpierniczy tego lorda. Magii nie liczymy, bo wtedy to matematycznie sie nie zgadza, a zze matematyka zgadzac sie musi, to sami widzicie. Hipka tez pod uwage nie bierzemy, bo lata i w sumie mocny jest a nie o to chodzi. Milczcie i korzcie sie w blasku mojej matematycznej wspanialosci.
Więc prosze Janusku pokaż mi tego lorda który kroi tych wochowców bo obawiam się że taki po prostu nie istnieje.
Ten o którym mówisz czyli herosa z Valorem daje nam możliwość
to nie istnieje czy tez daje mozliwosc?
Za to jak jedziesz bo bandzie to popatrzmy na wasze porównanie typu treby są lepsze od hellcanona WTF
2) Pokaż mi tego lorda bo jakoś go nie widzę
3) tą bestie która ma abbusha i jest unbreakeable miodzio
4) radzimy sobie z lordami (w szczególności z minotaurem) niestety ale matematyka u ciebie słabo a i jeszcze jedno nie mówimy o przykładzie gdy ten tak zwany lord szarżuje od frontu w największa lance gdzie jeszcze siedzi BSB bo obawiam się że trzeba być ciotą aby szarżować lataczem coś takiego od frontu ale co ja tam wiem przecież wochowcy nie wiedzą że istnieje coś takiego jak szarża boczna ale co ja tam wiem.
tu musisz wytlumaczyc co autor mial na mysli. co to ma wspolnego? treby moze i gorsze od helki, ale maja lepsze wsparcie, wiec wychodza dobrze. Nie przez pryzpadek treby sie bierze a helki nie. nie da sie porownywac jednostkiw prozni, matematyka mowi to jasno.
co to ten lord?
co to ta bestia miodzio? serio nei wiem
co do bycia ciota jak sie tak szarzuje, to jak ostatnoi gralismy, to odgiales mi grlai tak, ze po multiszarzy w odginaczke 2 lance wpadaly mi w twoja. To torche jak szarza w samotnego lorda chyba.
rafixator pisze:Btw. Nie pamietam zeby as1 gral bretka w 8 ed gdzie byla duzo bardziej wymagajaca armia do gry...
Byłem światkiem bitwy Dębka Z janusem i Kalafiorem i brak słów na to co się działo w obydwu grach. Więc obydwoje nie mają dla mnie żadnej wartości. Ile lat potrzeba było aby coś zrobić z słoneczkiem. Nikt się tym nie zajął bo nie było problemu :). Ach te ratlingguny po prostu było wspaniale.
tu znowu sie zgubilem. co nie ma wartosci? tamte bitwy? gry w.wymienionych ze wzgleud na cos? slonce w szczurach czy ratlinguny w tychze (te, ktorych nikt nie uzywal przez tyle lat)? serio nie wiem o co chodzi.

as1
Chuck Norris

Post autor: as1 »

shino Dobrze wież jak doszło do tej szarzy i niefajnie jest nie powiedzieć że niestety ture wcześniej wyjebałem sobie magice a no tak i jak miałem szarżować to dostałem dwa treby na pysk. Spoko po prostu. Więc pisz wszystko a nie bądź takim jarkiem któremu za dużo pozwoliłem i teraz pluje i nic poza tym po tamta gra skończyła by się w 2 turze.
Obawiam się że hellki są jednak grywalne więc nie wciskaj mi tu kitu dobrze.
Nie twierdze że bretką nie da się grać ale dominują dosłownie 4-5 armi w tym bretka i naprawde chciałbym sobie pograć z innymi armiami a nie tylko na przemian z wochem Vcetami i od czasu do czasu z jakimś wyjątkiem bo to nie jest żadna przyjemność. Najwięcej jest graczy wochu i Vcetów naprawdę myślisz że oni wszyscy grają tylko dlatego bo jest to słaba armia? Ta napewno

Zaraz ty popierasz to że jeden unit otoczony z wszystkich stron wyparował lance z herosem w środku w 1 turę?

Jędrul
Chuck Norris

Post autor: Jędrul »

graczy wochu i wampirow jest tyle bo to cholernie klimatyczne i zajebiscie wygladajace armie!
MARK OF MARKI MARK

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Zaraz ty popierasz to że jeden unit otoczony z wszystkich stron wyparował lance z herosem w środku w 1 turę?
otoczona byla lanca czy jeden unit? i jelsi lanca, to jaki wplyw to ma na otoczenie unitu? o czym ty mowisz?
shino Dobrze wież jak doszło do tej szarzy i niefajnie jest nie powiedzieć że niestety ture wcześniej wyjebałem sobie magice a no tak i jak miałem szarżować to dostałem dwa treby na pysk. Spoko po prostu. Więc pisz wszystko a nie bądź takim jarkiem któremu za dużo pozwoliłem i teraz pluje i nic poza tym po tamta gra skończyła by się w 2 turze.
dostawales 2 treby, ktorych podobnonie warto brac, bo sa gorsze od helki. napierdalales czary z 4 kosic, wiec w koncu miales miscasta, zktorego nie zginal ci mag, ale kilku ryckow.

nie jest to az takie istotne. twoja armia to 2 duze oddzialy i koniec. nie dziw sie, ze to nie wygrywa, bo ta gra nie polega na zrobienie turbooddzialu i placz, ze sa rzeczy, ktore z tym wygyrwaja a inne armie w sumie nie musza z tym walczyc.

i jak uwazasz, ze dominuja 4-5 armii to napisz jakie i sprawdzimy top3(5) ostatnich turniejow czy masz racje. jak sie okaze, ze nie, to juz wiecej nie bedziesz sie wypowiadal w takich tematach. jak tak, to przyznamy ci gremialnie racje.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Dzięki za fajny turniej i przeciwnikom za bitwy. W końcu zagralem z orkami, 1szy raz w 9th :D Oby więcej zielonych na stołach.

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

Kołata pisze:Dzięki za fajny turniej i przeciwnikom za bitwy. W końcu zagralem z orkami, 1szy raz w 9th :D Oby więcej zielonych na stołach.
Bez sensu. Ja juz kupuje woch albo vcety.
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

as1 pisze:A może bo sobie nie chciałbyś wytłumaczyć dlaczego miałem z tobą awanturę o to że lodem przepchnolem uwaga bohatera od boku (nawet nie był bsb). To jest właśnie poziom Wochowcow czyli nic.
Nie olewacie 60% podręcznika? W praktyce olewacie cały dział dotyczący ruchu ale spoko bo wiesz troszeczkę łatwiej się manewru pojedynczymi modelami. W spróbuj pograć na 8 lub 10 calowym boku jest super.
Deployment po co? Uwaga podpowiem tak modele.
Teraz taktyka obawiam się że wochowcy cały czas cierpią na chorobę pod tytułem ustawie się na bok tył i co mi zrobisz. Ja też tak chce. Poza tym od 8edycji zaczynacie odkrywać co to jest bsb ale z wciąż marnym skutkiem.
A jeżeli chodzi o tą słabą armie to przypominam że w ciągu ostatnich 4 miesięcy co czwarty gracz był wochem na turnieju. Więc taka to słaba armia.
A jeżeli chodzi o płacz należy zobaczyć forum wochu. Wyprodukowali tyle płaczu co całe forum nie dało rady przez ostatnie dwa miesiące.
A jeszcze jedno nie porównuj się do najlepszych bookow bo to nie tedy droga.
Przykro mi stary, ale jestes durny.
Obrazek

Awatar użytkownika
Edomir
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Edomir »

Tutajec pisze:Przepraszam za wała, nie wiedziałem po prostu. Edgar jak chcesz to możemy zagrać rewanż ;)

Nic się nie stało, jeszcze nieraz ze sobą zagramy Tutaj :)
"Fight you? I think not. Can you not see what I hold in my hand? Don't you recognise your own beating heart?"

Awatar użytkownika
Aku.
Mudżahedin

Post autor: Aku. »

Zwykły lokal na narbutta jak ich zresztą wiele, a postów jak przed jakimś masterem. Coście dranie zrobili Asowi!!!!
Obrazek

ODPOWIEDZ