HE 2300

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

HE 2300

Post autor: Ice-T »

a wiec tak stwierdzajac ze magia he jest tak naprawdę nie za silna biorę teclisa który dodaje super powera rozpisce

a wiec tak :

Heroes:
Teclis, the High Loremaster
475

Mag 2lev
Seerstaff of Saphery(seer)
Scroll
185

Noble
konik z bardingiem HA Shield Lance
Battle Banner
216

core:
2x10 Archers
210

special:

5xDP StB banner of ellyrion
185

5x DP
150

12x PG
FCG Banner of Sorccery skeinsilver
285

2x7 White Lions
210

Rare:
4x Boltthrower
400 pts

i jak wam się podoba ogólnie to magia teclisa jest na tyle mocna że smusze przeciwnika do ruchu jeśli zaczne to i z dwarfami nei powinno być żle

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

gdzie masz opena na 2300? ;] no chyba ze w domu chcesz zagrac :D

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

ja tez se nad openem myslalem i bym bral (oprocz wiadomego teclisa :P) jeszcze dragon maga i caradryana, ten ostatni w polaczeniu z takich gdzies 13-14 os oddzialkiem WL z championem z gem of courage powinien zapewnic 100% nieruszalnosc ok 1000pkt... (mozna nawet sprobowac wtedy im dac sorcery zamiast balance... caradryan daje im odp na fear, wiec terrora tez nie zdaja, a na jakas zablakana panike gem powinien starczyc... ale to tylko teoria, niczym nie poparta ;) )

p.s.
caradryan sie naprawde oplaca, to jakies 80pkt darmowych bonusow w stosunku do zwyklego nobla uzbrojonego po zeby... nawet korhil to jakies 20 pkt darmowek... ale jest i tak nie ma co ukrywac mega duzo gorszy :wink:

pzdr

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Open nie open tylko u nas sie nie gra ze specialami.

Mi się ta rozpiska podoba i chętenie moj B.Gelt by powalczył z tym.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Po co mag z seerem jak masz teclisa?

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

mag z seerem pozwala mi utrzymać magie w dobrej kondycji wiesz zawsze się przyda ktoś kto ma inny lore choć dragon mag by tu siadł albo Caradryn to kurcze nie miałbym pts na armię

Baltazar walczył dzielnie, szli łep w łep no ale niestety Teclis go zmiótł w 3 turze

Caradryan to świetna postać korchil to plewa okrótna gdyby dali mu S7 to byłby prze wymiatacz popychasz go z shadowa czarem na rydwany np TK i rozwala je wszystkie aż miło :D

co do tego czy można brać speciali to w BB stwierdziliśmy ze można bo taka jest koncepcja GW ale u nas działa zasada valorus person czy jakoś tak za zabićie Speciala otrzymujesz dodatkowe 50 pts czasem 100pts

poza tym nie ma nic lepszego w świecie jak widzisz gdy przeciwnik ściąga turbo przegiętego super zabijake:D

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Ice-T pisze: poza tym nie ma nic lepszego w świecie jak widzisz gdy przeciwnik ściąga turbo przegiętego super zabijake:D
Gdzie ja to słyszałem, plagiatorze :D

Moje ogry chętnie pożrą trochę elfiaków, a taki Teclis, to dopiero rarytas, niemal jak kawior - nie najesz się ale smak egzotyczny :D

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

Jak to podliczylem to wyszlo 2316 a i to za malo bo 2x10 archersow kosztuja 220 pkt a nie 210. ozpa nielegalna jak na format 2300

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

o kurcze nie zauważyłem...

już wiem nie zaznaczyłem maga 2lev hahahah

Przemku tak zaporzyczyłem twoją kwestię a Teclis to chudzina 2T zero mięcha

ODPOWIEDZ