Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Re: Temat filmowy

Post autor: Gokish »

QC spoko

Pierwsze trzy bardzo przyjemne filmy. Potem pomysł z Wolverinem który uważam za słaby zobaczymy może ostatni film który ma być mroczny i brutalny będzie zacny jako pożegnanie Hugh.

Średnie też są te z młodymi x'ami ale tu co się komu podoba. Ja na ten nowy czekam ale to pewnie tylko dlatego, że gra Olivia Munn :d
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Ziemko pisze:Qc nie wypowiadaj sie, idz jarac sie reszta shitu, ktory ci sie podoba.
90% tego shitu Tobie też się podoba :D I potem się dziwisz. To, że deadpoll i jego rynsztokowość wam się spodobała jeszcze nie znaczy że mamy odrębne gusta :D

Xy cierpią na podział marvela i topią się w bagienku z fantastic 4 niestety.

Nie mowię ze apocalypse tego nie zmieni - faktem jest, że Xmeni którzy mają potencjał avengersów zawsze pozostali niszowi bo te filmy są o "przyjemne" jak to okreslił gokish - ale totalnie bez szału. I to mimo, że jestem fanem xów kreskówkowych bardzo. Np. roque zawsze była źle grana. Gambita nie ma (teraz ma chyba film dostać?) - lawrence jako mistic to dajmy spokój. Sansa jako w zasadzie ktokolwiek - meh
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Mam w dupie wszystkie marvele i dc :)

Moja ukochana seria w filmie :D

https://www.youtube.com/watch?v=gfJVoF5ko1Y&app=desktop

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Wczoraj byłem na nowym kapitanie, bardzo fajny, dużo zabawnych scen, sporo akcji, fabularnie taki jak wszystko pozostałe ;) Ogólnie polecam :D
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
oNe
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: oNe »

Jak oceniacie Warcraft Początek jak dla mnie kozak film

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Bardzo fajnie zrobiony ,ale pozostaje niedosyt :wink:
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Dziad
Chuck Norris

Post autor: Dziad »

Dla mnie był po prostu za***ty. Genialnie zrobieni orkowie , zachowany klimat całego Uniwersum ogólnie wyszedłem z kina bardzo zadowolony. Jeszcze nie ochłonąłem :D

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

mnie film sie zajebiscie podobal, mam nadzieje ze nie bedzie to ostatnia odslona warcrafta;>
moze cos z arthasem? ;]
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Super oglądałem wczoraj w średniej jakości ;) ale nie mogłem się powstrzymać.
Naprawdę jestem pod wrażeniem, poza paroma elementami trzymali się fabuły
No i Ragnar grający Lothara :D
Arthas to w 3 części się pojawi o ile dotrwają, ale zarabiają więcej niż zakładali więc myślę że na ogłoszenie
Warcraft II Tides of darkness nie będziemy długo czekać ;)

Awatar użytkownika
Dancaarkiiel
Falubaz

Post autor: Dancaarkiiel »

Spokojnie daję 9/10 albo i 9.5, czekam na następne częsci.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Z jebnięciem :)

Ale obstawiam, że dostaniemy bardziej wstęp do RoC'a niż Tides of Darkness. Lepiej dla nich byłoby szybciej przeskoczyć na fabułę z trójki niż dalej pociągnąć humans vs orcs
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Gokish pisze:Z jebnięciem :)

Ale obstawiam, że dostaniemy bardziej wstęp do RoC'a niż Tides of Darkness. Lepiej dla nich byłoby szybciej przeskoczyć na fabułę z trójki niż dalej pociągnąć humans vs orcs
Tez tak mysle, szczegolnie, ze w 3jce sie wiecej dzieje, nowe rasy itd.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Tam też się dzieje ale patrząc na to co było w filmie to część fabuły nie ma zwyczajnie sensu bo sojusze już istnieją.

Eh tak myślę czytam no nie wiem co :D niech coś nakręcą.

Fabuła z Reign of Chaos zostanie mało bohaterów ;D
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Byłem wczoraj na Warcrafcie. Mega dobry. Zebrał fatalne opinie krytyków i bardzo pozytywne opinie widzów, ale szczerze mówiąc zupełnie mnie to nie dziwi. Zobaczcie jak odważnie poszli twórcy. Od czasu cholernego Dark Knighta wypada już kręcić tylko urealistycznione i umrocznione fantasy, bo jednemu z drugim krytykowi wydaje się bardziej ambitne. Z drugiej strony coś czuję, że na fali popularności Deadpoola i zapowiedzi kolejnych filmów fantasy z kategorią R wahadło zaczyna wychylać się w stronę całkowicie komediowego fantasy.
Warcraft nie wpisuje się w żaden z tych trendów. Jest wyważony w scenach przemocy i humoru, jest kolorowy, ale nie wesoły, patetyczny, ale nie nadęty i przede wszystkim błyskający potężną magią, czyli dokładnie taki, jakiego oczekiwałem po heroic fantasy.

Dla mnie najlepszy film fantasy od wielu lat, który każdego Hobbita zjada na śniadanie nie popijając. Blizzard nigdy nie zawodzi. W tym przypadku jest tak samo.

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

Naviedzony pisze:. Blizzard nigdy nie zawodzi. W tym przypadku jest tak samo.
Dokładnie to samo pomyślałem jak zobaczyłem logo przed filmem ;)

Jeżeli o mnie chodzi to jestem totalnym laikiem jeśli o chodzi o pierwsze dwie części Warcrafta. Grałem tylko w 3 i to bez dodatku. Film zrealizowany świetnie, jeśli chodzi o CGI. Bardzo podobają mi się orkowie. Chociaż wyszedłem z filmu z poczuciem, że fabuła była prowadzona trochę chaotycznie i za szybko. Niektóre wątki chyba nie były potrzebne albo wsadzone na siłę. Cały motyw z synem Lothara bym wypieprzył na przykład.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

No dla mnie CGI leżało mocno przy Golemie ale reszta bajo :D
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Dla mnie Warcrafta oglądało się bardzo przyjemnie. Zgadzam się z opiniami przedmówców, że jest sporo lepszy od Hobbitów, aczkolwiek popieram też, że niektóre wątki były niezbyt potrzebne. Dodatkowo uważam, iż część kreacji postaci mogła być nieco inna.

Tak czy inaczej jest to bardzo solidna produkcja, na którą warto pójść do kina. Magia epicka.
Obrazek

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Sama znajomość WC1 niekoniecznie jakoś pomaga. Fabuła w filmie jest mocno rozbudowana o wątki, które były dodane dopiero gdzieś tam w WoWie. Chociażby kolor skóry orków, jeszcze w podstawce WoWa zawsze był zielony (chyba, że czerwony), dopiero w The Burning Crusade spotkaliśmy brązowoskórych orków.

No i ja jednak liczę, że WC2 i dodatek będą w filmach bo chciałbym zobaczyć Allerię, Zul'jina, Ner'zhula czy Cho'galla. Zresztą Grom w grach też dopiero był w dodatku do WC2 po drugiej stronie portalu a tutaj chyba mignął mi ze 2 czy 3 razy gdzieś w tle.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

No wszystkie odczucia te same co przedmówcy, mojej strony spostrzeżenie - To zupełnie nie był Anduin Lothar. Jakoś w ogóle nie czuć tej postaci, tego poważnego, emanującego upartością i rycerską słusznością quasi-paladyna.
Travis Fimmel genialnie gra Ragnara, ten jego frywolny i lekko komediowy styl gry aktorskiej pasował do Wikingów dobrze, ale tutaj zupełnie nie. Cały film miałem wrażenie, jakbym dalej Ragnara oglądał a nie Anduina Lothara

ODPOWIEDZ