9 Age
Moderator: Gremlin
9th wersja 1.0 już wyszła więc przestańcie się bunkrować z rozpiskami i pochwalcie się bracia rajtuzy czym pogrywacie
Możliwości złożenia rozpisek jest naprawdę multum, przeglądałem zagraniczne fora, bawiłem się AB i naprawdę można fajnie poskładać armię
Ja osobiście gram czymś takim (sprawdza mi się naprawdę dobrze)
4lv White na Unicornie (4++ Ward/+1 do casta i dispella)
biegacz z mieczykiem, helm of wild hunt, divine icon,dragon gem (2+/4++)
Dryada 1lv Beast - Oaken Crown (Eco Gienek)
BSB Treekin (+1S na Treekiny, Baner Strider i Swiftstride)
Kowboj na Stagu (słomka,bluffers helm)
1lv Beast (scroll)
20 GG - fcg
8 dryad - champion, skirmish
11 konnicy - FCG, full opcja z 3+ Save
9 treekinów - fcg
2 orły
Po 5 latach pora trochę się odchamić i faza strzelania zredukowana do minimum.
Teraz preferuję tępy napór
Możliwości złożenia rozpisek jest naprawdę multum, przeglądałem zagraniczne fora, bawiłem się AB i naprawdę można fajnie poskładać armię
Ja osobiście gram czymś takim (sprawdza mi się naprawdę dobrze)
4lv White na Unicornie (4++ Ward/+1 do casta i dispella)
biegacz z mieczykiem, helm of wild hunt, divine icon,dragon gem (2+/4++)
Dryada 1lv Beast - Oaken Crown (Eco Gienek)
BSB Treekin (+1S na Treekiny, Baner Strider i Swiftstride)
Kowboj na Stagu (słomka,bluffers helm)
1lv Beast (scroll)
20 GG - fcg
8 dryad - champion, skirmish
11 konnicy - FCG, full opcja z 3+ Save
9 treekinów - fcg
2 orły
Po 5 latach pora trochę się odchamić i faza strzelania zredukowana do minimum.
Teraz preferuję tępy napór
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Tak, tylko w cc.
The bearer gains +1 to its Armour
Save in Close Combat up to a maximum of 2+
The bearer gains +1 to its Armour
Save in Close Combat up to a maximum of 2+
Ja się ostatnio również zastanawiam nad rozpiską combatową. Treekiny nie wchodzą mi niestety, ale mam inne zabawki
2500 Pts - Sylvan Elves Army
lord: High Druid of white magic
Book of Arcane Power
Hero: Druid 2lvl ?
Dispel Scroll
Hero: Dryad Matriarch
#Tree Singing
Oaken Crown
Hero: Dryad Matriarch 2 lvl beast
Scarred Bark
Hero: Chiefain - Bladedancer bsb
Drums of Cenyrn
Hero: Chiefain - Forest Guardian 2+
Lucky Charm
Sacred Spear of Cadaron
Dryads,fcg
Champion
Blade Dancers, 10
Blade Dancers 10
Kestrel Knights 3
Kestrel Killing Blow
Forest Eagle
Forest Eagle
Forest Rangers,fcg 30
Forest Guard , fcg sh 30
Total Army Cost: 2497.0
Models in Army: 108
2500 Pts - Sylvan Elves Army
lord: High Druid of white magic
Book of Arcane Power
Hero: Druid 2lvl ?
Dispel Scroll
Hero: Dryad Matriarch
#Tree Singing
Oaken Crown
Hero: Dryad Matriarch 2 lvl beast
Scarred Bark
Hero: Chiefain - Bladedancer bsb
Drums of Cenyrn
Hero: Chiefain - Forest Guardian 2+
Lucky Charm
Sacred Spear of Cadaron
Dryads,fcg
Champion
Blade Dancers, 10
Blade Dancers 10
Kestrel Knights 3
Kestrel Killing Blow
Forest Eagle
Forest Eagle
Forest Rangers,fcg 30
Forest Guard , fcg sh 30
Total Army Cost: 2497.0
Models in Army: 108
Ostatnio zmieniony 8 maja 2016, o 03:05 przez oczko, łącznie zmieniany 1 raz.
Może dwa razy po pierwszym poziomie z beasta na dryszki i wrzucanie zerówek do combatu? Na małym magu też 1szy poziom jeśli inny lor niż duży i może shadow - miasma jest bardzo fajna. Tak to chyba jest ok, kloc drwali z bsbkiem z włócznią imo daje rade.
W takiej konfiguracji zostawiłbym obie - masz hejta i FCG an driadach - fajny klocek do przejmowania objectivów. Na caddym imo weź lora który ma fajną zerówkę, poratujesz się nią jak kulniesz słabe zaklęcia :>
@Luc Jak wyciągasz 2+ na biegaczu?
Lajt armor, cloak, kask, shield/klamka daje 3+. Na dystans tarcza a w hth klamka do maks 3+ i tak..?
Co do rozpisek, to zawsze mam biegacza, takiego jak Luc, lore of shadow (na dużym lub małym lorze) łuki i kawaleria w core - z save 3+ i sztandarami do przejmowania objectivów/zgarniania śmieci w czy coś, działają całkiem spoko. No i gram na waywatcherach, wcześniej biegali w dużych oddziałach, teraz jest to 2x5-6 i o ile dobrze ich się wystawi i chroni przed magią to sprawdzają się bardzo dobrze - strzelanie wygrywają z każdym śmieciem czy czymkolwiek co ma skirmisza czy covery, samotnych kowbojów potrafią zabić (skinków na pterkach to już wgl). Podobają mi się, jedynie mają problem z kowbojami z t5 i buffer helmem, to już niemożliwe do zranienia jest.
@Luc Jak wyciągasz 2+ na biegaczu?
Lajt armor, cloak, kask, shield/klamka daje 3+. Na dystans tarcza a w hth klamka do maks 3+ i tak..?
Co do rozpisek, to zawsze mam biegacza, takiego jak Luc, lore of shadow (na dużym lub małym lorze) łuki i kawaleria w core - z save 3+ i sztandarami do przejmowania objectivów/zgarniania śmieci w czy coś, działają całkiem spoko. No i gram na waywatcherach, wcześniej biegali w dużych oddziałach, teraz jest to 2x5-6 i o ile dobrze ich się wystawi i chroni przed magią to sprawdzają się bardzo dobrze - strzelanie wygrywają z każdym śmieciem czy czymkolwiek co ma skirmisza czy covery, samotnych kowbojów potrafią zabić (skinków na pterkach to już wgl). Podobają mi się, jedynie mają problem z kowbojami z t5 i buffer helmem, to już niemożliwe do zranienia jest.
Oczywiście tu jest błąd - biegacz ma 3+/4++biegacz z mieczykiem, helm of wild hunt, divine icon,dragon gem (2+/4++)
Zagrałem na tym kilka bitew....dno.@Luc daj bsb sztandar Wood elficki żeby bić z trzech szeregów
Lepszy Swiftstride
Zdradźcie mi proszę kmin z tancerzami....zagrałem kilka bitew i ..... oni nic nie robią u mnie prócz spektakularnego ginięcia.
W ostatniej bitwie odbiłem się 10 tancerzy od 10 krasi.
Serio, przyglądam się im i nie widzę tego.
Może coś przeoczyłem - może złe tańce, wsparcie magii ? Kurde no nie widzę tego.
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Jedni mówią tak drudzy mówią nie. Mi się w miarę sprawdzają, ostatnio zjedli 50 szkieletów od przodu i przeżyła chyba połowa, raz zjedli kroxy w pierwszej turze (z brzytwą, wiadro ataków na 2+ = gg wp concede), innym razem ścieli ranki saurusom i wbili rany. "Chyba" są spoko ;d
Jest to opcja - choć moim zdaniem są lepsze(Tutajec gra na smoku jako wspierającym - z wizard Hood, hoda)Asgard pisze:Panowie a wystawianie Lorda na Smoku ma sens?
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.