Pigeon Bomby???

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Pigeon Bomby???

Post autor: Wilqu »

Czy ktoś może przybliżyć zasadę rozpatrzenia wybuchu po gołębiu??? Na 5+ ląduje tam gdzie uprzednio wskazaliśmy i book dalej twierdzi...rozpatrz wybuch .....ale jak??? Tak rozpatrujemy wybuch jak po uderzeniu stone trowerem czy jak po uderzeniu hellstormem??? Reasumując każdy obrywa co jest chociaż częściowo objęty czy ci częściowo na 4+???

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Nic mi nie wiadomo o wzornikach, które automatycznie trafiałyby nawet tych tylko dotkniętych. Mógłbyś dać jakiś cytat z helstorma?

Gołąb trafia jak katapulta.

Maciek

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

A prosze cie bardzo... Any single model directly under the template's hole is automaticly hit, even if its base is not completely covered

to z helstorma jest cudny bo nie rzucasz na 4+ czy przykryty ważne by choc częściowo objęło jednostke przy gołębiach natomiast widnieje

5-6 bla bla bla place the template over the target model and resolve the explosion.....

resolve ale jak????? hehehe skąd ta pewność ze gołąb trafia jak katapa nie jest napisane resolve explosion like a catapult hit :D

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

Wilqu pisze:A prosze cie bardzo... Any single model directly under the template's hole is automaticly hit, even if its base is not completely covered
a nie template. Wilqu, czujesz tę misterną różnicę?

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Tam jest bardzo kiepski zapis, wiem, bo kiedyś na turnieju mnie tez w to wkręcili...
Normalne 4+
Gołębie tez na 4+...

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

ten cytat dotyczy tylko big hita... :/
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Panowie racja !!!!!! Proszę o otrzeźwienie mnie ze zdziwki czy to znaczy że modele niepokryte całkowicie przez wybuch w przypadku helblastera są trafiane na 4+???? :shock: To kompletnie by zmieniło moje podejście do tej maszyny hehehe Ja jednak to tłumacze inaczej jakikolwiek model dokładnie pod ciastkiem jest trafiony automatycznie, nawet jeśli jego baza nie jest całkowicie przykryta..wiec nomen omen wystarczy zahaczyć i już jest trafienie no wytłumaczcie mi to bo pogubiłem sie.

No chyba że chodzi tu o tą dziurkę w ciastku a jeśli tak to ta maszyna robi się w moich oczach plewem. Heheheh a ile walk tym wygrałem ......

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

Wilqu pisze:Panowie racja !!!!!! Proszę o otrzeźwienie mnie ze zdziwki czy to znaczy że modele niepokryte całkowicie przez wybuch w przypadku helblastera są trafiane na 4+????
dokładnie tak. chyba że są pod "dziurką".
To kompletnie by zmieniło moje podejście do tej maszyny hehehe Ja jednak to tłumacze inaczej jakikolwiek model dokładnie pod ciastkiem jest trafiony automatycznie, nawet jeśli jego baza nie jest całkowicie przykryta..wiec nomen omen wystarczy zahaczyć i już jest trafienie no wytłumaczcie mi to bo pogubiłem sie.
ni cholery.
No chyba że chodzi tu o tą dziurkę w ciastku a jeśli tak to ta maszyna robi się w moich oczach plewem. Heheheh a ile walk tym wygrałem ......
wałowałeś i tyle. :wink:

ODPOWIEDZ