deamon prince undivided 4lvl - 550
Diabolic Splendour
Spell Breaker
Blade of the Ether
7 Chaos Furies - 105
5 Screamers of Tzeentch - 165
4 Changebringers - 280
Daemonic Herald Tzeentch - 320
Greater Icon of Chaos
Spell Breaker
War Banner
Deamonic Mount
10 horrors(champion) - 199
4 Plagueriders - 320
10 Plaguebearers - 160
Total Army Cost: 2099 Pts.
Casting Pool: 9
Dispel Pool: 6
Models in Army: 45
Zastanawiałem sie czy dać heraldowi war banner czy miecz Soul Hunger(przezuty nie trafionych ataków wpierwszej turze walki)
Co sądzicie o takiej rozpisce??
Dl 2100 :)
Mało modeli, ale ta armia czyni momentami cuda. Ja osobiście spróbowałbym wcisnąć jeszcze jednego heralda, coby jemu wrzucić "spellbreakera", a księciuniowi dać soul hunger (bardzo się sprawdza w połączeniu z blade of ether). Ale to taka moja opinia, graj tym, z czym się pewniej czujesz (ja wolę ciężar armii przerzucić na demony Nurgle'a). Osobiście nie stawiam na magię (prince ma tylko 1lvl), traktuję ją raczej pomocniczo. Po kilku rundach zwykle jestem w stanie już odpalać "energy vortexa" z horrorów bez większego problemu.
Brałem udział w turnieju na 2100 (moja relacja, m. in. jak się spisywał DL. Na ten właśnie turniej przygotowałem sobie armię DL 2100, którą w sumie traktuje jako "bazę" i na większe punkty dodaję jednostki.
Pozdrawiam,
Krzysiek
Mauler pisze:Fajne, ale chyba do pojedynczej towarzyskiej bitewki bo na 2100 to nikt nie robi turniejów, jak już to na 2250.
Brałem udział w turnieju na 2100 (moja relacja, m. in. jak się spisywał DL. Na ten właśnie turniej przygotowałem sobie armię DL 2100, którą w sumie traktuje jako "bazę" i na większe punkty dodaję jednostki.
Pozdrawiam,
Krzysiek