WE na 2000pts.
WE na 2000pts.
To moja pierwsza rozpiska do WE, więc proszę o porady i komentarze, abym nie popełniał po kilka razy tych samy błędów Jakby co to mam army booka po Polsku i nie znam angileskich nazw większości przedmiotów. Jakbyście mieli co do nich wątpliwości - pytajcie.
wood elf lord @ 154pts.
longbow, great weapon, light armour
Bow of Loren [35pts]
Zaklęte Szpile [25pts]
Brosza Nieśmiertelności[35pts]
Spellsinger @ 125pts.
2lvl
dispel scroll [25pts]
dispel scroll [25pts]
10 Glade Guards @ 120pts.
8 Dryads @ 96pts.
8 Dryads @ 96pts.
11 Wardancers @ 219pts.
musican, general
5 Wild Riders @ 148pts.
musican, standart
5 Wild Riders @ 148pts.
musican, standart
5 Wild Riders @ 148pts.
musican, standart
6 Waywatchers @ 144pts.
Treeman @ 285pts.
Total army cost:
1948pts.
Zastanawiam się jeszcze czy za punkty, które mi zostały nie dodać jednej 10 GG Aech i jednej 5 WR war bannera. Doradźcie.
wood elf lord @ 154pts.
longbow, great weapon, light armour
Bow of Loren [35pts]
Zaklęte Szpile [25pts]
Brosza Nieśmiertelności[35pts]
Spellsinger @ 125pts.
2lvl
dispel scroll [25pts]
dispel scroll [25pts]
8 Dryads @ 96pts.
8 Dryads @ 96pts.
11 Wardancers @ 219pts.
musican, general
5 Wild Riders @ 148pts.
musican, standart
5 Wild Riders @ 148pts.
musican, standart
5 Wild Riders @ 148pts.
musican, standart
6 Waywatchers @ 144pts.
Treeman @ 285pts.
Total army cost:
1948pts.
Zastanawiam się jeszcze czy za punkty, które mi zostały nie dodać jednej 10 GG Aech i jednej 5 WR war bannera. Doradźcie.
A więc tak:
1) Co to za bohater (ten pierwszy). Highborn być nie może, bo za mało pkt. a noble może mieć tylko na sobie przedmioty o wartości DO 100 pkt.
2)Dodaj Altera (kosztem ewentualnie jednych WR) Niech ma np. HoDA + Asyendi's Bane
3)Ujmij paru tancerzy (IMO 8 to optymalna liczna) a dodaj jedne driady. Ewentualnie w ogóle wywalić tancerzy i wsadzić Treekiny.
4)Niech jedni WR mają War Bannera.
5)Jak starczy punktów to GG mogą mieć muzyka. Zawsze to +1 do Ld
Ogólnie jak na pierwszy raz nie jest najgorzej. Zresztą w miarę gry dostrzerzesz błędy i przede wszystkim zobaczysz, czym się lepiej gra Pozdrawiam, Qbas
1) Co to za bohater (ten pierwszy). Highborn być nie może, bo za mało pkt. a noble może mieć tylko na sobie przedmioty o wartości DO 100 pkt.
2)Dodaj Altera (kosztem ewentualnie jednych WR) Niech ma np. HoDA + Asyendi's Bane
3)Ujmij paru tancerzy (IMO 8 to optymalna liczna) a dodaj jedne driady. Ewentualnie w ogóle wywalić tancerzy i wsadzić Treekiny.
4)Niech jedni WR mają War Bannera.
5)Jak starczy punktów to GG mogą mieć muzyka. Zawsze to +1 do Ld
Ogólnie jak na pierwszy raz nie jest najgorzej. Zresztą w miarę gry dostrzerzesz błędy i przede wszystkim zobaczysz, czym się lepiej gra Pozdrawiam, Qbas
To jest highborn, tylko Paweles nie wliczył w jego koszt magicznych przedmiotów (tak samo z magiczką).Qbas pisze:1) Co to za bohater (ten pierwszy). Highborn być nie może, bo za mało pkt. a noble może mieć tylko na sobie przedmioty o wartości DO 100 pkt.
Jednym magiem dużo nie poczarujesz na te punkty, tylko do dispelli Ci się przyda, zmniejsz więc lvl do 1 (dispell scrolle zostaw).
Zmniejsz oddział tanerzy, 8 to optymalna liczba.
Wrzuć muzyków do GG.
Poza tym, proponowałbym wywalenie jednego oddziału WR - za ten koszt wzięcie 1 oddziału driad i alter noble'a (zmiennokształtny). Osobiście preferuję z HoDA (chyba kołczan zagłady się to nazywało) i Helm of Hunt.
Całkiem niezła rozpa jak na pierwszy raz.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
A ten lord gdzie miał bym siedzieć?
nie lepiej go usunąć i dać lorda maga...?
Ja bym zamiast 3x5 widów, dał 1x5 z fcg i 1x6 z war bannerem, są moim zdaniem najbardziej optymalni,
dał bym jeszcze jeden dryady i zredukował tancerzy do 8(zostawiając im oczywiśćie grupe dowodzenia)
nie lepiej go usunąć i dać lorda maga...?
Ja bym zamiast 3x5 widów, dał 1x5 z fcg i 1x6 z war bannerem, są moim zdaniem najbardziej optymalni,
dał bym jeszcze jeden dryady i zredukował tancerzy do 8(zostawiając im oczywiśćie grupe dowodzenia)
Więc tak: redukuje tancerzy do 8, zabieram magowi 2lvl, daje GG muzyków i War banner jednej 5 Wildów. Co do tego wymieniania jednych Wildów na Altera i dryady to sam niewiem, bo z założenia Wildzi mają być trzonem armii. Z tego co zrozumiałem z wypowiedzi Deatwit'a Alter to noble we wspólnocie zmiennokształtnych. Jeśli źle zakapowałem to wyjaśnijcie.
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
dobrze zakapowałeś.
lepiej zamiast tego altera zostawić te 3x wildy - ja bym tak zrobiłPaweles pisze:Więc tak: redukuje tancerzy do 8, zabieram magowi 2lvl, daje GG muzyków i War banner jednej 5 Wildów. Co do tego wymieniania jednych Wildów na Altera i dryady to sam niewiem, bo z założenia Wildzi mają być trzonem armii. Z tego co zrozumiałem z wypowiedzi Deatwit'a Alter to noble we wspólnocie zmiennokształtnych. Jeśli źle zakapowałem to wyjaśnijcie.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Dokładnie. Zorientuj się, czym ci się lepiej gra, i w zależności od tego, zrób sobie odpowiednią rozpiskę. Jedni lubią grać na kawalerii i innych mobilnych jednostkach, inni zaś wolą fajne, mocne klocki.
polecam potestować na Lorensie:Paweles pisze:Chyba najlepiej będzie jak zbiore tą armię, zagram w obu wariantach i ocenię, który się lepiej sprawdza.
http://forum.wfb-pol.org/index.php?f=64
Draconis - FOR EVER !!!