WE na 2000pts.

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Paweles
"Nie jestem powergamerem"

WE na 2000pts.

Post autor: Paweles »

To moja pierwsza rozpiska do WE, więc proszę o porady i komentarze, abym nie popełniał po kilka razy tych samy błędów :P Jakby co to mam army booka po Polsku i nie znam angileskich nazw większości przedmiotów. Jakbyście mieli co do nich wątpliwości - pytajcie.

wood elf lord @ 154pts.
longbow, great weapon, light armour
Bow of Loren [35pts]
Zaklęte Szpile [25pts]
Brosza Nieśmiertelności[35pts]

Spellsinger @ 125pts.
2lvl
dispel scroll [25pts]
dispel scroll [25pts]

10 Glade Guards @ 120pts.

10 Glade Guards @ 120pts.

8 Dryads @ 96pts.

8 Dryads @ 96pts.

11 Wardancers @ 219pts.
musican, general

5 Wild Riders @ 148pts.
musican, standart

5 Wild Riders @ 148pts.
musican, standart

5 Wild Riders @ 148pts.
musican, standart

6 Waywatchers @ 144pts.

Treeman @ 285pts.

Total army cost:
1948pts.

Zastanawiam się jeszcze czy za punkty, które mi zostały nie dodać jednej 10 GG Aech i jednej 5 WR war bannera. Doradźcie.

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Ja bym uciął troche wojaków i dodał jeszcze jakis character (Bsb najlepiej, choć Alterek też jest dobrym pomysłem, ewentualnie jeszcze jednego maga).Ogólnie rozpiska jest IMO ok.

Awatar użytkownika
Qbas
Chuck Norris

Post autor: Qbas »

A więc tak:
1) Co to za bohater (ten pierwszy). Highborn być nie może, bo za mało pkt. a noble może mieć tylko na sobie przedmioty o wartości DO 100 pkt.

2)Dodaj Altera (kosztem ewentualnie jednych WR) Niech ma np. HoDA + Asyendi's Bane

3)Ujmij paru tancerzy (IMO 8 to optymalna liczna) a dodaj jedne driady. Ewentualnie w ogóle wywalić tancerzy i wsadzić Treekiny.

4)Niech jedni WR mają War Bannera.

5)Jak starczy punktów to GG mogą mieć muzyka. Zawsze to +1 do Ld

Ogólnie jak na pierwszy raz nie jest najgorzej. Zresztą w miarę gry dostrzerzesz błędy i przede wszystkim zobaczysz, czym się lepiej gra :) Pozdrawiam, Qbas :wink:
Obrazek
Dyskusja na temat Euro 2009 pisze:
Ja się przewidziałem czy 23 - N.Ireland gra na ograch??
TIM GRONNEBERG - OGRES

Szkoci to klimaciarze :D

Awatar użytkownika
Deadwit

Post autor: Deadwit »

Qbas pisze:1) Co to za bohater (ten pierwszy). Highborn być nie może, bo za mało pkt. a noble może mieć tylko na sobie przedmioty o wartości DO 100 pkt.
To jest highborn, tylko Paweles nie wliczył w jego koszt magicznych przedmiotów (tak samo z magiczką).

Jednym magiem dużo nie poczarujesz na te punkty, tylko do dispelli Ci się przyda, zmniejsz więc lvl do 1 (dispell scrolle zostaw).

Zmniejsz oddział tanerzy, 8 to optymalna liczba.

Wrzuć muzyków do GG.

Poza tym, proponowałbym wywalenie jednego oddziału WR - za ten koszt wzięcie 1 oddziału driad i alter noble'a (zmiennokształtny). Osobiście preferuję z HoDA (chyba kołczan zagłady się to nazywało) i Helm of Hunt.

Całkiem niezła rozpa jak na pierwszy raz. :)
Pozdrawiam i życzę powodzenia. :P

Awatar użytkownika
Vanirh
Chuck Norris

Post autor: Vanirh »

A ten lord gdzie miał bym siedzieć?
nie lepiej go usunąć i dać lorda maga...?
Ja bym zamiast 3x5 widów, dał 1x5 z fcg i 1x6 z war bannerem, są moim zdaniem najbardziej optymalni,
dał bym jeszcze jeden dryady i zredukował tancerzy do 8(zostawiając im oczywiśćie grupe dowodzenia)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Rozpa spoko, ale na ile ma być docelowo ??
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Paweles

Więc tak: redukuje tancerzy do 8, zabieram magowi 2lvl, daje GG muzyków i War banner jednej 5 Wildów. Co do tego wymieniania jednych Wildów na Altera i dryady to sam niewiem, bo z założenia Wildzi mają być trzonem armii. Z tego co zrozumiałem z wypowiedzi Deatwit'a Alter to noble we wspólnocie zmiennokształtnych. Jeśli źle zakapowałem to wyjaśnijcie. ;)

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

dobrze zakapowałeś.

Awatar użytkownika
Deadwit

Post autor: Deadwit »

Alter z helm of hunt w szarży bywa groźniejszy od oddziału WR. Z tym że trzeba na niego uważać, bo łatwo go stracić (może i w walce młóci, ale elfy to cherlaki są ;] )

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Paweles pisze:Więc tak: redukuje tancerzy do 8, zabieram magowi 2lvl, daje GG muzyków i War banner jednej 5 Wildów. Co do tego wymieniania jednych Wildów na Altera i dryady to sam niewiem, bo z założenia Wildzi mają być trzonem armii. Z tego co zrozumiałem z wypowiedzi Deatwit'a Alter to noble we wspólnocie zmiennokształtnych. Jeśli źle zakapowałem to wyjaśnijcie. ;)
lepiej zamiast tego altera zostawić te 3x wildy - ja bym tak zrobił
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Paweles

Chyba najlepiej będzie jak zbiore tą armię, zagram w obu wariantach i ocenię, który się lepiej sprawdza. :P

Awatar użytkownika
Qbas
Chuck Norris

Post autor: Qbas »

Dokładnie. Zorientuj się, czym ci się lepiej gra, i w zależności od tego, zrób sobie odpowiednią rozpiskę. Jedni lubią grać na kawalerii i innych mobilnych jednostkach, inni zaś wolą fajne, mocne klocki.
Obrazek
Dyskusja na temat Euro 2009 pisze:
Ja się przewidziałem czy 23 - N.Ireland gra na ograch??
TIM GRONNEBERG - OGRES

Szkoci to klimaciarze :D

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Paweles pisze:Chyba najlepiej będzie jak zbiore tą armię, zagram w obu wariantach i ocenię, który się lepiej sprawdza. :P
polecam potestować na Lorensie:

http://forum.wfb-pol.org/index.php?f=64
Draconis - FOR EVER !!!

ODPOWIEDZ